Ciprian Urican după ce a pierdut un meci pe care Ripensia l-a avut de două ori în mână: „E o înfrângere dureroasă”

Octavian Vasilescu 18 Aug. 2018, 21:59 Campionat
Ciprian Urican după ce a pierdut un meci pe care Ripensia l-a avut de două ori în mână:

După ce a condus și cu 1-0 și cu 2-1, Ripensia a pierdut cu 3-2 derby-ul cu ACS Poli. Ciprian Urican a fost supărat și a spus că rezultatul i se pare nemeritat, pe de o parte, dar pe de altă parte, a recunoscut că echipa sa face greșeli copilărești.

La 2-1, Ungureanu a irosit o mare șansă de a mări avantajul. „Felicit adversarii pentru victoria de astăzi. E o înfrângere dureroasă pentru noi, pentru că după aspectul jocului, nu cred că este meritată.  Fotbalul te pedepșește atunci când nu-l joci până la capăt. Mă refer la situațiile pe care le-am avut la 2-1,când putem să facem 3-1, cred că era altul rezultatul. Apoi, greșelile pe care le tot strig de la începutul campionatului. Nu este posibil să iei gol în ultima fază de joc. O minge statică, de la 60 de metri, dintr-o poziție statică. Sunt acum foarte supărat pe rezultat. Nu neapărat pe băieți”, a declarat Urican.

„Profesorul” recunoaște slăbiciunile echipei

Defensiva a fost însă „călcâiul lui Ahile”, iar Urican, cel care predă cursuri de licența UEFA Pro, a recunoscut problema. „Nu neapărat pe băieți. Noi lucrăm în fiecare săptămână la ce vedem că nu merge. Dar după fiecare săptămână, tot altceva trebuie să lucrăm. Apar mereu altele. Acum trebuie să lucrăm altceva. Asta este. Trebuie să învățăm în continuare și să nu mai fim „români”. Poli la un moment erau groggy și au reușit să iasă din starea acea, ceea ce este un lucru bun. Și noi am reușit după ce ne-au egalat prima oară, dar în continuare facem greșeli pe linia de fund. În faza defensivă. Asta ne costă, degeaba ne creăm situații în fotbalul de câmp. Fotbalul e pe goluri. Eu tot aștept să trecem de faza de învățare a anumitor faze de joc. Când vom trece de alea, vom deveni o echipă mare. Până atunci mai avem de lucru”, a precizat Urican.

Articol scris de Anda Deliu

Octavian Vasilescu 18 Aug. 2018, 21:59 Campionat
Pe aceeași temă