Csik nu crede într-o promovare a Olimpiei și dă exemplul Ungariei: „În fiecare sătuc e un teren de fotbal, un sintetic, multe cu nocturnă”

Marius ANGHEL 27 Apr. 2015, 19:49 Campionat

Olimpia Satu Mare continuă parcursul prost din campionat și după etapa a 4-a a play-off-ului Seriei a II-a. Jucătorii lui Tiberiu Csik au ajuns la opt meciuri fără victorie, ultima „reușită” fiind în deplasarea de la Reșița. În fața unei echipe aflate într-o situație critică din punct de vedere financiar, Olimpia a cedat cu 2-0. Metalul a marcat cele două goluri ale victoriei în partea secundă a jocului, prin fundașii Dandea (”65) și V. Crețu (”87). Crețu a înscris într-un moment în care gazdele jucau în inferioritate numerică după eliminarea lui Dandea.

„A fost o partidă în care au câștigat gazdele. Dacă eram mai atenți, puteam să câstigăm noi. Se pare că trecem printr-o criză la finalizare și suferim în apărare. Cam așa au fost și ultimele patru meciuri, din păcate. Nu prea găsim soluții pentru a avea un meci fără gol primit. Ok, pe mine m-a mulțumit jocul. Nu e ca și cum băieții nu au muncit sau nu au vrut victoria. A fost un meci deschis, nu unul în care echipele s-au apărat”, a început, conform gazetanord-vest.ro, Csik, antrenorul galben-albaștrilor, explicația înfrângerii la conferința de presă.

Întrebat de un reporter dacă Olimpia poate ținți promovarea sezonul viitor, răspunsul antrenorului, spre mirarea tuturor celor prezenți, a fost unul negativ. „Nu prea putem să țintim la promovare în situația actuală. Eu nu am nici măcar un teren de antrenament. Mă antrenez pe stadionul central, în spatele porții, ca să nu distrug terenul. Când vin alte echipe să joace la noi, la Satu Mare, se plâng de teren. Dar noi ce să zicem atunci? Nici antrenamente, nici cantonamente. E foarte greu. Nu mă plâng și nu spun că ăsta e motivul pentru care nu am câștigat astăzi. Suntem vecini cu Ungaria, unde Guvernul a făcut ca în fiecare sătuc să fie un teren de fotbal, un sintetic, multe cu nocturnă. Noi nu prea avem cum să facem performanță, nu e drumul pentru performanță sportivă în România, fără o bază materială solidă. Mai sunt excepții ca și Halep și altele, din alte domenii”, a spus Tiberiu Csik.

Olimpia Satu Mare e pe ultimul loc în clasamentul play-off-ului Seriei a II-a, iar sâmbătă, pe teren propriu, joacă împotriva Unirii Tărlungeni.

Foto: Marian CĂ‚RĂ‚VAN

Marius ANGHEL 27 Apr. 2015, 19:49 Campionat
Pe aceeași temă