Clinceniul își pierde antrenorul. Erik Lincar merge în Liga 1, acolo unde face din nou echipă cu Marius Baciu. Ce l-a făcut să nu mai rămână la Academica

Marius ANGHEL 15 Dec. 2017, 14:41 Campionat
Clinceniul își pierde antrenorul.** Erik Lincar merge în Liga 1, acolo unde face din nou echipă cu Marius Baciu. Ce l-a făcut să nu mai rămână la Academica

Academica Clinceni își pierde antrenorul principal. Erik Lincar (39 de ani) va face din nou echipă cu Marius Baciu și va conduce o echipă din Liga 1, pe Juventus București. Cei doi foști steliști au mai colaborat și la Concordia Chiajna, în 2015, iar acum îl vor înlocui pe Marin Barbu la clubul din Colentina.

Numit la Academica Clinceni în luna mai a acestui an, 2017, Lincar a condus echipa ilfoveană în finalul sezonului trecut și a continuat și în această ediție de campionat. După 21 de etape desfășurate în acest sezon, Academica a înregistrat 35 de puncte cu fostul stelist antrenor și iernează pe locul 6, o poziție onorabilă, având în vedere situația delicată din punct de vedere financiar pe care o traversează. Jucătorii sunt neplătiți de circa trei luni.

„Ideea e că, sincer, ar fi fost dificil să rămân în situația de față. Am vorbit cu Marius (n.r. – Baciu), așa de principiu. Urmează ca săptămână următoare să discutăm mai detaliat. El a fost deja la Juventus și a discutat. În principiu, da, merg, i-am spus lui Marius. Până nu semnezi, știi cum e. Acum să vedem și ce putem face, pentru că situația este destul de grea și trebuie să înțeleagă toată lumea că trebuie făcute niște transferuri. Asta e o șansă până la urmă. Mergem la meciul din ultima etapă a acestui an, facem o analiză, ne întâlnim săptămâna următoare și vedem cine va rămâne în continuare, ce jucători se vor căuta. E clar că e echipa e într-o situație delicată și toată lumea trebuie să înțeleagă că trebuie făcut ceva mai mult”, a spus, pentru Liga2.ro, Erik Lincar.

Lincar îi va fi secund lui Marius Baciu (42 de ani), antrenor care, la rândul său, vine de la o echipă din ligile inferioare. Fostul fundaș a preluat-o în vară pe Voința Turnu Măgurele, fosta Voința Saelele, echipă nou-promovată cu care s-a clasat pe locul 3 la finalul turului în Seria a 3-a a Ligii 3, după Petrolul și AFCM Alexandria.

„Am lăsat echipa pe locul 6 și chiar am făcut o treabă bună cu jucătorii pe care i-am avut, tineri, mulți dintre ei de perspectivă și care, cu siguranță, vor face și ei pasul spre Liga 1. Păcat că nu am avut liniștea asta financiară, cât de cât. Că dacă aveam și liniștea financiară, eu știu, poate și eu mă gândeam mai mult înainte de a lua o decizie”, a mai spus Lincar despre experiența pe care a avut-o la Academica Clinceni.

În cariera sa de antrenor principal, pe lângă Academica Clinceni, Erik Lincar a mai pregătit pe Inter Clinceni, Viitorul Toporu, Callatis Mangalia, FC Hunedoara, Damila Măciuca, Delta Tulcea, CS U Craiova, CSM Râmnicu Vâlcea și Luceafărul Oradea, în plus, fiind secund și la Concordia Chiajna, în Liga 1, în 2015, tocmai într-un staff tehnic condus de Marius Baciu, cel cu care va colavora acum și la Juventus București. Lincar a reușit două promovări în Liga a 2-a ca antrenor, cu Callatis și Damila.

Marius Baciu a fost antrenorul echipelor Voința Sibiu, Pandurii Târgu Jiu, Unirea Alba Iulia, ACSMS Poli Iași, Flacăra Făget, SC Bacău, FC Clinceni, Concordia Chiajna și Voința Turnu Măgurele.

Juventus București ocupă ultimul loc în clasamentul Ligii 1, 14, după 21 de etape desfășurate în acest sezon. Gruparea din Capitală care își dispută meciurile de pe teren propriu la Ploiești are doar 9 puncte acumulate până acum și în prima ligă a fost pregătită de Daniel Oprița și Marin Barbu. Duminică, de la ora 17:30, Juventus joacă în deplasare, la Iași, cu CSM Poli, în ultima etapă din acest an.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 15 Dec. 2017, 14:41 Campionat
Pe aceeași temă