Cine mai oprește Clinceniul? Academica a câștigat la scor cu Balotești, n-a primit gol de patru etape și se detașează în fruntea Ligii 2. Poenaru: „Jucăm ceea ce-mi doream eu”

Marius ANGHEL 11 Apr. 2019, 12:39 Campionat
Cine mai oprește Clinceniul?** Academica a câștigat la scor cu Balotești, n-a primit gol de patru etape și se detașează în fruntea Ligii 2. Poenaru:
  • Academica Clinceni nu a avut nicio emoție în a câștiga toate punctele din meciul cu CS Balotești, desfășurat ieri, pe teren propriu, în etapa a 29-a. Prima clasată din Liga 2 s-a impus cu 4-0 și își menține poziția de lider, în timp ce adversara, „Cenușăreasa” Ilfovului din eșalonul secund, se îndreaptă cu pași repezi către Liga 3. Schimbarea antrenorului la Balotești, produsă la începutul acestei săptămâni, cu necunoscutul Ciprian Niță numit în locul lu Gheorghe Mihali, n-a adus niciun plus echipei.

 

Alexandru Buziuc a fost primul care a marcat în meciul de la Clinceni. Se întâmpla în minutul 13, după o centrare a lui Barbu. La scurt timp, Pațurcă a fost faultat în careu de portarul Fulga, iar Bogdan Barbu (23) reușea să-și treacă în cont, de la punctul cu var, prima reușită în acest joc în care avea să fie omul meciului. Ulterior, până la pauză, Paul Pârvulescu (35) a irosit și el o mare situație de a marca, din postura de singur cu portarul.

În partea secundă, Alexandru Nicola (65) a înscris, însă mingea deviază de Buziuc, aflat în offside, avea să intre neregulamentar în poartă, astfel că reușita a fost anulată. Apoi s-a consemnat prima și singura mare ocazie a Baloteștiului. George Mihai (71) a fost însă blocat de Vâlceanu.

Robert Ion (77), din pasa lui Buziuc, și Bogdan Barbu (82), din asistul lui Gliga, aveau să majoreze scorul pe finalul meciului, la 4-0, scor care nu mai are nevoie de alte comentarii.

Cu 67 de puncte acumulate după 29 de etape, Academica Clinceni își menține prima poziție în Liga 2 și pare de neoprit în acest final de sezon. Ilfovenii au profitat la maximum de înfrângerile suferite de Sportul Snagov și Petrolul și s-au distanța față de acestea la opt puncte, meciurile directe din retur cu acestea fiind câștigate. Față de „U” Cluj au un avans de șapte puncte, la fel și de Chindia, însă târgoviștenii joacă astăzi, de la ora 17:30, la Ripensia.

Poenaru: „Nu a fost un meci ușor”

Antrenorul Clinceniului, Ilie Poenaru, spune însă că meciul cu Balotești n-a fost așa de ușor cum pare, fiindcă a avut o mică teamă.

„Cine se uită la scor spune că a fost un meci ușor. Nu a fost chiar așa. Mi-era puțin teamă ca jucătorii să nu fie relaxați. În unele momente s-a întâmplat asta, iar la pauză le-am atras atenția. Mă bucur că au reacționat bine. Este foarte important că, din nou, nu am primit gol. Sunt deja patru jocuri. Asta spune multe despre cum și ce lucrăm. Aici nu vorbesc doar despre apărare, ci de întreaga echipă. Sper să continuăm la fel. Am început să jucăm ceea ce-mi doream eu. Avem ritmul pe care îl așteptam de la meciul cu Oradea. Așa ne-am și creionat pregătirea. Să fim în formă maximă după primele trei-patru etape din acest an. Viteza noastră de joc a crescut. Evoluția tuturor este din ce în ce mai bună. Avem foarte multe acțiuni ofensive, pe care în mare parte le fructificăm. Avem 16 goluri marcate în cinci etape, timp în care am primit un singur gol”, a fost analiza lui Poenaru, expusă pe site-ul oficial al echipei din Clinceni.

De partea cealaltă, CS Balotești începe cu stângul cu noul antrenor, Ciprian Niță, și cu 22 de puncte cade pe penultimul loc, 19, după ce a fost egalată și depășită la golaveraj de ACS Poli. Șansele să se salveze de la retrogradare sunt tot mai minuscule.

Etapa viitoare, în weekend, Clinceniul joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Târgu Jiu, cu Pandurii, iar CS Balotești o întâlnește tot sâmbătă, dar de la ora 12:00, pe teren propriu, pe Sportul Snagov.

ACADEMICA CLINCENI – CS BALOTEȘTI  4-0
Alexandru Buziuc 13′, Bogdan Florin Barbu 23′ – pen., 82′, Robert Ion 77′

Oct. Vâlceanu – P. Pârvulescu, Andr. Răuță, Patriche (cpt.), Dobrescu – Șut, Bg. Barbu – Horșia (Gliga 61′), Pațurcă (Nicola 52′), Rob. Ion (Mitrov 78′) – Al. Buziuc
Rezerve neutilizate: Ureche, Cr. Andrei – Găină, Fl. Achim
Antrenor: Ilie Poenaru

Fulga – Mitrache, Flămânzeanu, Marciuc (cpt.), Voineag – M. Neagu (G. Mihai 56′), R. Mihai, M. Ghiță, R. Licu (Cocîrlă 63′) – F. Paraschiv (Al. Stoica 56′), Vas. Mihai
Rezerve neutilizate: Iordan – Ov. Marin, Clătinici, Fl. Niculae
Antrenor: Ciprian Niță

Stadion: Clinceni – Arena 1 (Clinceni); Arbitru: Andrei Baciu (Botoșani); Asistenți: Mihăiță Adrian Noroc (Botoșani) și Alexandra Theodora Petrea (Bacău); Rezervă: Marius Daniel Bădoiu (Craiova); Observatori: Constantin Gheorghe (Suceava) și Dumitru Crăciun (Berceni).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto și video: Academica Clinceni

Marius ANGHEL 11 Apr. 2019, 12:39 Campionat
Pe aceeași temă