Concluziile șefului clubului UTA după întâlnirea cu suporterii: „Nu este criză”. Meszar și-a asumat compromiterea obiectivului promovării: „Nu mi-am respectat propriile principii”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 31 Oct. 2017, 15:09 Actualizat: 31 Oct. 2017, 15:24 Campionat
Concluziile șefului clubului UTA după întâlnirea cu suporterii: „Nu este criză”.  Meszar și-a asumat compromiterea obiectivului promovării: „Nu mi-am respectat propriile principii”

Săptămâna trecută, Suporter Club UTA anunța că luni seară, la Old Lady`s Pub, va avea loc o întâlnire între suporterii echipei arădene, unde vor fi invitați și conducători ai clubului, pentru a discuta despre situația prin care trece în acest moment UTA. Gruparea din vestul țării era considerată principala favorită la promovare, a făcut o mulțime de achiziții în vară, însă pe teren lucrurile stau îngrozitor. „Bătrâna Doamnă” a ajuns în campionat pe loc retrogradabil, acolo unde a stagnat nu mai puțin de cinci etape (et. 9-13) și de unde a reușit să iasă după victoria chinută de sâmbătă de la Suceava, 3-2 cu Foresta. În plus, echipa a fost eliminată și din Cupa României chiar de rivala ASU Politehnica.

„Criza de rezultate este foarte adâncă, unele probleme de atitudine de la nivelul lotului sunt extrem de deranjante. După umilințele de la Timișoara și din cupă, alături de celelalte rezultate și evoluții catastrofale din campionat, trebuie să ne conturăm o poziție cât mai clară despre viitorul pe termen scurt al clubului, sportiv și managerial. Așadar se impune din nou o întâlnire a utiștilor, în condiții de criză, singura speranță fiind legată de faptul că – de această dată – criza va rămâne doar la nivelul rezultatelor sportive”, suna o parte din comunicatul Suporter Club UTA.

Întâlnirea a avut loc luni seară, însă Suporter Club UTA nu a mai emis între timp niciun comunicat să înștiințeze suporterii echipei despre cele discutate și stabilite în cadrul ședinței.

„Nu este criză, ci, eventual, o lipsă de formă sportivă pe care o pot rezolva doar jucătorii și stafful tehnic, nicidecum conducerea sau suporterii”

În schimb, UTA a transmis mesajul lui Alexandru Meszar, cel care a reprezentat clubul la întâlnirea organizată la inițiativa fanilor.

„Ne bucurăm că suporterii sunt alături de club și se mobilizează dacă este nevoie.

Nu este cazul de identificare a unor soluții de a ieși din criză, pentru că nu este criză, eventual o lipsă de formă sportivă, care poate să apară la orice echipă din lume – vezi numai rezultatele din acest weekend ale lui Real Madrid, CFR Cluj sau Craiova.

Această formă sportivă, mai puțin dorită de noi toți, o pot rezolva în această perioadă a competiției doar jucătorii împreună cu staff-ul tehnic, nicidecum conducerea sau suporterii.

Datoria conducerii este să asigure condiții echipei, când au rezultate să-i premieze, iar când e necesar să-i sancționeze.

Conducerea are în continuare încredere în jucători și staff. Suntem siguri că pot obține rezultate mult mai bune.

Datoria suporterilor rămâne să încurajeze în continuare echipa, mai ales atunci când aceasta este în impas. Un impas cum este și acum, când obiectivul clubului declarat la început de sezon în proporție de 90% este compromis.

Pentru această situație unicul responsabil sunt eu, pentru că în această vară nu mi-am respectat propriile principii stabilite acum patru ani. M-a luat valul și am vrut o promovare sigură, fără baraj. Încă odată s-a dovedit că fotbalul nu este matematică”, a transmis Meszar.

După 14 etape desfășurate în campionatul Ligii 2, UTA Arad se află pe locul 12, cu 17 puncte acumulate. Primele trei locuri din clasament sunt ocupate de AFC Hermannstadt (33 cpt.), Dunărea Călărași (32 pct.) și Chindia Târgoviște (30 pct.), deci la o diferență considerabilă față de arădeni, care în acest sezon mai pot spera doar într-o minune pentru a prinde măcar locul de baraj pentru promovare.

Altfel, în etapa a 15-a, UTA joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Șiria cu Luceafărul Oradea.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 31 Oct. 2017, 15:09 Actualizat: 31 Oct. 2017, 15:24 Campionat
Pe aceeași temă