Cristian Lupuț, supărat după remiza dintre ACS Poli și Luceafărul: „Rezultatul nu este echitabil. Penalty-ul a fost ușor acordat”. Totuși, e mulțumit și cu un punct

Marius ANGHEL 03 Mar. 2019, 13:46 Campionat

Luceafărul Oradea a remizat, sâmbătă, scor 1-1, pe terenul lui ACS Poli, după ce a condus la pauză și a dominat prima repriză. Ulterior, soarta meciului s-a întors la penalty-ul dictat în minutul 55. Chiar dacă timișorenii au ratat, bihorenii au rămas fără un om (François Yabre), și au fost nevoiți să joace aproape 40 de minute în inferioritate, context în care au luat și gol (în minutul 80, de la Alexandru Bădăuță). Antrenorul Cristian Lupuț a criticat unele decizii ale centralului Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca).

Totuși, deoarece Luceafărul rămâne pe un loc deasupra liniei care determină echipele retrogradabile, pe 13, Cristian Lupuț spune că și punctul obținut în Banat e bun. „Azi a fost un meci foarte important, atât pentru noi, cât și pentru ACS. Din păcate, nu am reușit să luăm decât un punct. Din punctul meu de vedere, rezultatul nu este echitabil. Consider că azi am pierdut două puncte după o primă repriză a noastră foarte bună. E un punct foarte bun pentru noi. Obiectivul nostru este clar salvarea de la retrogradare. Am venit la Timișoara să câștigăm, dar, din păcate, am reușit să luăm doar un punct”, a declarat tehnicianul bihorenilor.

Lupuț a fost însă mulțumit de atitudinea echipei sale. „Am aliniat o formulă mult schimbată. Pe Oros nu am putut să-l folosesc înainte de meci. Am studiat-o foarte bine pe Poli din meciul cu Ripensia și consider că toți cei care au fost în lot au făcut-o cu brio. Vreau să-i felicit pe această cale pentru atitudine față de joc și față de importanța sa”, a explicat Lupuț.

În 2019, pe Electrica, arbitrajele au fost slabe

În primele două jocuri oficiale din 2019, CCA a delegat la meciurile lui ACS Poli, ambele disputate pe teren propriu, pe Electrica, doi centrali care nu au prins deloc cea mai bună zi, veniți și destul de departe. Runda trecută, Cristian Codrea din Baia Mare nu a dat penalty la un henț în careu al lui Uyi, aspect subliniat de Alexandru Pelici, iar la meciul cu bihorenii, Marius Chioran din Cluj s-a încurcat, ca în filmele de comedie, la jucătorul sancționat după penalty-ul dictat în minutul 55.

Lupuț a spus că unele decizii i s-au părut în defavoarea echipei sale. „Consider că eliminarea a fost foarte – foarte ușor acordată. Consider că penalty-ul a fost la fel de ușor acordat. Dar asta este viața, mergem înainte. O nouă săptămână, un nou ciclu, un nou meci. Nu vreau să comentez arbitrajul sunt alte persoane care o pot face. Observatorii, forul. Eu nu mai vreau să comentez un arbitraj. El mai avea un galben din prima repriză. Consider că a fost acordat penalty prea ușor. Înainte de penalty a fost acordată o lovitură liberă ușor acordată, lateral dreapta lui Poli, stânga noastră. Nu vreau să comentez absolut nimic”, a spus antrenorul Luceafărului Oradea.

Cu două puncte obținute în primele două etape din 2019, după 0-0 cu ASU Politehnica Timișoara și 1-1 cu ACS Poli Timișoara, Luceafărul Oradea a ajuns la 25 de puncte în total și se află pe locul 13. În etapa următoare joacă pe teren propriu cu Universitatea Cluj.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto

Marius ANGHEL 03 Mar. 2019, 13:46 Campionat
Pe aceeași temă