CS Balotești a avut nevoie de opt etape pentru prima victorie, când a întâlnit-o pe ACS Poli, formație aflată într-o completă degringoladă

Anda DELIU, Marius ANGHEL 22 Sep. 2018, 16:19 Campionat
CS Balotești a avut nevoie de opt etape pentru prima victorie,** când a întâlnit-o pe ACS Poli, formație aflată într-o completă degringoladă

CS Balotești a scăpat de titulatura de „lanterna roșie” a Ligii 2 după ce s-a impus, sâmbătă dimineață, cu 2-0 în fața celor de la ACS Poli, victima perfectă pentru o echipă care până acum nu a bătut pe nimeni. Golurile ilfovenilor au fost marcate de puștiul Alexandru Stoica (18 ani) și Cornel Predescu. Cu acest rezultat, timișorenii aflați în insolvență (juridică și fotbalistică) au ajuns pe locul 19, la egalitate cu noua ultimă clasată, Dacia Unirea Brăila, o altă echipă cu probleme foarte mari financiare.

Meciul „durerii” a găsit-o pe ACS Poli încurcată inclusiv de ultima clasată, CS Balotești. Timișorenii au fost periculoși în prima parte prin Bîrnoi, care nu a putut înscrie. Jucătorul de 20 de ani a avut un șut reținut de Fulga, unul peste bara transversală, dar și un alt balon tras direct în portar, după ce a scăpat cu mingea spre poartă.

Gazdele au ratat o singură ocazie, un șut al lui Alexandru Stoica, pe lângă bară, dar au marcat în minutul 32, prin același jucător, după o centrare a lui Dedu, la o fază la care apărarea bănățeană „dormea”. Din minutul 40, Bîrnoi a fost înlocuit cu Keita, atacant ce a debutat cu această ocazie la timișoreni.

ACS Poli, în degringoladă totală, dă o „gură de oxigen” gazdelor

În repriza a doua, lucrurile au continuat tot mai rău pentru ACS Poli. Din minutul 64, Baloteștiul a avut 2-0. Flămânzeanu a dat un șut-centrare, Vasile Mihai a recentrat, iar Cornel Predescu a înscris cu latul din 6 metri. Degeaba a scos Smaranda un șut de sub bară, de la 25 de metri. Finalul de joc a fost unul fără reușite ofensive pentru alb-violeți, doar cu o reluare cu capul pe lângă poartă după un corner al lui Codrea, în prelungiri.

Așadar, o primă victorie a sezonului pentru CS Balotești, care vine sub comanda noului antrenor Florin Nofitovici, și o nouă sesiune de „scunfundări” în mediocritate pentru ACS Poli.

CS BALOTEȘTI – ACS POLI TIMIȘOARA   2-0
Alexandru Stoica 32′, Cornel Predescu 64′

Fulga – C-tin. Dedu (Rar. Mihai 87′), Marciuc (cpt.), Flămânzeanu, N. Filip (Clătinici 80′) – M. Ghiță, C. Predescu, M. Neagu, Gojnea, Al. Stoica, Vas. Mihai (G. Mihai 76′)
Rezerve neutilizate: Iordan – F. Paraschiv, Ov. Mihai, Fl. Niculae
Antrenor: Florin Nofitovici

Smaranda – Haruț, Bocșan, Melinte (cpt.), Rudolf – Dav. Pop, D. Codrea, Bîrnoi (Maudo 40′), D. Filip (Toboșaru 68′) – Velcotă (Stere 58′), Golda
Rezerve neutilizate: M. Contra – Ciurariu, Oct. Drăghici, Românu
Antrenor: Ștefan Nanu

Stadion: Comunal Balotești (Balotești – Ilfov); Spectatori: 200; Arbitru: Andrei Lucian Țiții (Șura Mică); Asistenți: Doru Zamfir (Slatina) și Marilena Cătălina Nan (Alexandria).

După acest rezultat, CS Balotești a urcat, cu 5 puncte, pe locul 18 și etapa viitoare se va deplasa la Arad, pentru meciul cu UTA. ACS Poli a coborât pe 19, cu 4 puncte și patru goluri mai puțin primite decât Brăila, ultima clasată. Etapa viitoare primește vizita celor de la Pandurii.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI (Mediafax foto)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 22 Sep. 2018, 16:19 Campionat
Pe aceeași temă