Constantin Hogea: „Tulcea e pregatita pentru Liga I”

02 Oct. 2011, 18:04 Campionat
Constantin Hogea:**

Primarul orașului Tulcea, Constantin Hogea susține că divizionara secundă Delta Tulcea are ca obiectiv, în acest sezon, promovarea în primul eșalon și a anunțat că echipa este pregătită din punct de vedere financiar, având chiar promisiuni ferme din partea unor oameni de afaceri din oraș, care s-ar alătura proiectului, dacă s-ar reuși accederea în Liga I.

„Obiectivul major este promovarea în Liga I. Anul trecut am avut din nou un parcurs de excepție, iar Delta Tulcea a realizat 12 victorii consecutive, rezultat de excepție în istoria fotbalului din Liga a II-a din România. Rolul meu, ca primar al orașului și ca susținător al echipei, este să creez resurse financiare pentru a duce clubul mai departe și nu îmi e ușor. Meritul aparține jucătorilor băncii tehnice de la FC Delta”, a declarat Hogea, în exclusivitate pentru Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fotbal la matineu”, realizată de Horațiu Sima.

Primarul a precizat că încearcă să aducă și Consiliul Județean Tulcea în sprijinul echipei, după ce a primit promisiuni din partea persoanelor particulare din oraș: „La Liga I sunt cel puțin duble cheltuielile, dar suntem pregătiți pentru acest lucru. Am avut întrevederi cu persoane particulare din Tulcea și am primit promisiuni ferme că se vor alătura echipei, în cazul unei promovări în prima ligă. Vor reuși să preia cotă parte din cheltuielile presupuse de participarea în primul eșalon. Ne mai gândim și la drepturile de televizare, chiar dacă nu mai sunt așa de mari. Determinarea e mare și ne dorim și ca susținerea financiară să fie pe măsură. Ducem tratative și cu colegii de la Consiliul Județean, pentru a-i aduce și pe ei alături de echipă”.

Hogea: „S-au facut investitii de 80 de miliarde in infrastructura!”

După ce, în 2007, Delta Tulcea a ratat șansa de a evolua în Liga I, din cauza infrastructurii precare, stadionul și baza sportivă au suferit îmbunătățiri în valoare de 80 de miliarde de lei vechi, potrivit primarului orașului, Constantin Hogea. Edilul a declarat, în exclusivitate pentru Sport Total FM, că încearcă să acceseze fonduri pentru a construi și o pistă de atletism, care speră să fie gata până în iunie 2012.

„După ce, în anul 2007, nu am primit licența de a activa în Liga I, deși terminasem pe primul loc în Liga a II-a, s-au făcut investiții de aproximativ 80 de miliarde în infrastructura stadionului. Acum suntem în discuții pentru a accesa fonduri pentru o pistă de atletism. Avem o școală de atletism în oraș și primesc reproșuri din partea antrenorilor, pentru că nu găsim posibilități să construim și o pistă de atletism. Sper că până în luna iunie vom avea o pistă de atletism, cu șase culoare”, a spus Constantin Hogea, în emisiunea „Fotbal la matineu”, realizată de Horațiu Sima.

„Prin ce am făcut aici, am creat o emulație în rândul copiilor din municipiu. Avem mai multe echipe de juniori și sunt mulți care stau în stand-by, împreună cu cei care îi supervizează. E un câștig extraordinar. În loc să îi dirijăm înspre alte preocupări, mai puțin bune, atragem atenția înspre o mișcare sportivă cum e fotbalul. E un câștig și aici și nu cred că eforturile sunt foarte mari pentru așa ceva”, a mai spus primarul din Tulcea.

Constantin Hogea și-a exprimat și regretul față de perioada grea prin care trece clubul Farul Constanța, din județul vecin: „Îmi pare rău că Farul e într-o situație neplăcută. Suntem dobrogeni și mă mâhnește că în județul Constanța fotbalul a intrat într-o oarecare remisie. Dar cred că, în mare măsură, succesul constă în ajutorul acordat de autorități, chiar în condiții de criză”.

Sursa: Sport Total FM

02 Oct. 2011, 18:04 Campionat
Pe aceeași temă