Ciprian Marica așteaptă implicarea autorităților locale constănțene pentru a face din SSC Farul „o echipă de top și performanță”. „Am promisiunea lor”. Cât a investit până acum și mesajul pentru suporteri

Marius ANGHEL 02 Jan. 2019, 13:12 Campionat
Ciprian Marica așteaptă implicarea autorităților locale constănțene pentru a face din SSC Farul

SSC Farul, clubul înființat de suporterii constănțeni și preluat în toamna trecută de fostul internațional Ciprian Marica (33 de ani) într-un moment în care viitorul său era incert, a încheiat prima parte a sezonului pe un loc retrogradabil, la două puncte sub Aerostar, prima formație aflată deasupra zonei roșii a Ligii 2.

Deținătorul brandului FC Farul și noul acționar principal al clubului de la malul mării a susținut de unul singur activitatea grupării antrenate de Petre Grigoraș și anunța că așteaptă începutul anului 2019 pentru a vedea implicarea autorităților locale. În cazul în care Consiliul Local și cel Județean nu i se alătură cu susținere financiară în proiect, va preda clubul suporterilor și se va retrage.

Momentan, Ciprian Marica are doar promisiuni. „Astăzi, până în momentul de față, nu vorbim de nicio susținere, de niciun fel. Toată susținerea a venit din partea mea. Sigur că discuțiile au fost că împreună să facem. Eu sunt un om de echipă și cred că singur nu pot schimba lucrurile. Am nevoie de autorități, am nevoie de mediul de afaceri, am nevoie de oamenii care chiar iubesc și chiar simt pentru această echipă. Atunci am încercat să construiesc un proiect foarte serios, pe patru-cinci ani de zile, cu obiective, cu cheltuieli, cu randament, tocmai pentru a face performanță. Am promisiunea că, atât Consiliul Local, cât și Consiliul Județean vor susține această echipă și vor vrea să facă din ea o echipă de top și performanță”, a declarat Ciprian Marica la Telekom Sport.

„Acest oraș își dorește și vrea să construiască o echipă solidă”

Până în prezent, fostul atacant al naționalei a investit aproape jumătate de milion de euro în SSC Farul. Pentru performanță și pentru a lupta pentru promovare, Marica se gândește la un buget de trei ori mai mare decât a dat până acum. „Astăzi vorbim de peste 400.000 de euro în aproape patru, cinci luni de zile. Sigur că și cu datoriile și cu problemele de rigoare. De acum depinde de ce obiective ai, de ce îți propui. Să putem face un buget de promovare, dacă ne uităm la echipele contracandidate sau cele care își propun să promoveze, au un buget de peste 1,2 milioane de euro. Deci, sigur că noi suntem departe. Însă ceea ce m-a determinat a fost ambiția oamenilor de a readuce această echipă în prim-plan. Și în primul rând suporterii, care au reînființat și nu au lăsat această echipă să moară în liga a 4-a. Au promovat doi ani consecutivi, în Liga a 3-a și, ulterior, în Liga a 2-a. E clar că această echipă este iubită. A jucat cu 7.000 de spectatori meciul de promovare din Liga a 3-a în Liga a 2-a, a fost susținută de Consiliul Local anul trecut. Și după discuțiile mele cu autoritățile, își doresc să aibă o echipă. Constanța și acest oraș minunat merită să aibă o echipă și nu se poate mulțumi doar cu ce reușește să facă Gică Hagi personal, cu ambiția lui. Acest oraș își dorește și vrea să construiască o echipă solidă, să readucă această echipă în prim planul fotbalului românesc”, a mai spus Marica.

„Suporterilor le doresc cât mai multe momente fericite alături de echipă”

În final, Marica este optimist că poate face performanță alături de Farul și le transmite suporterilor ca în 2019 să aibă un an mai liniștit.

„În primul rând, le doresc un 2019 liniștit. Știu că au suferit atât de mult în 2018 și, tocmai de aceea, vreau să-i felicit că au fost alături de echipă și le doresc cât mai multe momente fericite alături de echipă. Vom fi împreună pe stadion, vom fi împreună lângă echipă și vom face performanță”, a încheiat Ciprian Marica.

captură foto: Telekom Sport

Marius ANGHEL 02 Jan. 2019, 13:12 Campionat
Pe aceeași temă