Clinceniul țintește revenirea pe primul loc în Liga 2 împotriva unui adversar care a marcat șapte goluri în ultimele două etape. Poenaru e optimist: „Jucăm acasă și câștigăm”

Marius ANGHEL 29 Mar. 2019, 12:53 Campionat
Clinceniul țintește revenirea pe primul loc în Liga 2 împotriva unui adversar care a marcat șapte goluri în ultimele două etape.** Poenaru e optimist:

Apropiată la un singur punct în spatele liderului Sportul Snagov, Academica Clinceni are șansa, sâmbătă, să revină pe primul loc în Liga 2 cel puțin pentru o zi, fiindcă echipa lui Eugen Trică joacă abia duminică, la Arad. În schimb, trupa lui Ilie Poenaru o întâlnește sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, pe Luceafărul Oradea, o formație care luptă pentru evitarea retrogradării, însă care în ultimele două meciuri a obținut rezultate importante. Bihorenii au trecut cu 3-0 de UTA, chiar la Arad, iar weekendul trecut au învins-o pe teren propriu pe Aerostar Bacău cu 4-0.

Poenaru vede în Luceafărul o echipă bună, cu un mix de jucători care i-au adus rezultate oscilante, însă e de părere că jucătorii săi au doar varianta victoriei, mai ales să joacă pe propriul stadion.

„Întâlnim o echipă bună, o echipă agresivă, o echipă cu un ritm foarte bun de joc, o echipă care vine după două victorii la rând, care marchează șapte goluri în două meciuri. Au un lot în care au îmbinat tinerețea cu experiența, cu jucători de calitate, cu un contraatac foarte bun. Dar, jucând acasă, și noi suntem bine, suntem în creștere de la meci la meci și jucăm acasă. Niciun meci nu seamănă cu altul, jucăm acasă și trebuie să ne câștigăm punctele”, a vorbit Poenaru, pentru site-ul oficial al Academicii, înainte meciului cu Luceafărul.

„Mergem să câștigăm și la Clinceni. Am încredere în băieți, avem moralul bun și ne dorim să continuăm pe aceeași linie”, a spus, potrivit Bihon.ro, și antrenorul Luceafărului Oradea, Cristian Lupuț, înaintea meciului de la Clinceni.

Cele două echipe sunt despărțite înaintea meciului direct de 11 locuri și 27 de puncte, adică ilfovenii aproape că au dublul punctelor obținute de bihoreni. Academica se află pe locul 2, cu 58 de puncte, iar Luceafărul e pe poziția a 13-a, cu 31 de puncte, la cinci lungimi distanță de ultimele două formații aflate la retrogradare.

În meciul tur, Luceafărul se impunea în fața Academicii, cu 1-0, prin golul marcat de Andrei Ludușan în minutul 85. Acum, Poenaru e convins că lucrurile vor sta cu totul altfel pe teren.

„Nu vrem neapărat să ne luăm revanșa. Într-adevăr, în tur a fost cu totul altceva. Dacă îmi aduc bine aminte, în tur aveam cinci-șase juniori în teren și schimbările erau tot cu juniori, deci noi am avut tot timpul meciului șase-șapte juniori în teren. Adică o pun pe lipsa experienței și acum este cu totul altceva. Și acești juniori pe care îi avem și îi trimitem pe teren au crescut, a trecut perioada aceea de acomodare pentru ei, sunt la un alt nivel acum, au înțeles, știu ce înseamnă Liga a 2-a, presiunea, performanța și sunt altceva”, a mai spus Ilie Poenaru, care se înșeală în privința „juniorilor” folosiți în partida tur. Tinerii folosiți atunci au fost Vâlceanu (22 ani), Șut (19 ani), Gliga (21 ani), Nicola (21 ani), Horșia (18 ani) și Robert Ion (18 ani), adică jucători pe care se regăsesc inclusiv acum în primul „11”. Iar cei care au intrat sunt departe de a fi numiți „juniori”: Constantin Stoica (26 ani), Vlad Mihalcea (20 ani) și Mihai Șandru (22 ani).

Dacă Luceafărul Oradea vine după două victorii consecutive, în care a înscris șapte goluri și nu a luat niciunului, Academica Clinceni este neînvinsă de opt meciuri, în care doar o dată a remizat (1-1 cu Ripensia).

Foto și video: Academica Clinceni

Marius ANGHEL 29 Mar. 2019, 12:53 Campionat
Pe aceeași temă