Concluzia lui Laszlo Balint după înfrângerea cu ACS Poli, prima de când e antrenor la Metaloglobus: „Un rezultat nedrept”. Criticile aduse arbitrajului și problemele pe care le întâmpină

Marius ANGHEL 11 Apr. 2019, 14:51 Campionat
  • Metaloglobus nu se simte așa bine cu echipele timișorene. După ce a remizat acasă cu Ripensia (scor 1-1), weekendul trecut, trupa bucureșteană a pierdut cu 1-0 la ACS Poli. Laszlo Balint consideră că rezultatul este nedrept și decis de arbitrul Sergiu Popa, despre care spune că a tratat două hențuri în careu cu unități de măsură diferite. Antrenorul a explicat absența mai multor titulari prin problemele de lot ale formației sale și a mai spus că lipsa unui teren de iarbă pentru antrenament îi cauzează probleme în pregătire.


Laszlo Balint consideră că nu trebuia dat 11 metri pentru ACS Poli în minutul 54, la hențul lui Frîncu. „Eu zic că toată lumea a văzut: rezultat nedrept. Nu am ce să le reproșez jucătorilor mei. Poate un pic mai multă hotărâre la finalizare și un pic mai multă determinare la acțiunile în treimea adversă. Din păcate –  aștept să văd imaginile -, dar cred că din nou suntem văduviți de puncte, la fel cum am fost și la meciul cu Brăila, dintr-un penalty care a fost judecat cu o măsură diferită. În prima repriză, aceeași fază la Claudiu Herea în mâna fundașului. Nu am spus nimic, pentru că știu că nu se dă în asemenea situații. Dar eu cred că la fel ar fi trebuit să procedeze și la aceasta fază. Fundașul meu nu a avut timp să-i ferească mâna. Chiar am vorbit cu el. În fine, nu mai contează. Rămâne rezultatul”, a spus Balint despre meciul care i-a adus prima înfrângere pe banca Metaloglobusului, pe care a preluat-o la începutul anului.

Despre nervozitatea lui Ovidiu Herea, antrenorul a apreciat că este ceva normal. „E normal să fim nervoși în condițiile în care în a doua deplasare consecutivă pierdem puncte din cauza deciziilor de arbitraj. Nu spun că sunt decizii împotriva noastră sau spun că Metaloglobus este urmărită. Nici nu mă gândesc la așa ceva. Dar, din punctul meu de vedere, au fost niște situații care au fost tratate cu măsuri diferite. Situații similare și e anormal. În a doua repriză, exceptând două trei cornere, nu știu dacă Poli Timișoara a reușit să-și creeze vreo situație mai periculoasă la poartă noastră. Noi am fost echipa mai pozitivă, ne-am apropiat mai mult de careul advers, am încercat, ne-am străduit până în ultimul minut. Și e normal să intervină această stare de nervozitate. Dar trebuie să ne revenim repede. Meciul cu UTA vine după trei zile și trebuie să facem tot posibilul să câștigăm”, a spus antrenorul Metaloglobusului, întrebat de ieșirea experimentatului Ovidiu Herea de după fluierul final, când a avut ceva de împărțit cu jucătorii adverși și cu arbitrul.

Problemele lui Metaloglobus: lotul decimat și terenul sintetic pe care se antrenează

Laszlo Balint a recunoscut însă lipsa de formă a echipei sale. „Trebuie să recunoaștem că suntem într-o situație care ne preocupă. În ultimele trei meciuri am reușit să adunăm doar două puncte. Urmează un meci destul de dificil, acasă cu UTA. S-a văzut astăzi primele 10-15 minute că ne-am adaptat foarte greu la suprafața de joc. Din păcate, nu am beneficiat în această perioadă de un teren de iarbă pe care să ne antrenăm. Ne-am antrenat doar pe sintetic și se vede. Iarbă astăzi a fost un pic mare. Terenul în unele locuri a fost un pic moale. Bineînțeles că nu este o scuză, dar și asta este o cauză pentru care am început jocul prost. Am avut reacție. Eu cred că în a doua repriză am pus presiune, ne-am creat ocazii. Nu am reușit să avem construcția pe care ne-am dorit-o. Dar le-am spus băieților că nu am ce să le reproșez, au avut atitudinea bună. Din păcate, încă suferim la finalizare”, a punctat antrenorul bucureștenilor.

Tehnicianul a explicat schimbările din formula de start și utilizarea portarului Geantă în detrimentul lui Iacob prin prisma unor accidentări. „Am avut și dificultăți în a alcătui primul 11, cu improvizație la Florin Plămadă. Ne-a încurcat foarte mult. Pentru că nu este neapărat un fundaș de construcție, un fundaș care să apară în jumătate adversă, cu aport ofensiv. Suntem limitați la aceste soluții. Avem jucători suspendați, accidentați, dar, aceștia suntem. Mergem înainte și sperăm să reușim să ne atingem obiectivul. Și Florin Iacob a avut mici probleme musculare și am preferat să nu riscăm, deoarece am fi riscat să-l pierdem pe o perioadă mai lungă de timp. Dar Robert Geantă și-a făcut datoria, a dat încredere echipei. Atâta vreme cât suntem toți în aceeași barcă, am încredere în toți jucătorii că pot pune umărul la atingerea obiectivului”, a conchis Balint.

Cu 34 de puncte acumulate după 29 de etape, Metaloglobus se află pe locul 12, la patru puncte peste ultima poziție retrogradabilă. Duminică, de la ora 11:00, joacă pe teren propriu, cu UTA.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto

Marius ANGHEL 11 Apr. 2019, 14:51 Campionat
Pe aceeași temă