Ciuca bătăilor în campionat, Șoimii Pâncota poate câștiga primul meci în acest sezon la „masa verde”. „Arbitrul ne-a cerut să fim înțelegători, noi am făcut contestație”

Marius ANGHEL 24 Sep. 2016, 15:33 Campionat
Ciuca bătăilor în campionat, Șoimii Pâncota poate câștiga primul meci în acest sezon la

Învinsă fără drept de apel în primele opt etape din campionat, înaintea meciului de astăzi de la Balotești având un golaveraj dezastruos, 1-65, Șoimii Pâncota ar putea bifa prima victorie în acest sezon nu pentru că a găsit un adversar mai slab, ci pentru că ar putea profita de o situație rar întâlnită în fotbal. Doctorul echipei CS Balotești, Leonid Grigore Turcan, a întârziat la meci din cauza unui accident produs în drumul său spre stadion, iar jocul a început cu o întârziere de aproape 30 de minute. Arbitrul Claudiu Marcu (Constanța) a permis desfășurarea jocului din etapa a 9-a, deși în regulament scrie că după 15 minute de întârziere de la startul oficial trebuie să fluiere finalul. Ilfovenii spun că medicul a ajuns înaintea expirării celor 15 minute, în timp ce arădenii au depus o contestație și vor victoria la „masa verde”, reclamând că acesta ar fi ajuns după 18 minute.

Gruparea arădeană a avut astăzi, de la ora 11:00, meci în deplasare la CS Balotești și ar putea câștiga la „masa verde” dacă li se va da dreptate din partea Comisiei de Disciplină și Etică din cadrul Federației Române de Fotbal. Șoimii reclamă că doctorul meciului a ajuns după cele 15 minute de la data la care ar fi trebuit să înceapă partida. Cum arbitrul a permis desfășurarea jocului, cu o întârziere de 27 de minute, timp majorat de contestația făcută de arădeni, pe teren ilfovenii s-au impus cu 2-0, prin golurile lui Claudiu Herea (54) și Marius Bâtfoi (73). Comisiile FRF vor decide rezultatul final al acestui joc.

Despre evenimentele de la Balotești a vorbit în direct la radio Sport Total FM Mugurel Elisei, unul dintre apropiații lui Angelo Massone, italianul care vrea să preia clubul Șoimii Pâncota, însă întârzie să o facă. 

„La ora 11:00 medicul nu a fost prezent la teren. Li s-a acordat gazdelor cele 15 minute regulamentare și, după părerea noastră, nici după aceste minute medicul nu s-a prezentat la teren. Avem filmări care arată că medicul a sosit la ora 11:18, meciul nu trebuia să înceapă și arbitrul trebuia să ia act de cele întâmplate. Normal trebuia să câștigăm cu 3-0 la masa verde.

Domnul arbitru a refuzat să ne mai prezinte ceasul dânsului, ne-a cerut să fim înțelegători și meciul să se joace. Noi am făcut contestație, după care meciul a început. Pentru noi este o partidă de antrenamnet. Meciul a început la ora 11 și 27 de minute.

Conform regulamentelui, ceasul oficial este cel al arbitrului, dar ale noastre arătau ora exactă și a fost evidentă întârzierea mare a medicului, numai că arbitrul a refuzat să ne arate ceasului lui pentru a-i face poză și a demonstra la comisii că noi avem dreptate. Dacă așa scrie la regulament, noi suntem de vină?

Medicul a spus că a fost în operație, din acest motiv a întârziat. Ceea ce ne-a deranjat a fost refuzul arbitrului de a ne arăta ora de pe ceasul lui”, a declarat apropiatul echipei pâncotanilor la „Fotbal la matineu”.

Împăratu: „Nu există motive să pierdem partida la masa verde”

Directorul sportiv al echipei CS Balotești, Cătălin Împăratu, și-a spus, la rândul său, punctul de vedere în privința acestui incident produs la începutul meciului cu Șoimii Pâncota.

„Medicul a venit la 11 și 13 minute, iar la 11 și 14 a fost în cabina arbitrilor! A avut o operație în dimineața meciului și acesta a fost motivul. Problema este că noi nu am găsit niciodată un medic care să fie alături de noi la meciurile de acasă, să ne bazam pe el. Nu-i găsești din diferite motive… Eu zic că nu există motive să pierdem partida la masa verde”, a spus și Împăratu, care crede că rezultatul obținute pe teren va rămâne și după ce Comisia de Disciplină și Etică a FRF va analiza contestația celor de la Șoimii.

CS BALOTEȘTI – ȘOIMII PÂNCOTA    2-0
Cl. Herea ’54, Bâtfoi ’73

Fulga – I. Darie, Andr. Răuță, L. Ion, Antoche, N. Filip (cpt.)(C-tin. Dedu ’58), I. Sandu, Cl. Herea, P. Ioniță (Al. Grigore ’67), Val. Andrei (Rol. Stănescu ’75), Bâtfoi
Rezerve neutilizate: Iordan – Păduraru, Marciuc, V. Niță
Antrenor: Cornel Nica

Al. Oprea – Stelitano (cpt.), Dulap, Vulpe (Ursoi ’90+3), Sarr, Țugulescu  – Stoicuțoiu, I. Ianc, Copilescu, Andrei Pătrașcu (Al. Stavarache ’46) – Taider
Rezervă neutilizată: Horvath
Director sportiv: Liviu Ilea

Stadion: Comunal (Balotești); Arbitru: Claudiu Marcu (Constanța); Asistenți: Marian Truță (Băbeni) și Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea); Arbitru de rezervă: Ovidiu Petru Oprea (Ploiești); Observatori: Andrei Ioniță (București) și Constantin Chiriazic (Tulcea).

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 24 Sep. 2016, 15:33 Campionat
Pe aceeași temă