CSM-ul primește mai mulți bani de la Primărie: plus 300 de mii de lei

Mihai Andries 28 Nov. 2013, 17:13 Campionat
CSM-ul primește mai mulți bani de la Primărie:** plus 300 de mii de lei

Consiliul Local al Municipiului Râmnicu Vâlcea a aprobat azi creșterea sumei acordate clubului CSM de la 600.000 lei anual, la 900.000 lei anual, începând cu data de 1 ianuarie 2014. După dezbateri furtunoase, consilierii locali au votat azi amendamentele propuse pentru Acordul de Asociere dintre clubul de fotbal CSM și Primăria Râmnicu Vâlcea.

Cea mai importantă modificare este cea a măririi sumei cu care Primăria Râmnicu Vâlcea va contribui lunar, de la 50.000 lei, la 75.000 lei, de la data de 1 ianuarie 2014. Primarul Emilian Frâncu a explicat motivele care au condus la această decizie.

„Domnul Gutău, deși știa că o asociație, în momentul când face acțiuni economice concrete, trebuie să plătească TVA, nu a făcut-o, nu s-a plătit TVA nici în perioada cât clubul a fost condus de către Cosmin Constantinescu. Astfel, ultimul control al Fiscului a depistat 5 miliarde lei vechi restanțe, iar domnul Nițu ne-a cerut ajutorul, pentru că s-a angajat la o sumă restantă de 3-4 miliarde de lei vechi, nu la aceasta suplimentară descoperită de Fisc”, a spus primarul Emilian Frâncu.

După ședința de azi a Consiliului Local, noul acționariat al clubului CSM arată în felul următor:
1. Laurențiu Nicolae Nițu – 67%
2. Municipiul Râmnicu Vâlcea – 32%
3. Lucian Petre Munteanu – 1%.

Conform noului amendament, veniturile obținute din contractele de sponsorizare și publicitate, din bilete și drepturile de televiziune vor fi virate în contul Clubului Sportiv Municipal. O altă modificare o reprezintă faptul că veniturile obținute în urma vânzării de jucători vor fi folosite pentru cumpărarea altor jucători și vor constitui aport financiar din partea membrilor asociați, scăzându-se din contribuția acestora, proporțional cu numărul de voturi deținute de fiecare asociat”.

Mărirea aportului financiar din partea Municipiului Râmnicu Vâlcea vine după cererea depusă de conducerea CSM-ului, prin care se arată datoria de 6 miliarde lei vechi  imputată de Fisc din perioada 2008-2010, când Primăria era acționar majoritar.

Articol scris de Adi GEORGESCU

Mihai Andries 28 Nov. 2013, 17:13 Campionat
Pe aceeași temă