Clinceni a picat testul cu „U” Cluj. Poenaru: „Ne recunoaștem învinși pe bună dreptate. Sper ca eșecul să ne readucă cu piciorele pe pământ”

Marius ANGHEL 12 Nov. 2018, 15:51 Campionat

Chiar dacă îi era superioară în clasament înaintea meciului direct, Academica Clinceni a oferit o replică foarte slabă în derby-ul cu Universitatea Cluj, plecând fără niciun punct de pe Cluj Arena, fiind egalată la puncte și depășită datorită golaverajului inferior rezultat în urma eșecului la scor. A fost 3-0 pentru „U”, după ce la pauză scorul era unul de egalitate.

Cristian Gavra (54), Alexandru Coman (65) și Octavian Ursu (90+5) au înscris golurile victoriei pentru Universitatea, într-un meci în care echipa antrenată de Ilie Poenaru nu a arătat deloc ca o formație care în primele 15 etape a stat aproape continuu pe podium.

„Trebuie să recunoaștem că lipsa de experiență și de reacție în multe momente ale jocului, plus lipsa de atitudine a unor jucători, au făcut ca astăzi să nu reușim nici măcar un egal. Nu poți să iei punct sau puncte când nu pui nicio problemă adversarului. Trebuie să recunoaștem că ne-au depășit la anumite capitole. Am întâlnit o echipa foarte matură, valoroasă. O formație care a practicat un joc rapid și elaborat, pe care îl știam, dar nu am putut să-l combatem. Ne recunoaștem învinși pe bună dreptate”, a comentat Poenaru după meciul cu „U” Cluj.

Depășită de Petrolul și „U” Cluj, posibil și de Sportul Snagov, dacă obține măcar un punct în meciul de astăzi cu ASU Politehnica, Academica Clinceni ar putea pica de pe locul 2 tocmai pe 5 după etapa a 16-a. Antrenorul ilfovenilor vede și un lucru pozitiv după înfrângerea dură primită pe Cluj Arena.

„Sper ca eșecul acesta să ne readucă cu piciorele pe pământ, iar anumiți jucători să fie mai modești și mai responsabili. A fost un test pentru noi. Din păcate, nu l-am trecut cu bine. Trebuie să strângem rândurile. Să ne adunăm, să analizăm foarte bine, pentru că urmează partide grele. Aerostar a devenit un adversar periculos după venirea lui Florin Bratu. Iar FC Argeș și Petrolul nu mai au nevoie de nicio prezentare”, a mai spus Ilie Poenaru.

În etapa a 17-a, Academica Clinceni primește vizita, sâmbătă, de la ora 11:00, Aerostarului Bacău, formație care are trei victorii consecutive de când a fost preluată de Florin Bratu.

Foto: fb FC Universitatea cluj

Marius ANGHEL 12 Nov. 2018, 15:51 Campionat
Pe aceeași temă