Cristian Bobar a explicat decizia de a-l aduce antrenor la CSM Reșița pe Dorinel Munteanu: „Este cel mai potrivit om.” Ce se întâmplă cu Leo Doană

Marius ANGHEL 11 Nov. 2019, 14:39 Campionat

Punctul obținut pe teren propriu cu Petrolul (scor 1-1), nu a mulțumit conducătorii CSM Reșița, astfel că au luat decizia înlocuirii lui Leontin Doană (49 de ani), antrenorul care a promovat echipa în Liga 2 și a condus-o în primele 16 etape. Înlocuitor s-a găsit rapid, chiar dintre apropiații clubului reșițean. Fostul internațional Dorinel Munteanu (51 de ani), campion cu Oțelul în 2011, n-a stat mult pe gânduri și a acceptat propunerea președintelui Cristian Bobar.

Deși, inițial, spunea că schimbarea lui Leontin Doană nu se pune în discuție, Cristian Bobar s-a răzgâdit la scurt timp și, după consultări cu primarul Ioan Popa, a ajuns la propunerea pentru Dorinel Munteanu. Președintele CSM Reșiței a explicat la Radio Reșița cum a ajuns la decizia de a schimba pe banca tehnică.

„Am avut o discuție cu Dorinel Munteanu și cu domnul primar și am considerat că, în momentul de față, este cel mai potrivit om pentru a fi antrenorul principal al echipei noastre. A fost o discuție scurtă și la obiect. Munti și-a dorit mult să antreneze acasă, pentru că a avut și alte oferte din Liga a 2-a, dar le-a refuzat. De mâine (n.r. – luni) o să conducă antrenamentele băieților noștri”, a spus Bobar.

Leo Doană rămâne în cadrul clubului

În privința fostului antrenor, Leontin Doană nu a fost demis, ci a acceptat schimbarea funcție. Acesta va continua în cadrul clubului ca antrenor la juniori.

„Am avut o discuție și cu Leontin Doană. A înțeles perfect situația clubului. Nu pot să zic că am reziliat cu el contractul, pentru că va rămâne în cadrul clubului. Am făcut lucruri frumoase împreună, dar, din păcare, situația din clasament ne-a cam îngrijorat pe toți. S-a ajuns la un punct în care trebuia făcut ceva. Îi mulțumesc mult lui Leo pentru tot ce a făcut la echipa de seniori și îi doresc mult succes lui Munti și sper să ne îndeplinim obiectivele propuse”, a declarat Bobar.

Leontin Doană se desparte din nou de CSM Reșița, fostă CSM Școlar Reșița, lăsând-o pe locul 16, retrogradabil, cu 16 punce acumulate în 16 etape.

Dorinel Munteanu nu are mult timp să pregătească echipa pentru următorul meci, deoarece CSM Reșița joacă miercuri, de la ora 14:00, la Miercurea Ciuc, cu FK Csikszereda, în etapa a 17-a a Ligii 2, intermediară. Cele două echipe sunt la egalitate de puncte, 16, însă ciucanii stau mai rău la golaveraj, astfel că sunt pe locul 17.

Dorinel Munteanu este originar din Grădinari, din Caraș-Severin, nu este prima dată când va ajuta clubul de fotbal din Reșița, iar ultima dată a pregătit-o în Liga 1 pe Concordia Chiajna, în perioada septembrie 2018 – ianuarie 2019. În cariera sa de antrenor, deținătorul recordului de selecții la naționala României, Munteanu le-a mai pregătit pe CFR Cluj, FC Argeș, FC Vaslui, „U” Cluj (de două ori), FCSB, Oțelul, Dinamo, Mordovia Saransk, Kuban Krasnodar (ambele din Rusia), Qakala (Azerbaidjan), Astra și Zakho (Irak). Alături de Oțelul a câștigat titlul în Liga 1 (2010/2011) și Supercupa României (2011/2012).

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 11 Nov. 2019, 14:39 Campionat
Pe aceeași temă