CS Mioveni vrea să arate cu Rapid că merită locul 1 în Liga 2. Marius Stoica: „Este normal să fie un joc diferit, dar nu ne temem”

Marius ANGHEL 12 Nov. 2019, 16:15 Campionat
CS Mioveni vrea să arate cu Rapid că merită locul 1 în Liga 2.** Marius Stoica:

CS Mioveni dispută, miercuri seară, unul dintre cele mai așteptate meciuri din acest sezon pentru echipa argeșeană și suporterii ei. Trupa antrenată de Marius Stoica, liderul Ligii 2, întâlnește pe propriul teren, de la ora 19:30, Rapid. Partida va încheia etape a 17-a, a doua intermediară din acest sezon, și va fi una echilibrată, chiar dacă în clasament este o diferență de câteva locuri între cele două formații.

Marius Stoica: „Este normal să fie un joc diferit, dar nu ne temem, pentru că am făcut partide bune cu echipele de tradiție”

Astfel, CS Mioveni abordează jocul de pe locul 1, în timp ce bucureștenii sunt pe 7, cu opt puncte mai puțin, dar și cu un joc în minus. Forma de moment a celor două echipe este de partea argeșenilor, care au în ultimele patru partide două victorii, un egal și o înfrângere, în timp ce giuleștenii, în aceeași perioadă, au pierdut de două ori la echipe mult mai slab cotate și au remizat de alte două ori.

„Va fi o partidă destul de dificilă. Nu vrem să privim Rapidul de pe locul 1, vrem să rămânem cu capul pe umeri. Avem în față adversari valoroși care pot rezolva oricând o situație de criză. Rapid este un club iubit în toată țara, vor avea suporteri mulți și la Mioveni… și galerie și fani de aici… Dar și noi suntem pregătiți, avem încredere, am muncit enorm de mult și vrem ca și după meci să rămânem unde suntem în momentul de față. Este bine că vom juca într-o atmosferă foarte frumoasă și vom face tot posibilul ca cele trei puncte să rămână la Mioveni. Avem jucători care pot evolua la acest nivel, unul dintre ei este Raul Costin, care a fost și la ei. Știu de spiritul lor, știu că galeria își susține până la capăt echipa. Este normal să fie un joc diferit, dar nu ne temem, pentru că am făcut partide bune cu echipele de tradiție, ca UTA, Petrolul, FC Argeș. Așteptăm un joc bun și sperăm să câștigăm. Credem acest lucru. Suntem într-o competiție cu 19 echipe, nu doar cu UTA. Este însă meritul jucătorilor că au înțeles ce vreau. Ei au calitate, au unitate și au înțeles și modul în care aleg primul unsprezece și că e normal să le vină la toți rândul. Ne așteptăm la un număr mare de spectatori, dar sperăm să fie mulți și de-ai noștri în tribune. Ceea ce fac suporterii lor este și pentru celelalte echipe de învățat. Galeria te poate ridica destul de bine în unele momente în joc”, spune antrenorul Marius Stoica înainte de meciul cu Rapid.

Raul Costin, Andrei Hergheligiu și Valentin Coșereanu sunt cu gândul doar la victorie cu Rapid

Jucătorii Mioveniului sunt conectați la importanța partidei de miercuri cu Rapid. Prezenți la conferința de presă de dinaintea partidei, Raul Costin, Andrei Hergheligiu și Valentin Coșereanu au declarat că toată lumea de la Mioveni își dorește cele trei puncte.

„Am jucat acum ceva ani la Rapid, dar spiritul rămâne același. Cine a fost acolo a rămas cu ceva în suflet și știe că suporterii îi poartă pe jucători pe brațe. Noi rămânem aceeași și vrem să câștigăm cele trei puncte. Unitatea grupului nostru paote învinge orice echipă. Faptul că galeria adversă va fi peste suporterii noștri ca și atmosferă, nu e un lucru nou pentru noi. Ne întăresc lucrurile acestea”, spunea Raul Costin.

Andrei Hergheligiu, golgeterul echipei din Mioveni cu șase reușite nu se gândește decât la o nouă victorie: „Sperăm să facem un joc bun. Toți de la echipă își doresc locul 1, deci rămâne să câștigăm acest meci. Va fi greu, dar sper să luăm cele trei puncte. Pe noi ne interesează doar de noi, nu și de ce se întâmplă la adversari. Nu vreau să comentez de alții, vreau doar să obținem trei puncte în meciul cu Rapid”.

Valentin Coșereanu este și el convins că Mioveniul poate rămâne sus, în clasament și după acest meci. „Va fi o partidă dificilă, cu echipă bună, de tradiție. Sperăm ca rezultatul să ne fie favorabil la final, pentru a ne menține pe poziție în clasament. Așteptăm și o susținere mai mare din partea publicului la acest joc, pentru că este nevoie de cât mai mulți suporteri în tribune”, a spus și Coșereanu.

CS Mioveni are și un alt avantaj înaintea meciului cu Rapid de miercuri. Echipa argeșeană a stat în weekendul trecut, deoarece ar fi trebuit să o întâlnească pe Daco-Getica, retrasă din campionat. Rapid a ajuns însă un joc greu de trecut pe teren propriu, duminică, derby-ul cu „U” Cluj, încheiat la egalitate, scor 1-1.

Intrarea generală pe stadionul Orășenesc pentru meciul de miercuri, de la ora 19:30, dintre CS Mioveni și Rapid, costă 10 lei. Biletele se găsesc la sediul clubului argeșea și la casele de bilete de la stadion. Copiii cu vârsta sub 14 ani au intrarea gratuită, doar dacă sunt însoțiți de un adult.

Articol scris de Silviu MIHAI
Foto: Mihai NIȚOIU / CS Mioveni

Marius ANGHEL 12 Nov. 2019, 16:15 Campionat
Pe aceeași temă