Cornățeanu și-a „mitraliat” jucătorii după remiza cu Metaloglobus, ca apoi să-și asume vina: „Probabil nu am știut să îi motivez îndeajuns”

Marius ANGHEL 04 Mar. 2019, 20:19 Campionat

Din echipele clasate pe primele cinci locuri în Liga 2, Petrolul este prima care face un pas greșit în cele două etape desfășurate în 2019. Gruparea ploieșteană nu a putut trece pe teren propriu de Metaloglobus, terminând la egalitate, scor 1-1, iar de pe locul 3 a picat pe 5 și a rămas la trei puncte în spatele liderului Sportul Snagov.

„Lupii” au început meciul făcând o mare gafă prin portarul Brînză și mijlocașul Pușcaș, permițându-i lui Claudiu Herea să înscrie împotriva fostei sale echipe încă din minutul 4. Petroliștii au revenit apoi prin penalty-ul transformat de Laurențiu Marinescu (12), însă apoi n-au mai fost în stare să înscrie, deși ocazii de o parte și de alta au tot existat.

La finalul meciului, antrenorul Mugurel Cornățeanu și-a „mitraliat” jucătorii, pentru ca, la încheierea discursului, să spună că își asumă el acest eșec, pentru că poate nu a știut să își motivez îndeajuns elevii.

„Când începi de la 0-1, pe o greșeală copilărească, să faci un cadou echipei adverse, este normal. Ok, am revenit imediat, am pus presiune, dar, astăzi, noi am jucat doar cu sufletul, cu inima, prea puțin fotbal. N-am oferit un fotbal de calitate, ci multă nebunie, mult haos, n-am jucat ceea ce a trebuit. Am pregătit cu totul și cu totul altceva și am jucat altceva. Ok. S-a făcut o greșeală, am revenit, pune mâna și joacă. Vrei să joci. Ca să demonstrezi că ești Petrolul Ploiești și ești o pretendentă clară pentru promovare, trebuie să arăți și fotbal. Oamenii vor să vadă, în afară de bătaie și atitudine, și fotbal, ceea ce noi am oferit astăzi foarte puțin. Am fost restanțieri din punctul ăsta de vedere. Sperăm, trebuie, ca pe viitor să oferim fotbal de calitate. Mergem la Târgoviște să ne recuperăm punctele pierdute pe teren propriu. Am făcut un pas greșit pe care nu trebuia să îl facem, am și discutat toată săptămâna că orice echipă care vine și joacă contra Petrolului este montată nu 100 la sută, ci 200 la sută. De aceea, noi trebuie să fim 300 la sută în momentul în care jucăm, mai ales acasă. Eu chiar nu înțeleg, să-ți fie teamă că joci acasă. Joci cu un public minunat în spate, ai stadion deosebit, ai toate condițiile, dar trebuie să joci, să ai plăcerea de a juca. Noi, astăzi… La Petrolul, când ai venit, trebuie să performezi ieri, nu astăzi. Lumea se așteaptă ca această echipă să se întoarcă unde îi este locul, adică în Liga 1. Este o presiune enormă, ceea ce la celelalte cluburi nu este așa. La Petrolul, dacă ai calitate, trebuie să arăți. Arat-o pe teren. Din gură, și eu pot să spun: hau, hau. Nu, arat-o pe teren. Astăzi îmi asum eu acest rezultat, este vina mea, nu este a jucătorilor. Probabil nu am știut să îi motivez îndeajuns ceea ce înseamnă Petrolul Ploiești”, a spus Cornățeanu.

„Nu asta este calitatea și jocul pe care eu le doresc la Petrolul”

Antrenorul Petrolului a comentat și prestația foarte slabă a lui Ianoș Brînză, portar adus în această iarnă sub formă de împrumut de la Botoșani. Moldoveanul a gafat în minutul 4, când s-a și deschis scorul, iar pe întreaga repriză a comis și alte greșeli. La pauză a fost schimbat cu Cezar Lungu, care a dat siguranță și a salvat în cel puțin două situații de unu la unu.

„Când faci o asemenea greșeală la nivelul acesta, în minutul 4, fără să se pună o presiune de la adversar și tu dai cadou 1-0, îți dai seama că de acolo s-a terminat jocul. Acum trebuie să reflecteze, să aștepte. Nu trebuie să arătăm slăbiciuni. În momentul în care arătăm slăbiciuni, adversarul profită, ceea ce Metaloglobus a profitat astăzi, a primit un gol cadou, după aceea a intrat în nebunia aceasta de joc, în care toată lumea heirup, heirup, heirup, și nu am mai jucat fotbal, cu toate că și pe jocul acesta urât am avut două bări, a scos portarul senzațional. Am avut și șansă, pentru că și ei au scăpat de două ori, dar, per total, a fost un joc urât, anost, din punctul meu de vedere. Nu asta este calitatea și jocul pe care eu le doresc la Petrolul Ploiești. De aceea, eu îmi cer scuze față de suporteri și de toți fanii petroliști pentru jocul prestat”, a mai declarat Cornățeanu.

Moldoveanu: „Ne-am dorit să luăm toate cele trei puncte, dar atât s-a putut”

La finalul meciului cu Metaloglobus a vorbit și Robert Moldoveanu, atacantul care a obținut penalty-ul care în final avea să-i aducă Petrolului un punct. Jucătorul adus sub formă de împrumut de la Dinamo spune că greșelile făcute au costat-o victoria pe echipa ploieșteană.

„Metaloglobus are o echipă bună, are jucători care au plecat de aici și au jucat cu foartă multă ambiție. Și noi am jucat cu o ambiție foarte mare și ne-am dorit să luăm toate cele trei puncte, dar atât s-a putut și sperăm ca de la meciul următor să batem la Chindia. Pot să spun că am avut și ghinion, dar am avut foarte multe faze pe care nu le-am judecat corect și asta ne-a costat. Trebuie să mergem la Târgoviște și să luăm cele trei puncte”, a spus Moldoveanu.

Cu 49 de puncte, Petrolul a căzut de pe locul 3 pe 5 în Liga 2, iar în etapa următoare are o deplasare infernală, la Târgoviște, cu Chindia.

Rezumatul meciului:

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto și video: Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 04 Mar. 2019, 20:19 Campionat
Pe aceeași temă