Clinceniul, ultimul meci ușor către Liga 1, cu aproape retrogradata din Bacău. Poenaru: „Jocul cu Aerostar trebuie să-l tratăm la fel de serios ca pe cel cu U Cluj. Mergem încrezători”

Marius ANGHEL 18 May. 2019, 13:44 Campionat

Academica Clinceni a ieșit cum și-a dorit din derby-ul cu „U” Cluj, jucat în intermediară: fără să piardă. Ilfovenii au căzut pe locul 2, însă au rămas la cinci puncte peste echipa lui Bogdan Lobonț, cu trei etape înainte de finalul sezonului și mai are nevoie de cel mult două victorii pentru a promova matematic.

Următorul meci al Clinceniului are loc duminică, de la ora 11:00, la Aerostar Bacău, echipă care a pierdut la Arad, 1-2 cu UTA, după ce conducea la pauză și și-a redus mult șansele de a se salva de la retrogradare. Moldovenii au patru puncte sub Energeticianul, prima clasată deasupra locurilor care duc în Liga 3.

Va fi un meci cu miză mare pentru ambele echipe. Clinceniul pentru a face încă un pas spre Liga 1, în timp ce Aerostar joacă pentru a mai spera la a se menține în Liga 2.

Antrenorul ilfovenilor, Ilie Poenaru, vrea de la jucătorii săi aceiași atitudine ca în partida cu „U” Cluj. „Meciul cu Aerostar trebuie să-l tratăm la fel de serios ca pe cel cu Universitatea Cluj. Trebuie să ne refacem cât mai repede și să mergem cu aceeași atitudine. Avem moral bun, pentru că am revenit la jocul nostru, a mers, chiar dacă s-a terminat 0-0. Am fost foarte bine organizați. Nu am primit gol și mergem încrezători la Bacău. Trebuie să câștigăm”, a spus Poenaru despre partida cu Aerostar.

De partea cealaltă, team-managerul echipei Aerostar, Gabriel Voicu, încă mai crede în salvare atâta timp cât sunt șanse matematice. „Situația noastră era complicată și înaintea meciului cu UTA, e și acum, dar nu vom ceda. Sunt trei meciuri pe care le vom trata la victorie și suntem datori să ne îndeplinim obiectivul, nu credem că este nimic pierdut”, a spus Voicu.

Înaintea meciului direct, Academica Clinceni se află pe locul 2, promovabil direct, cu 78 de puncte, iar Aerostar e pe poziția a 17-a, retrogradabilă, cu 35 de puncte.

În tur, Academica Clinceni s-a impus cu 2-1 în fața Aerostarului, prin golurile marcate de Alexandru Nicola (28) și Adrian Șut (40), respectiv Cornel Căinari (31).

În ultimele trei etape, Aerostar mai are meciuri cu Academica Clinceni (a), Sportul Snagov (d) și CS Balotești (a). Academica Clinceni joacă la Aerostar Bacău, iar apoi cu FC Argeș (a) și Petrolul (d).

Ce a spus Ilie Poenaru la finalul derby-ului cu „U” Cluj:

Marius ANGHEL 18 May. 2019, 13:44 Campionat
Pe aceeași temă