Condescu: „Nici eu nu mă așteptam să vin. La promovare ne vom lupta cu oricine”

Mihai Andries 24 Jan. 2014, 15:56 Campionat
Condescu:**

Adrian Mititelu a dat toate detaliile înțelegerii cu Marin Condescu, acesta urmând să aibă puteri depline la club. După ce a plecat de la Pandurii, Condescu a hotărât să se implice la FC Universitatea Craiova.

„Marin Condescu este oltean, un mare fan al Universității Craiova chiar dacă și-a legat destinele de o frumoasă echipă din Oltenia, Pandurii. Ne-am mai și „înțepat” în trecut, iar acum îmi pare rău, dar este este situația, lucram la echipe diferite. Acum avem pârghii și interese comune”, a afirmat Adrian Mititelu pentru Digi Sport.

„Vom spulbera orice adversar”

Acesta a explicat și de ce l-a ales pe Marin Condescu să conducă echipa. „Este nevoie de un Marin Condescu în club, mai ales că eu am obosit din cauza acestor lupte pe care le-am purtat în ultimul timp. Odată ce am fost degrevat de problemele legate de echipă, sper ca de acum să mă pot concentra exclusiv pe războaiele cu federația. Universitatea Craiova va renaște pentru că este un brand extrem de puternic. Cum am ajuns să colaborăm cu Marin Condescu? Foarte simplu. El era liber de contract, cum se spune, noi aveam nevoie de experiența lui, cunoaște mulți oameni care vor să sprijine echipa, plus că are și o simpatie față de Universitatea Craiova”, a mai precizat Mititelu.

Patronul FC Universitatea a recunoscut că îl va lăsa pe Condescu să ia singur deciziile. „Marin Condescu va ocupa funcția de manager, se ocupă deja de absolut toate problemele echipei. Va avea putere deplină să conducă echipa așa cum crede și cum consideră că este cel mai bine. Avem șanse la promovare și cred că vom reuși să facem asta. Dacă vom fi lăsați să jucăm pe „Oblemenco”, vom spulbera orice adversar. Dacă nu, atunci vom juca la Severin acolo unde mai avem contract un an și jumătate sau la Sibiu sau în altă parte. Într-o zi eu voi avea foarte mulți bani și atunci vom fi cea mai bună echipă din România”, a conchis Mititelu.

Marin Condescu ar urma să vină și cu câțiva jucători de la Pandurii, iar antrenor va fi Emil Săndoi.

Condescu: „Trebuie să demonstrez că mă pot ridica la nivelul celor care au făcut istorie la Universitatea

Noul manager general al FC Universitatea Craiova, Marin Condescu, a recunoscut că a fost o surpriză și pentru el că a ajuns în Bănie. „Universitatea Craiova este un nume, un club care a făcut istorie. Trebuie să demonstrez în următorii doi, trei ani că mă pot ridica la nivelul celor care au făcut istorie la Universitatea Craiova. Nu ne dădea nimeni nici o șansă în 2004 atunci când am început cu Emil Săndoi la Pandurii și iată că au trecut aproape zece ani de atunci. Nu se va întâmpla nimic la Pandurii, Eugen Pîrvulescu este un conducător foarte bun și vor continua. Nici eu nu mă așteptam să vin la Craiova. Toate lucrurile s-au întâmplat astăzi (ieri, n.r.). În următoarele 30 de zile voi prelua toate lucrurile care sunt la Universitatea Craiova. Și la Târgu Jiu am termen tot de 30 de zile. Sunt lucruri care trebuie făcute imediat, mă refer la lotul de jucători, la pregătirea de iarnă”, a declarat Marin Condescu aseară.  

„Jucătorii vor avea banii la zi”

Marin Condescu a vorbit și despre problemele de la club și speră că se vor rezolva. „Nu voi fi în conflict cu vreun primar din vreo localitate, este foarte greu să mă duc eu să vorbesc cu dânsa, nici nu o cunosc, dar dacă ea va dori… Când primarul este lângă tine și ceilalți te acceptă. Vom avea fondul necesar pentru promovarea echipei separat de ceea ce se întâmplă. Nu vom avea probleme cu ce întâmplă în interiorul clubului pentru că nu le știm. De acum înainte jucătorii vor avea banii la zi”, a mai spus Condescu.

Acesta a dat detalii și despre banca tehnică, urmând să meargă pe mâna lui Emil Săndoi. „Pornesc la drum cu Emil Săndoi, însă vreau ca Nicolo Napoli să rămână în club. Cu Emil mă cunosc de mult timp, știm ce defecte avem unul și celălalt. Echipa va fi a lui, nu mă voi amesteca, iar el și colaboratorii lui vor fi ai mei. Eu vreau să realizez multe. Cred că am demonstrat că nu sunt un om care să port ranchiună, să intru în conflicte. E foarte greu să vorbești cu marile glorii. Au personalitatea lor, dar vom face tot posibilul să nu ne facem adversari. La promovare ne vom lupta cu oricine, nu cred că este un sistem în fotbal. Nu trebuie să plecăm la drum cu prejudecăți”, a încheiat Condescu.

Sursa: Gazeta de Sud

Mihai Andries 24 Jan. 2014, 15:56 Campionat
Pe aceeași temă