Ciprian Petre s-a întors după 11 ani în Liga a 2-a: „Nivelul e mai slab acum. Nu avem voie să nu promovăm”. Medieșenii s-au bătut de realitățile ligii secunde: căldură mare și terenuri proaste

Vlad MĂCICĂȘAN 31 Aug. 2015, 17:21 Campionat
Ciprian Petre s-a întors după 11 ani în  Liga a 2-a:
  • Gaz Metan a câștigat cu 2-1, la Arad, meciul revenirii în liga secundă, iar Ciprian Petre a redebutat cu gol eșalonul doi.
  • Mijlocașul de 34 de ani spune că nivelul ligii secunde a scăzut și nu crede că ar putea sta cineva în calea Mediașului spre promovare.
  • Petre explică și cum a devenit Gaz Metan „sperietoarea” ligii a doua: „Salariile au rămas ca în Liga 1”.

 

Principala favorită la promovare, în Seria a II-a a Ligii 2, a început campionatul cu opt jucători în prima formulă care au jucat și în Liga 1. Ciprian Petre este unul dintre aceștia și pune în paralel nivelul pe care l-a găsit acum și pe cel care l-a simțit în 2004, când a jucat ultima dată în Liga a 2-a.

„N-am mai jucat în liga a doua din 2004, de când eram la Juventus București. Cu părere de rău spun că e mai slab nivelul acum, decât atunci. Până la urmă așa e și în Liga 1, dacă mă gândesc că eu am debutat cu Dinamo și acolo jucau Dănciulescu, Bratu, Niculescu, Florentin Petre…  Este calitate puțină, din păcate, dar e bine că se joacă cu doi juniori în teren, așa au șansa să crească și jucătorii tineri și e spre binele fotbalului românesc”, spune mijlocașul care a marcat primul gol în meciul cu UTA Bătrâna Doamnă.

Realitățile ligii secunde: „Meciuri la 35 de grade și terenuri proaste”

Petre spune că Liga a 2-a oferă și alte probleme, care nu țin de fotbal, dar care afectează jocurile. Căldura de la ora amiezii și terenurile proaste îl supără pe mijlocaș. „A fost un meci destul de greu pentru că suporterii de la Arad sunt pătimași, au fost destul de mulți și a fost foarte cald. Au fost peste 35 de grade la ora meciului. Am făcut două pauze de hidratare. Cred că ar fi bine să se joace pe nocturnă, pe stadioanele unde este noctorurnă, la noi, la Cluj, la Brașov. E greu să joci așa. Transpiri și fără să alergi. Nu mai poți da același randament. Din păcate și terenul a fost foarte rău și cred că vom întâmpina și astfel de probleme. Am auzit că sunt multe terenuri proaste și asta ne va dezavantaja pe noi”, este de părere jucătorul Gazului.

Salarii de Liga 1

Gaz Metan a păstrat 19 jucători din lotul cu care a retrogradat sezonul trecut și Ciprian Petre explică de ce majoritatea jucătorilor au ales să rămână. Retrogradarea nu a afectat salariile jucătorilor. „Am avut două oferte din Liga I, dar am rămas aici pentru că s-a dorit promovarea, contractele au rămas aceleași din Liga I. Până la urmă sunt și eu vinovat pentru retrogradare și am și am datoria de a readuce echipa în Liga I”, povestește Petre, care nu și-ar accepta o eventuală ratare a promovării: „Fără îndoială, Gazul a suportat cel mai bine retrogradarea. N-avem voie să nu promovăm, la lotul pe care îl avem. Principalul adversar cred că suntem doar noi. Trebuie să tratăm toate echipele cu respect”, a mai spus Petre.

Foto: Ciprian PETCUȚ

Vlad MĂCICĂȘAN 31 Aug. 2015, 17:21 Campionat
Pe aceeași temă