Cluburile din Liga 2 au mandatat FRF să vândă drepturile TV pentru noua ediție de campionat. UTA a fost singurul care s-a opus. SUMA pe care o oferă Digi

Marius ANGHEL 25 Jul. 2017, 16:04 Campionat

Un alt punct pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a cluburilor din Liga 2 care a avut loc astăzi, 25 iulie, la baza sportivă a Federației Române de Fotbal de la Mogoșoaia, a fost cel legat de „mandatarea FRF pentru vânzarea drepturilor tv aferente competiției Liga 2, ediția 2017-2018”.

Dintre cei 18 reprezentanți ai cluburilor din noul sezon al Liga 2 prezenți la ședință, doar 17 au votat ca FRF să fie mandatată să negocieze comercializarea drepturilor TV pentru sezonul 2017-2018. Conducătorul UTA-ei a votat împotrivă, echipa arădeană fiind singura nemulțumită față de suma despre care se discută că ar putea fi acordată de DigiSport pentru a transmite noua ediție de campionat a eșalonului secund.

Din informațiile Liga2.ro, suma despre care FRFși DigiSport discută în acest moment se învârte în jurul a 400.000 de euro. Televiziunea a propus o creștere procentuală de 15 la sută față de suma oferită sezonul trecut și cere stabilitate în noua ediție, pornind de la stoparea retragerilor cluburilor din campionat, până la dispariția oricărei opuneri din partea vreunei echipe în privința nemulțumirii programului la care vrea televiziunea să transmită.

Foresta nu a avut reprezentant, iar Metalul Reșița nu avea drept de participare la ședință, pentru că nu s-a întrunit Comitetul Executiv al FRF pentru a valida completarea locului vacant lăsat de FC Brașov.

UTA: „Suma oferită nu este corectă în momentul acesta”

„Ne nemulțumește în primul rând partea financiară. Considerăm că se putea mult mai mult. Noi nu am fost niciodată neapărat împotriva televizării meciurilor, dar pentru o sumă corectă. Din punctul nostru de vedere, suma oferită nu este corectă în momentul acesta. Deocamdată, acolo se aude (n.r. – întrebat dacă suma este de 400 de mii de euro). E o sumă care ne nemulțumește clar, dar, totodată, nu suntem împotriva televizării meciurilor noastre, dar pentru o sumă corectă. O să vedem zilele următoare, săptămâna viitoare ce se va întâmpla”, a spus, pentru Liga2.ro, Claudiu Drăgan, directorul de competiții al clubului UTA și reprezentantul echipei arădene la Adunarea Generală Extraordinară a cluburilor din Liga 2 de astăzi.

În sezonul trecut, drepturile TV ale Ligii 2 au costat-o pe Digi aproximativ 350.000 de euro. UTA a transmis înainte returului barajului de promovare cu ACS Poli că nu permite televizarea jocului, deoarece nu va primit niciun ban în plus. Arădenii au avut 28 de meciuri televizate în sezonul recent încheiat, pentru care a încasat 23.000 de euro, sumă primită și de cluburile cu cinci meciuri televizate.

Mai puțin de două săptămâni la dispoziție pentru organizarea licitației și vânzarea drepturilor TV

Imediat după încheierea Adunării Generale Extraordinare a cluburilor din Liga 2, FRF a și publicat pe site-ul oficial anunțul prin care informează televiziunile că se pot înscrie la licitația achiziționării drepturilor TV ale ediției 2017/2018 a eșalonului secund.

Tot procesul se întinde până pe 4 august, adică până în ziua în care efectiv ar putea avea loc statul noului sezon. De obicei, vinerea sunt programate jocuri în campionatul Ligii 2. FRF are astfel mai puțin de două săptămâni la dispoziție să vândă drepturile TV, să mulțumească echipele, iar televiziunea câștigătoare să se și deplaseze la faza locului unde va transmite prima partidă.

„Federația Română de Fotbal aduce la cunoștința tuturor celor interesați deschiderea Procedurii de LICITAȚIE privind atribuirea Pachetelor ce conțin drepturi de transmisie a meciurilor de fotbal disputate în cadrul competiției Liga 2, pe teritoriul României și extern, pentru sezonul competițional 2017-2018.

Caietul de sarcini aferent procedurii de licitație este disponibil gratuit persoanelor interesate și se poate obține de către orice persoană interesată prin intermediul poștei electronice, adresându-se un e-mail în acest sens către [email protected] în perioada 25 iulie 2017 – 28 iulie 2017.

Persoanele interesate vor trebui să atașeze mailului transmis către FRF:

– Delegație/Împuternicire/Procură acordată persoanei care se prezintă în vederea achiziționării caietului de sarcini
– Copie CI a persoanei care se prezintă în vederea achiziționării caietului de sarcini

Toate detaliile privind condițiile de participare, termenele procedurii, conținutul pachetelor de drepturi se regăsesc în cuprinsul Caietului de sarcini.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la: STR. SERGENT VASILE ȘERBĂ‚NICĂ‚ NR. 12, SECTOR 2, BUCURESTI; FAX (+40) 213029192 sau 0213029177; E-MAIL: [email protected].”, sună anunțul FRF cu privire la organizarea licitației pentru vânzarea drepturilor TV ale noului campionat al Ligii 2.

Programul și pașii ce trebuie urmați pentru vânzarea drepturilor TV ale Ligii 2, ediția 2017/2018:

CITEȘTE și:

FRF a stabilit programul noului sezon al Ligii 2. FC Argeș – Pandurii și Chindia – UTA sunt cele mai tari meciuri ale primei etape. Situația Forestei și a Metalului rămâne nesigură

Președintele Chindiei este noul reprezentant al Ligii 2 în Comitetul Executiv al FRF. Marcel Ghergu a fost singurul candidat pentru ocuparea locului rămas vacant

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FRF

Marius ANGHEL 25 Jul. 2017, 16:04 Campionat
Pe aceeași temă