Cine pierde riscă să pice pe loc retrogradabil. ASU Politehnica joacă pe „Dan Păltinișanu” cu Daco Getica: „Ne așteaptă o partidă dificilă”. Petruescu recunoaște problemele din atac

Marius ANGHEL 04 Apr. 2019, 16:46 Campionat
Cine pierde riscă să pice pe loc retrogradabil.** ASU Politehnica joacă pe

ASU Politehnica primește, sâmbătă, de la ora 17:00, vizita celor de la Daco-Getica București, într-un meci programat tot pe „Dan Păltinișanu”, important pentru zona inferioară a clasamentului Ligii 2. Cosmin Petruescu are în continuare o viață grea, deoarece are șase absențe importante în echipă. Antrenorul a recunoscut că problema ofensivă a echipei există, fapt dovedit și de cifre, deoarece alb-violeții au cel mai slab atac din liga secundă, cu 22 de goluri marcate în 27 de etape.

Pentru acest joc rămân accidentați Munteanu, Plămadă, Schieb, iar Mihai Ene are și si probleme, din cauza unui deget fracturat la picior. Jurj și Scutaru vor fi suspendați pentru acest meci.

„Ne așteaptă o partidă dificilă, importantă, dar nu decisivă, mai sunt 11 etape și 33 de puncte puse în joc. O partidă importantă și pentru noi și echipa adversă, mai ales din cauza desfășurării ulterioare a campionatului. Ne dorim să păstrăm evoluția bună din meciul cu Mioveni, dar să schimbă deznodământul și să obținem cele trei puncte. Băieți sunt foarte motivați pentru această partidă, în ciuda absențelor cu care ne confruntăm pentru acest joc. În toate partidele am avut atitudinea corectă, îmi doresc ca acum să avem rezultatul de partea noastră. Îmi doresc să fim mai inspirați însă în fața porții”, a declarat Cosmin Petruescu.

ASU rămâne pe „Dan Păltinișanu” după victoria cu Petrolul, pentru a aduna mai multă lume la meci

Deși, inițial, se gândeau să abordeze returul în principal pe stadionul Știința, până la urmă, după victoria cu Petrolul, în fața a 4000 de oameni, alb-violeții mai rămân pe cel mai mare stadion din oraș și pentru runda aceasta.

„Meciul a rămas pe «Dan Păltinișanu» ca să vină cât mai multă lume. Consider că pe «Dan Păltinișanu» vine mai multă lume. Pe Știința, într-adevăr, îi simțim pe fani mai aproape, dar, în schimb, numărul spectatorilor poate fi mai mare decât pe Știința”, a precizat Petruescu despre acest aspect.

Jucătorii doresc să facă o figură frumoasă în fața propriilor fani după meciul pierdut la Mioveni. Ionuț Coadă a revenit după o perioadă de accidentare și probabil îi va lua locul lui Scutaru pe teren. „Mă bucur că am revenit, m-am antrenat normal cu echipa, sunt pregătit pentru ceea ce urmează. Sperăm să câștigăm meciul de sâmbătă, să luăm cele trei puncte. Suntem motivați să arătăm suporterilor că locul din clasament nu este cel care trebuie. Eu mă simt destul de bine, sper să nu mai am parte de accidentări”, a precizat Coadă.

Unul dintre jucătorii care au ratat mult sezonul acesta în fața porții e și Adrian Bedea, care recent a aniversat împlinirea a 24 de ani. „Poate voi avea și eu norocul să marchez, pentru că tot ajung acolo, în fața porții, dar, din păcate, nu pot să-mi ajut echipa. Am avut o ocazie mare și la Mioveni. Sâmbătă ne așteaptă un meci dificil. Mai sunt 33 de puncte puse în joc, trebuie să luăm fiecare meci în parte și să adunăm cât mai multe puncte. În special meciurile de acasă, pe care le jucăm cu un public numeros. Este o oarecare presiune, pentru că ne dorim victoria”, a declarat Bedea, care nu a marcat deloc pentru ASU, tot sezonul.

După 27 de etape, ASU Politehnica e pe locul 14 în clasament, cu 30 de puncte. Daco-Getica e pe 15, cu 29 de puncte. Meciul dintre cele două echipe care luptă pentru evitarea retrogradării are loc sâmbătă, de la ora 17:00.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 04 Apr. 2019, 16:46 Campionat
Pe aceeași temă