Cristian Păcurar, după ce UTA a întors scorul cu ACS Poli: „Mai avem foarte mult de muncit. Îi rugăm pe spectatori să aibă răbdare”. Cum l-a văzut pe Miculescu după primul său gol

Marius ANGHEL 10 Mar. 2019, 09:13 Campionat

UTA a fost nevoită să se vadă condusă la pauză de ACS Poli, în meciul de sâmbătă, din etapa a 24-a a Ligii 2, dar s-a impus până la urmă cu 2-1. Antrenorul secund Cristian Păcurar a vorbit din nou în locul „principalului” Ionuț Popa, care nu traversează cea mai bună perioadă din punct de vedere a sănătății. „Secundul” a punctat că, deși pentru nivelul ligii secunde, arădenii au făcut transferuri spectaculoase, mai sunt multe aspecte de pus la punct.

Păcurar a vorbit deschis și asumat despre neajunsuri. „Un meci despre care am atenționat după jocul cu Ripensia că va fi foarte greu. După meciul cu Ripensia, am văzut echipa adversă. E o echipă agresivă, cu un antrenor bun. Noi am început jocul slab, practic de la zero. Ceea ce ne-a dat peste cap planurile a fost că am luat un gol surprinzător. Echipa adversă, foarte bine organizată, ne-a pus probleme mari. Dar noi mai avem mult de muncă. Am câștigat prin dăruire. Prima repriză a fost a adversarilor, în a doua am încercat să împingem jocul. Avem probleme la construcție, la agresivitate, poziționare, posesie. Avem foarte mult de muncit. Mulțumim spectatorilor că ne-au încurajat. Îi rugăm să aibă răbdare cu noi, pentru că mai avem foarte mult de lucru”, a spus Păcurar despre joc.

La pauză, Popa a discutat în vestiar

Secundul echipei arădee spune că problema e și că unii jucători transferați au venit târziu și sunt în urmă cu pregătirea fizică. „În prima repriză am fost cu 5 la sută mai buni ca în cea din meciul cu Ripensia. Ne-am creat niște ocazii pe care cu Ripensia nu ni le-am creat. E o stare ce ține și de forma fiecăruia pe plan fizic, pentru că jucătorii au venit pe parcurs. Doar patru din primii 11 au făcut pregătirea, alții au venit pe parcurs, și au probleme la agresivitate și la respectarea sarcinilor de joc”, a spus Păcurar.

La pauză, jocul s-a schimbat, dar secundul nu a putut da detalii: „Eu am rămas pe bancă, Mister a vorbit cu ei”, a precizat acesta, cu referire la Ionuț Popa.

Debut cu gol pentru Miculescu. „Veteranii” adus liniștea în vestiar

La ambele goluri, marcatorii arădenilor s-au bucurat intens. Tânărul David Miculescu a avut toate motivele, deoarece era primul gol pentru UTA. „Mă bucur enorm, tot timpul am stat de vorbă cu el și i-am spus că trebuie să marcheze. I-am spus să nu facă un caz, dar l-am văzut refulând la gol, și-a făcut cruce. Toți băieții se bucură enorm pentru el. Cred că a fost o descătușare și de acum încolo va avea un joc mult mai degajat, cu tupeu”, a precizat Păcurar.

Și Ciucur s-a bucurat, deși este într-o altă situație. „Este un vestiar foarte matur. Sunt jucători care psihologic îi aduc pe ceilalți la un nivel, știu să le explice, nu sunt agresivi. Toată ziua stau cu ei și știu cum discută cu juniorii”, a spus Păcurar despre jucători precum Ciucur sau Melinte.

Despre schimbări, antrenorul a spus că doar Hrezdac a dat randament. „Ne interesează, lucrăm la acest aspect. Cei care vin de pe bancă trebuie să ajute, nu să facă figurație pe teren. Momentul este foarte important. Hrezdac a intrat bine, din trei schimbări, una singură ne-a ajutat”, a mai spus Păcurar, cu referire la intrările anemice ale lui Matei și Stahl.

După 24 de etape, UTA are 35 de puncte, se menține pe locul 8, dar s-a apropaia de CS Mioveni (38 de puncte). Etapa următoare, arădenii vor juca din nou acasă, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Luceafărul Oradea.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 10 Mar. 2019, 09:13 Campionat
Pe aceeași temă