„Costică Vâlcea” vrea să plece de la Severin, din cauza singurătății!

23 May. 2012, 00:50 Campionat

Gheorghe Constantin a evitat să susțină o conferință de presă în care să detalieze motivele care au stat la baza acestei decizii surprinzătoare. Fostul președinte al CCA a precizat doar că e suficient cât a expus în programul de meci! Pe lângă „clasicele” probleme medicale, „Costică Vâlcea” a invocat și singurătatea!

„Rândurile pe care le aștern acum sunt ca urmare a unei lungi chibzuințe. Sunt adresate tuturor care au încredere în mine, în proiectul pe care l-am avut la Severin: transformarea Gaz Metan într-o echipă de top! Pentru tot ceea ce s-a realizat până acum țin să-i mulțumesc domnului primar Constantin Gherghe, în primul rând pentru că m-a ales, dar și pentru faptul că m-a înțeles și a făcut tot ce i-a stat în putință să ofere condiții propice performanței, iar împreună cu domnul senator Mihai Stănișoară formează o echipă redutabilă, ceea ce-i conferă fotbalului severinean un viitor promițător. Mulțumiri se cuvin a fi aduse și publicului severinean, unul civilizat și atât de drag mie, tehnicienilor, investitorilor și mai ales jucătorilor de la Gaz Metan Severin, cei care au încercat, și de multe ori reușit, prin jocul lor, să bucure miile de spectatori prezenți pe cochetul nostru stadion. Din păcate, în orice activitate există și un sfârșit. Chiar dacă el vine prea repede sau nu e dorit de toți, starea mea de sănătate, miile de kilometri parcurși și, nu în ultimul rând, singurătatea m-au determinat să iau această decizie: la finalul sezonului, colaborarea mea cu Gaz Metan Severin va lua sfârșit. Acest anunț l-am făcut acum, tocmai pentru ca staff-ul administrativ, care va continua munca mea, să aibă timp suficient la dispoziție pentru a-și pregăti strategia, fie ea pentru Liga I (locul pe care aflăm ne conferă speranțe reale în acest sens), fie pentru Liga a II-a. Rămân, însă, de oriunde voi fi, același statornic susținător al Severinului”, au fost pompoasele cuvinte postate de Constantin în programul de meci.

„Costică Vâlcea” a venit la Severin în noiembrie 2011.

Verdict amânat pentru sâmbătă

Gheorghe Constantin ar putea fi totuși întors din drum de primarul Constantin Gherghe, în cazul în care FRF va stabili că Gaz Metan poate accede în Liga I, de pe locul 3. În această după-amiază ar fi trebuit să aibă loc ședința Comitetului Executiv, care urma să se pronunțe în privința sistemului de promovare. După ce Poli Timișoara a rămas fără licență, s-au vehiculat mai multe variante, în care ocupanta locului 15 FCM Târgu Mureș fie nu va mai retrograda, fie va disputa un meci de baraj cu locul trei din eșalonul secund.

Oficialii severineni speră însă ca echipa lor să promoveze direct, mizând pe regulamentul UEFA, aplicat și anul trecut de FRF, când CS Mioveni a intrat de pe locul 3, după ce ocupanta poziției secunde FC Bihor nu a primit licență. Ședința a fost amânată pentru sâmbătă, pe motiv că reprezentanții FRF sunt implicați în organizarea finalei Cupei României, dintre Rapid București și Dinamo București, din această seară!

Rămâne tot în fotbal

Reprezentant al cluburilor de Liga a II-a în CEx, „Costică Vâlcea” a afirmat pentru Gazeta Nouă că vrea să rămână tot în fotbal în sezonul viitor, deși punea retragerea de la Severin și pe seama unor probleme medicale. „Fără discuție, Severinul ar trebui să promoveze direct, așa cum s-a întâmplat anul trecut cu ocupanta locului trei. Dar să așteptăm decizia FRF, sâmbătă va fi ședința Comitetului Executiv. Într-adevăr, la finalul sezonului mă despart de Severin, indiferent dacă echipa va evolua în Liga I sau tot în acest eșalon. Motivele sunt personale. Normal, voi rămâne în fotbal, deocamdată mai multe nu pot spune”, a declarat, Constantin, pentru cotidianul menționat

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

23 May. 2012, 00:50 Campionat
Pe aceeași temă