Clinceniul, două jocuri într-o săptămână, două victorii cu reveniri după pauză. Cu Mioveniul a fost rândul lui Vlad Mihalcea să fie decisiv: „Am avut meci și cu terenul”

Marius ANGHEL 04 Dec. 2018, 13:23 Campionat
Clinceniul, două jocuri într-o săptămână, două victorii cu reveniri după pauză.** Cu Mioveniul a fost rândul lui Vlad Mihalcea să fie decisiv:

La fel ca în meciul de marți cu Petrolul, Academica Clinceni a fost condusă pe teren propriu de CS Mioveni, sâmbătă, însă a reușit să întoarcă scorul și să se impună cu 2-1. Au fost două victorii prin care echipa ilfoveană a reușit să se mențină pe podiumul Ligii 2, pe locul 3, cu o etapă înainte de încheierea primei părți a sezonului. Totuși, misiunea contra argeșenilor a fost mai ușoară, la pauză intrându-se cu scor egal, față de întâlnirea cu ploieștenii, careu au condus la mijlocul jocului.

Dacă împotriva Petrolului a marcat o „dublă” Robert Grecu, acum, cu CS Mioveni, golurile revenirii au fost reușite de Mihai Dobrescu și Vlad Mihalcea. Acesta din urmă a punctat pe final, în minutul 84, după o respingere în față a portarului la un șut din stânga al lui Bogdan Barbu.

Mihalcea: „Meritam. Suntem o echipă unită și am arătat asta și pe teren”

La final, autorul golului de trei puncte, Vlad Mihalcea, a spus că, pe lângă CS Mioveni, Clinceniul a trebuit să se lupte în acest joc inclusiv cu terenul, unul care a fost înghețat la ora disputei.

„A fost un meci dificil. În primul rând am jucat cu o echipă foarte dificilă și, pe lângă asta, ne-a pus probleme și terenul de joc. Suprafața a fost foarte tare, se aluneca, nu avea aderență și am avut un meci, zic eu, și cu terenul. Ne-am conformat destul de bine cu situația care a fost și am încercat să jucăm altceva, ce s-a putut pe acest teren, și zic că am făcut-o foarte bine și mă bucur că am reușit să câștigăm. Mă simt extraordinar de bine că am și marcat. Meritam. Suntem o echipă unită și am arătat asta și pe teren și cred că s-a văzut faptul acesta: am întors rezultatul, am fost conduși cu 1-0 pe un teren foarte dificil și am reușit să întoarcem. Mister a avut încredere în noi în continuare, știa că putem. Exact ce ne-a spus și la meciul cu Petrolul, pentru că s-a întâmplat cam același lucru. Ne-a dat o încredere foarte mare și nouă în repriza a doua”, a vorbit jucătorul împrumutat de la FCSB după succesul cu Mioveni.

Poenaru: „Nu se poate să jucăm la o asemenea oră”

Antrenorul Ilie Poenaru a declarat la finalul jocului că mai mult se bucură pentru că niciun fotbalist nu s-a accidentat, decât că s-a obținut victoria. Acesta întreabă federația de ce s-a jucat de dimineață și nu s-au programat meciurile după-amiază, în condițiile în care se știa că suprafața de joc va fi înghețată.

„Din păcate, terenul ne-a dezavantaj cu CS Mioveni, dar mă bucur că iar am avut stăpânire de sine chiar dacă am fost conduși. Am dat dovadă de o echipă puternică, matură, care știe ce trebuie să facă. Nu ne-am pierdut cu firea. Am reușit în partea a doua, să spunem, din cauză că foarte puțin s-a dezghețat terenul și am avut cât de cât stabilitate și am reușit să remontăm și să câștigăm meciul. E o victorie muncită, grea, tocmai de aceea este atât de frumoasă. Îi felicit pe jucători pentru tot ce au făcut, tot parcursul de până acum, și pentru atitudinea lor și pentru implicare. S-a creat un grup, unul puternic și în momentul ăsta este greu ca cineva nu neapărat să ne pună probleme, dar știm ce avem de făcut și ăsta este cel mai important lucru. În al doilea rând, o bucurie mult mai mare decât victoria este faptul că nu a ieșit nimeni accidentat de pe teren, pentru că integritatea jucătorului a fost pusă în mare pericol, atât a noastră, cât și a adversarului. Nu se poate să jucăm la o asemenea oră. Cred că se putea face ceva să jucăm cum s-a jucat și în intermediară, la ora 14:00. Mi se părea normal, mai ales că terenurile au fost foarte înghețate. La începutul meciului, sincer, nu m-am gândit la absolut nimic, decât ca jucătorii noștri să iasă sănătoși din acest meci”, a spus Poenaru, care a descris și ce le-a transmis jucătorilor săi la pauză: „Le-am spus că vor întoarce din nou rezultatul, le-am arătat exact ce fac ei, cu toate că știam ce joacă Mioveniul, pentru că i-am analizat destul de bine, și le-am spus în primul rând ceea ce trebuie să facem noi ca să-i surprindem și să punem puțină presiune pe ei. Și am avut un discurs pe care numai eu îl știu și văd că are efect asupra lor”.

După 20 de etape, Academica Clinceni are acumulate 42 de puncte, la fel ca și Petrolul, pe care o devansează datorită golaverajului superior, și se află pe locul 3, la nouă, respectiv un punct mai puțin decât liderul Chindia și a doua clasată Sportul Snagov. În ultima etapă programată în 2018, a doua a returului, ilfovenii joacă la București, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Daco Getica.

Declarațiile antrenorului Ilie Poenaru:

Declarații Vlad Mihalcea:

Rezumatul meciului:

Foto și video: Academica Clinceni

Marius ANGHEL 04 Dec. 2018, 13:23 Campionat
Pe aceeași temă