Conducerea clubului ASA Târgu Mureș s-a decis în privința noului antrenor principal al echipei. „Îi acordăm toată încrederea”

Marius ANGHEL 12 Sep. 2017, 16:30 Campionat

ASA Târgu Mureș s-a despărțit la începutul săptămânii trecute de antrenorul principal Laszlo Balint și colaboratorii săi din stafful tehnic Cezar Zamfir și Liviu Rusu. Conducerea a anunțat că rezilierea a venit în urma solicitării lui Balint, din motive personale, însă nu a dorit să comenteze mai mult despre situația care a dus la această încheiere a colaborării. Despărțirea de managerul general Dinu Gheorghe nu a fost făcută nici ea publică și nici numirea noului antrenor principal.

La meciul de vineri pe care ASA Târgu Mureș l-a desfășurat la Pitești, cu FC Argeș, câștigat cu 2-1, pe foaia de arbitraj antrenor principal a fost trecut Carol Fekete. De meserie antrenor cu portarii, Fekere este opțiunea conducerii clubului pentru înlocuirea lui Laszlo Balint și nu a fost numit antrenor interimar.

„Avem antrenor principal, l-am numit atunci, imediat. Carol Fekete este antrenorul principal. Să vedem acum, dacă este pe o perioadă foarte lungă, pe o perioadă mai scurtă… Deocamdată are rezultate foarte bune. A trecut doar un meci (n.r. – cel cu FC Argeș de la Pitești), pe care l-a câștigat, cu toate că toată lumea spunea că-l pierdem, că-i cel mai greu meci. Toată lumea îl laudă că a fost cel mai bun meci de până acum. Îi acordăm toată încrederea dânsului”, a spus, pentru Liga2.ro, directorul general Cristian Cherteș.

Cherteș spune că Fekere a fost singura opțiune luată în calcul: „Deocamdată, Consiliul nostru Director a ales această variantă (n.r. – numirea lui Carol Fekete). Dacă va fi altă variantă o să vă informăm, o să ieșim cu un comunicat”.

Carol Fekete nu e la prima experiență ca antrenor principal la ASA Târgu Mureș. În lunile februarie – martie 2016, antrenorul originar din Luduș a asigurat interimatul pentru trei jocuri (1-0 cu FC Botoșani, 0-0 cu CFR Cluj, în Cupa României, și 0-2 cu Pandurii) după ce Petre Grigoraș a fost demis. Apoi echipa a fost preluată de George Ciorceri, însă în spatele acestuia se afla Adrian Mutu.

După șapte etape desfășurate din campionatul Ligii 2, ASA Târgu Mureș ocupă locul 2, cu 16 puncte. În primele șase meciuri echipa a fost antrenată de Laszlo Balint, care a obținut următoarele rezultate: 2-1 cu Știința Miroslava (a), 6-0 cu Foresta Suceava (d), 3-2 cu Luceafărul Oradea (a), 2-3 cu Ripensia Timișoara (d), 1-1 cu Sportul Snagov (a) și 2-1 cu Dacia Unirea Brăila (a). Din etapa a șaptea antrenor a fost numit Carol Fekete, acesta debutând cu dreptul: 2-1 cu FC Argeș (d). În etapa a 8-a, ASA Târgu Mureș joacă pe teren propriu, luni, de la ora 18:00, cu Chindia Târgoviște.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 12 Sep. 2017, 16:30 Campionat
Pe aceeași temă