Cristi Popovici: „Tragerile de timp, pasele la portar și statul pe jos trebuie să dispară din jocul nostru”

Horia Alexoae, Marius ANGHEL 05 Oct. 2014, 15:54 Campionat
Cristi Popovici:**

Antrenorul echipei Sport Club Bacău s-a declarat dezamăgit de evoluția jucătorilor săi în partida de pe teren propriu cu CS Balotești și a precizat că le-a cerut acestora să renunțe la tragerile de timp. Iată ce a declarat Cristi Popovici la finalul partidei încheiate la egalitate, 1-1.

„Nu sunt mulțumit de joc, pentru că nu am reușit să ne impunem jocul și să fim echipa care să punem presiune pe adversar, să-i ținem în terenul lor, să ne creăm un număr rezonabil de ocazii. Ba, mai mult, nici în superioritate numerică nu am reușit lucrul acesta, fiind egalați de un adversar în inferioritate, la o fază fixă, având fundaș cu talie mai mare decât adversarul. Din nou, vechea poveste, în care în ultimele minute primim gol și suntem egalați sau trebuie să ne recunoaștem înfrânți, cum a fost la Săgeata. Am încercat cât mai mult să scot momentele de tragere de timp, cu pase la portar, cu stat pe jos… Am încercat să limitez genul acesta de faze la jucătorii noștri, pentru că e o echipă destul de tânără, care trebuie să lupte din primul până în ultimul minut, să joace de aceeași manieră, să-și dorească să ajungă la poarta adversarului, nu la 1-0 să încerce să tragă de timp. Asta le-am solicitat de la meciul cu Săgeata, indiferent de cât e scorul, ei trebuie să joace de aceeași manieră, pentru că odată implementată această idee, trebuie să dispară aceste momente neplăcute, din punctul meu de vedere ca antrenor și pentru suporteri, pentru toată lumea. Am vorbit cu ei pe acest aspect, încă persistă treaba asta, eu sper cât mai repede să reușim să o scoatem din exprimarea noastră”, a spus noul antrenorul al băcăuanilor la cel de-al doilea său meci de când a preluat echipa.

„O să încerc din nou să-i dau credit lui Claudiu Tudor”

Popovici știe de ce jucătorii săi nu au mai mult curaj în joc, simte nevoia unui număr 10. „Ne lipsește un jucător nr. 10, care atunci când are mingea să fie siguri și coechipierii că de acolo pleacă mingea bine, nu se pierde, pleacă către jucătorii care pot pune în pericol adversă. Eu am crezut că un astfel de jucător poate fi Claudiu Tudor, o să încerc din nou să-i dau credit, să vedem în ce măsură poate face lucrul ăsta. Azi a avut niște probleme personale și nu a putut face parte din lot. Cel mai îngrijorător este modul în care ne exprimăm pe teren. Astăzi, din păcate, nu am reușit să trecem de-o echipă care este cotată mai slab ca noi, în schimb, realitatea din teren ne-a arătat că altfel stau lucrurile. Ne-au dominat în anumite momente, și-au creat mai multe situații de a marca, iar asta ridică semne multe de întrebare”, a mai declarat Popovici.

Articol scris de Horia ALEXOAE

Horia Alexoae, Marius ANGHEL 05 Oct. 2014, 15:54 Campionat
Pe aceeași temă