CSM câștigă derby-ul Vâlcei!

Marius ANGHEL 24 Nov. 2012, 16:14 Campionat
CSM** câștigă derby-ul Vâlcei!

Mai pragmatică și mai norocoasă, CSM a câștigat azi derby-ul județului Vâlcea, la Drăgășani, 1-0 cu Damila. Aflată în luptă pentru primele locuri, trupa lui Lincar s-a jucat cu ocaziile și a suferit primul eșec al sezonului pe teren propriu chiar în fața rivalei din județ.

În fața a doar 700 de spectatori, prima repriză a derby-ului vâlcean fost una echilibrată și destul de anostă. Voinea are două oportunități bune pentru Damila, dar golgeterul eșalonului secund nu este într-o zi fastă, în timp ce Nkongue a tras peste poartă din poziție ideală.

Partea secundă a început exploziv și în minutul 48, Nkongue a obținut un penalty, dar Andrei Neagoe a avut o execuție foarte slabă și a tras pe lângă poartă. Debutanul Pârvulescu este și aproape de gol, dar lovitura sa de cap trece puțin pe lângă buturile lui Tufiși.

Momentul psihologic al partidei a fost în minutul 65, când, după o fază creată de Ad. Popa, Lircă a irosit o ocazie monumentală pentru alb-verzi. Peste numai două minute a venit golul oaspeților, inventat de Nkongue, care a reușit o cursă superbă pe flancul stâng și i-a servit reușita pe tavă lui Vasile. Acesta a fost singurul gol primit de Damila în acest tur pe teren propriu.

Spre final, arbitrul Crăciunescu a încins spiritele, trecând cu vederea câteva faulturi clare. Gazdele au forțat egalarea, Melcea a centrat perfect din lovitură liberă și nou-intratul Posteucă a reluat peste poartă din doar câțiva metri. Cu 5 minute înaintea finalului, CSM rămâne în inferioritate, C. Stoica primind al doilea galben.

CSM își conservă însă avantajul cu pragmatism, câștigă și ajunge la 4 meciuri fără eșec, trupa lui Tudor fiind resuscitată. În schimb, cu doar un punct în ultimele două runde, Damila pierde teren în lupta pentru primele locuri.

DAMILA MĂ‚CIUCA – CSM RÂMNICU VÂLCEA 0-1
O. Vasile ”67

D. Geantă – Samson (Ad. Bălan ”71), I. Stoica (cpt.), Pârvulescu (M. Posteucă ”73), A. Stoica – Melcea, L. Iordache, Lircă – Ad. Popa, A. Voinea (Codin ”59), B. Geantă
Antrenor: Erik Lincar

Tufiși – Tomozei (Vizitiu ”78), Plecanciuc, I. Popescu, Vătăjelu – O. Vasile, A. Neagoe, F. Pârvu (cpt.), L. Traore (R. Văduva ”64) – C. Stoica, N”Kongue (N. Nicolae ”90+3)
Antrenor: Laurențiu Tudor

Articol scris de Adi Georgescu

Marius ANGHEL 24 Nov. 2012, 16:14 Campionat
Pe aceeași temă