Ciocâlteu a dus Brăila pe loc de Liga I!

Mihai Andries 02 Dec. 2012, 23:50 Campionat
Ciocâlteu a dus Brăila pe loc de Liga I!

Pe o vreme destul de friguroasă, dar în prezența a numai aproximativ 300 de spectatori, pe stadionul „Municipal” din Brăila a avut loc duminică dimineață epilogul ultimei etape a turului de campionat al ligii secunde, în seria est, meciul dintre CF Brăila și ACS Buftea. Chiar dacă se aflau față în față ocupanta locului patru și penultima clasată (înaintea acestei partide), meciul în sine nu a fost unul așa de ușor pentru gruparea antrenată de Alin Pânzaru, chiar dacă gazdele s-au impus în final cu scorul de 2-1 (1-1)! A fost un început de meci inert în care înflăcărații suporteri brăileni s-au mai dezmorțit abia în minutul 15, atunci când „capul” lui Câmpeanu de pe la vreo 10-11 metri a trecut de puțin pe lângă poarta apărată de Plopeanu!.

Apoi centrarea lui Frunză de la linia de fund a trecut prin fața porții fără ca vreun coechipier să poată să introducă mingea în plasă (min. 29)! Același Frunză a încercat vigilența portarului advers cu un șut de pe la 25 de metri, iar în rest … cam nimic! Replica ilfovenilor a venit în minmutul 35, atunci când Bunduc a respins cu greutate de lângă bara din dreapta șutul puternic a lui Gafița (min. 35). Dar în minutul 40, brăilenii au reușit deschiderea scorului: Frunză l-a găsit excelent pe Ciocâlteu (foto) în careul advers, iar șutul brăileanului l-a lăsat fără replică pe portarul advers: 1-0! Dar nu acesta avea să fie acesta scorul pauzei, deoarece la ultima fază de poartă a primei părți, Gafița să prindă un șut de zile mari de la marginea careului brăilean (lateral dreapta), iar mingea a găsit culoarul spre plasa porții apărate de Bunduc chiar dacă în suprafața de pedeapsă a gazdelor se aflau foarte mulți jucători: 1-1 (min. 45+1)!

După pauză, cei care caută cu înverșunare golul izbăvitor sunt tot brăilenii, și după ce Plopeanu respinge cu dificultate șutul lui Frunză de la 20 de metri, iar Bosoi ratează incredibil de la 6-7 metri, a venit apoi faza din minutul 73 în care CF Brăila a marcat golul victoriei. Câmpeanu a centrat în careul ilfovean, iar Ciocâlteu a reluat din prima, fără preluare, golul care dă speranțe Brăilei că poate poate promova în prima ligă: 2-1 (min. 73)!

Până la finalul partidei se mai joacă doar de „amorul artei”, dar cu toate astea, la o fază care nu anunța practic nimic, Vențer a trimis, de pe la 14-15 metri, mingea în bara transversală a unui Bunduc visător la acea fază (min. 77)!

Cam asta a fost în linii mari istoria unui succes meritat al CF-ului din Brăila, victorie care urcă gruparea brăileană pe locul secund în clasamentul seriei est din liga a doua, rezultat care înflăcărează pe microbiștii brăileni care speră încă la o revenire a grupării de la Dunăre pe primă scenă a fotbalului românesc! Dar până acolo mai este încă un tur de campionat, dar și… vrerea conducerii grupării brăilene pentru acest lucru!

Dar până atunci vă prezentăm cele două formații care s-au aflat față în față la Brăila:
CF Brăila: Bunduc – Bosoi (min. 78: Ochia), Ignat, Ivan, Colilie – Frunză, Pușcașu, Spiridon, Ciocâlteu – Câmpeanu (min. 86: Ndigwe), Bălțoi (min. 63: Rusu). Antr. Alin Pânzaru.
ACS Buftea: Plopeanu – Vențer, Nițu, Marciuc, Odoroabă – Ciumacenco, Udrea, Kiriță, Arman Karamyan – Gafița, Dumitrescu (min. 84: Bâtfoi). Antr. Florentin Rădulescu.
 

 

Articol de Marcel SÂNPETRU
Foto Răzvan LUPICĂ‚

Mihai Andries 02 Dec. 2012, 23:50 Campionat
Tags:
Pe aceeași temă