CS Mioveni a depus memorii la FRF și CCA împotriva arbitrajului de la Brașov. Argeșenii cer federalilor să „acorde atenție maximă la ultimele etape” din Liga 2

CS Mioveni a remizat, vineri, scor 0-0, la FC Brașov și s-a începărtat la patru, respectiv trei puncte față de ocupantele locurilor 2, respectiv 3 ale Ligii 2, poziții care duc la promovarea directă sau barajul pentru promovare. Echipa argeșeană a avut în minutul 30 un gol valabil, anulat eronat de arbitrul Iulian Dima (București) după sesizarea de la marginea a asistentului Ferencz Tunyogi (Zalău).

La acea fază, după un corner bătut scurt, Andrei Neagoe a centrat în careul mic, acolo de unde Andrei Nilă a reluat cu capul, portarul Florin Iacob a respins în sus, iar Nilă a înscris tot cu o lovitură de cap din apropiere. În momentul primei lovituri cu capul a lui Nilă, coechipierul său Costinel Gugu se afla în offside și a încercat să vină către minge, însă balonul s-a îndreptat tot către atacantul Nilă, care a reușit să înscrie la a doua încercare. Asistentul Tunyogi a ridicat fanionul pentru poziția lui Gugu, ar centralul nu a avut nimic de obiectat.

În ciuda protestelor argeșenilor, care au contestat decizia de anulare a golului, centralul nu a revenit asupra deciziei. La pauză, întrebat de ce a anulat golul, centralul Iulian Dima le-a spus jucătorilor lui Florin Marin: „OK, v-am anulat golul, dar mai aveți 45 de minute să înscrieți altul!”, recunoscând astfel că a greșit la acea fază care putea influența scorul final al meciului de la Brașov.

Cum în repriza secundă nu s-a mai înscris niciun gol, meciul dintre FC Brașov și CS Mioveni s-a încheiat nedecis, iar ambele echipe s-au îndepărtat de locurile 2 și 3 și au șanse reduse de a mai promova. Mai mult, conducerea clubului din Mioveni a luat poziție și, în cursul zilei de astăzi, a fost la București pentru a depune memorii la FRF și la CCA împotriva arbitrajului avut vineri.

„Urmare a ceea ce s-a întâmplat în ultima etapă de campionat, la meciul FC Brașov – CS Mioveni 0-0, conducerea clubului a trimis către FRF și către Comisia Centrală a Arbitrilor memorii în care arată modul cum echipa a fost dezavantajată de arbitraj în acest meci, în care echipei noastre i s-a anulat un gol perfect valabil. Totodată, conducerea clubului, în speță președintele Consiliului Director Dumitru Olteanu și președintele executiv Constantin Stancu au fost la Federația Română de Fotbal și au purtat o discuție cu secretarul general, Gabriel Bodescu, privind modul în care a fost dezavantajată de arbitraj în acest retur echipa CS Mioveni. De asemenea, conducerea clubului a solicitat FRF să acorde atenție maximă la ultimele etape din campionat astfel încât toate echipele să-și apere corect șansele pe teren. Am tras acest semnal de alarmă către Federația Română de Fotbal în speranța că lucurile se vor îndrepta, iar cei care au greșit vor fi sancționați. Menționăm că am găsit deschidere totală din partea FRF și disponibilitatea de a îndrepta lucrurile”, e comunicatul postat pe site-ul echipei CS Mioveni, semnat de președinte Consiliul Director, Dumitru Olteanu, și de președinte executiv, Constantin Stancu.

Conducerea CS Mioveni nu e la prima astfel de acțiune în acest campionat. Nemulțumită de arbitrajul pe care echipa l-a avut pe teren propriu în meciurile disputate cu Dunărea Călălărași (2-2), pe 24 februarie, și UTA Bătrâna Doamnă (0-2), pe 10 martie, gruparea argeșeană a depus memoriu împotriva arbitrilor respectivelor jocuri atât la Federația Română de Fotbal, cât și la Comisia Centrală a Arbitrilor.

Pe aceeași temă