Cosmin Petruescu, nerăbdător înainte de primul meci pe Știința din 2019, cu Aerostar: „Chiar ne era dor”. Ce spune antrenorul de faptul că ASU Poli are cel mai slab atac din Liga 2

Marius ANGHEL 07 Mar. 2019, 17:47 Campionat
Cosmin Petruescu, nerăbdător înainte de primul meci pe Știința din 2019, cu Aerostar:

ASU Politehnica joacă primul meci acasă din 2019, cu Aerostar Bacău, sâmbătă, de la ora 15:00, după un restart cu două deplasări. Cosmin Petruescu spune că aștepta prima partidă de pe Știința după cele două meciuri din care evoluția jucătorilor săi îi dă speranțe. Alb-violeții sunt fără gol marcat în 2019, dar antrenorul e de părere că acest aspect nu reprezintă o problemă.

Indisponibil pentru meci va fi portarul Dalin Munteanu, care și-a fracturat mâna la amicalul cu UVT de miercuri.

Petruescu știe că Aerostar nu mai seamănă cu echipa întâlnită în tur. „Ne bucurăm că mai avem și un meci acasă după ultimele partide în deplasare. Din ultimele cinci meciuri, patru au fost în deplasare, cu excepția partidei cu Energeticianul. Chiar ne era dor să jucăm în fața propriilor suporteri pe care îi așteptăm la stadion, avem mare nevoie de ei. Nu va fi deloc o partidă ușoară împotriva celor de la Aerostar Bacău, o echipă mult schimbată față de pauza competițională. Foarte puțini jucători se mai regăsesc în echipa de bază, dar avem destule informații despre ei. Spun că trebuie neapărat să câștigăm”, a precizat Petruescu.

Nu e îngrijorat că echipa a dat 18 goluri în 23 de runde

ASU Poli are cele mai puține goluri marcate dintre echipele participante în campionat, 18, la egalitate cu Metaloglobus București. Petruescu e convins că gheața se va sparge și nu crede că moldovenii ar putea să-i încurce elevii cu un eventual joc mai închis.

„Chiar nu sunt deloc îngrijorat. Consider că am avut două prestații foarte bune în cele două partide. Am adunat foarte multe laude, dar mi-aș dori să adunăm și puncte. Am avut situații bune de a marca, frecvența acțiunilor de poartă a fost bună, dar a contat și neșansa și inspirația în fața porții. Știm ce joacă Bacăul. I-am văzut în meciul cu Chindia. Au pierdut cu 3-2 după ce au condus de două ori. Au o echipă foarte bine organizată. Să înscrii de două ori la Târgoviște nu e ușor”, a mai spus Petruescu.

Mera: „Trebuie neapărat să câștigăm”

Căpitanul Ioan Mera a recunoscut că, dacă echipa sa nu se impune sâmbătă, va începe să se simtă presiunea punctelor.

„Meci dificil. Jucăm acasă, trebuie neapărat să câștigăm, pentru că avem mare nevoie de puncte. Echipa din Bacău stă bine în teren. A venit Bratu, care nu știu cum îi motivează, dar aleargă toți foarte bine. Va fi un meci foarte, foarte greu. Ne dorim să îi facem fericiți pe suporteri, care sunt convins că vor fi mulți. Pe Știința noi ne simțim bine, chiar dacă terenul pare mai mic. Îi simțim pe fani mai aproape, presiunea e mai mare pe adversar. Ne dorim să nu pierdem, să-i dezamăgim și să obținem cele trei puncte. E o presiune foarte mare. Dacă pierdem, presiunea pe noi va fi mare”, a precizat Mera.

ASU Politehnica e pe locul 12, cu 26 de puncte, în timp ce Aerostar e pe locul 16, cu 23 de puncte. După cum se spune în fotbal, meciul de sâmbătă, de la ora 15:00, de la Timișoara, e unul de „șase puncte” în vederea luptei pentru evitarea retrogradării.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 07 Mar. 2019, 17:47 Campionat
Pe aceeași temă