Cristian Bocșan își așteaptă șansa în defensiva lui Poli

Mihai Andries 19 Feb. 2013, 23:36 Campionat
Cristian Bocșan își așteaptă** șansa în defensiva lui Poli

Tânărul fundaș central timișorean nu a evoluat niciun minut în turul campionatului la ACS Poli dar a rămas în atenția tehnicianului Valentin Velcea. Cristian Bocșan a fost impresionat de condițiile în care s-a pregătit în această iarnă și de faptul că a putut să se pregătească cot la cot cu experimentatul Ovidiu Petre.

Juniorul crescut de Poli a evoluat la seniori doar în Liga a III-a până acum, la formația secundă alb-violetă, pentru care a și marcat în sezonul trecut. Alături de Todorov și Bărbuț, reprezintă o piesă importantă a generației ”95 timișene, campioană națională, care ar putea debuta oficial la noua formație.

„Pentru mine a fost o perioadă bună, mă bucur că am fost într-un cantonament bun, pe care puține echipe au șansa să-l facă. Cu condiții bune de lucru, cu de toate. A fost foarte bine pentru mine să am onoarea să mă antrenez cu asemenea jucători, precum e Ovidiu Petre. Colegii m-au primit foarte bine, fiecare nou coleg a fost primit bine, suntem un grup unit. De aceea vor fi și rezultate bune… Avem o echipă foarte bună”a declarat Cristian Bocșan.

Longilinul fundaș bănățean (are 1,95 metri înălțime) se poate lăuda cu o lovitură bună de cap, procedeu prin care a marcat de altfel în ultimul amical în care a fost folosit, ACS Poli – Luceafărul, scor 3-1. De asemenea acesta a devenit un obișnuit al lotului național, alături de care a cunoscut câteva realizări importante, precum câștigarea turneului Roma Caput Mundi în această iarnă cu România U18.

„La lot sunt primit foarte bine, nu se fac diferențe de unde vii. Am fost întrebat ce se întâmplă la Timișoara, eu am zis că oricum o să fie o echipă bună aici și va fi în prima ligă”, mai spune Bocșan.

Fundașul junior se bucură și de sfaturile colegilor săi mai mari, așa cum e cazul lui Sakir Redzepi (25 ani). „E un jucător tânăr, el trebuie să muncească foarte mult, Știe asta. Are tot timpul în față. Eu zic că dacă va face profesionist tot ceea ce i se cere, va ajunge să joace în Liga I. Și atunci va fi bine și pentru el și pentru familia lui”, i-a transmis macedoneanul lui ACS Poli.

ACS Poli va disputa următorul amical în Serbia, cu FK Smederevo, miercuri, de la ora 14.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (BanatSport)

Mihai Andries 19 Feb. 2013, 23:36 Campionat
Pe aceeași temă