Cinci dintr-un foc! UTA începe puternic campania de achiziții pentru noul sezon de Liga 2. Cine sunt primii jucători ajunși la Arad pentru promovare

Marius ANGHEL 07 Jun. 2019, 14:54 Campionat

Dacă la Petrolul se fac analize peste analize și nu se trage nicio concluzie după ratarea promovării, la Farul și Pandurii sunt semne de întrebare în privința viitorului, iar Dunărea Călărași și Concordia Chiajna își ling rănile după retrogradare, în schimb, sunt câteva echipe în Liga 2 care deja au trecut la treabă, în ciuda faptului că vacanța abia a început.

FC Argeș și-a prezentat noul antrenor și patru transferuri, Rapid a perfectat deja trei achiziții, SCM Gloria Buzău a mutat și ea pe banca tehnică și a făcut o primă mutare în lot, iar UTA e la fel de pornită înaintea noului sezon. Astăzi, echipa arădeană l-a prezentat oficial, într-o conferință de presă, pe antrenorul Laszlo Balint, iar alături de acesta au fost și primele cinci jucători care au semnat cu „Bătrâna Doamnă”.

Alături de Laszlo Balint și agentul său Bogdan Apostu, cel care se va ocupa și de achizițiile clubului în această vară, la Arad au fost prezentate oficial primele cinci achiziții. În afară de un singur jucător, în persoana atacantului Valentin Buhăcianu, restul au mai lucrat cu antrenorul brașovean în trecut. E vorba despre portarul Florin Iacob, fundașul central Florin Ilie, fundașul stânga Bogdan Stancu și fundașul dreapta/stânga Marius Tomozei

„Suntem atenți și responsabili la campania de transferuri”, a spus directorul general al clubului UTA, Codru Grădinariu, înaintea prezentării celor cinci achiziții.

„Chiar dacă e vacanță competițională, suntem preocupați în găsirea celor mai bune soluții pentru viitorul sezon. Lucrăm intens să aducem jucători de valoare pentru acest nivel. Pun foarte mare preț pe caracter, e vital să facem un grup puternic în vestiar, care să înțeleagă spiritul UTA-ei și să lupte pentru a scoate maxim din fiecare partidă”, a transmis și antrenorul Laszlo Balint.

Doi dintre ei vin de la ultima echipă a lui Balint, Metaloglobus (Iacob și Tomozei), doi de la fosta echipă a antrenorului, Sportul Snagov (Ilie și Stancu), și unul de la Aerostar Bacău (Buhăcianu), acolo unde a marcat 25 de goluri și și-a adjudecat titlul de golgheter al Ligii 2 în acest sezon.

Cine sunt cele cinci achiziții făcute de UTA:

Florin Iacob (25 de ani) – portar

Vine de la Metaloglobus, echipă unde a mers împreună cu Laszlo Balint în iarnă, după ce în prima parte au fost la Sportul Snagov. Portarul originar din Brașov este jucătorul pe care antrenorul îl ia aproape peste tot unde merge. Până acum, amândoi au colaborat la Unirea Tărlungeni, FC Brașov, ASA Târgu Mureș, Sportul Snagov și Metaloglobus. Iacob și-a început cariera la FC Brașov, iar pe lângă echipele enumerate deja, a mai jucat și la Concordia Chiajna.

În sezonul recent încheiat a evoluat în 18 meciuri pentru Snagov și în 14 pentru Metaloglobus.

Alexandru Bogdan Stancu (25 de ani) – fundaș stânga

Originar din Snagov, Stancu a avut, până acum, doar două experiențe în afara localității natală. A evoluat pentru FC Snagov (fostă în Liga 2), Voința Snagov și Sportul Snagov (inclusiv când echipa se numea Metalul Reșița, dar se mutase la Ghermănești, sat din comuna Snagov), dar, pentru scurte perioade, și pentru CS Afumați și Dunărea Călărași.

La Călărași a jucat doar opt meciuri, iar în ultimele două sezoane a revenit acasă, la Sportul Snagov, unde a fost titular în stânga defensivei. În campionatul recent încheiat al Ligii 2 a evoluat în 33 de meciuri, în 28 ca titular, fără să înscrie. În prima parte a sezonului a fost antrenat de Laszlo Balint.

Marius Tomozei (28 de ani) – fundaș dreapta sau stânga

Tomozei are multe echipe trecute în CV-ul său, dar doar o colaborate cu Laszlo Balint. Cu antrenorul care l-a dorit la UTA a lucra în acest an, la Metaloglobus. Are experiența Ligii 2, însă singura șansă pe care a avut-o de a demonstra la Liga 1 s-a terminat rapid. În 2016 a ajuns la FC Botoșani, pentru care a prins doar două prezențe în prima ligă.

În cariera sa a jucat pentru CS Buftea, FC Snagov (în două rânduri), CSM Râmnicu Vâlcea (în trei rânduri), Metalul Reșița (actuala Sportul Snagov), ASA Târgu Mureș, FC Costuleni (Rep. Moldovan), Flota Swinoujscie (Polonia), FC Caransebeș, FC Botoșani, CS Mioveni, Dunărea Călărași, Energeticianul și Metaloglobus.

În sezonul recent încheiat a jucat pentru Energeticianul, în 10 meciuri, și apoi pentru Metaloglobus, în 15 jocuri. Cu echipa bucureșteană semnase înainte ca Laszlo Balint să fie antrenor.

Bucureșteanul Tomozei a juca mai toată cariera sa la echipe care au atras multe semne de întrebare în privința corectitudinii desfășurării meciurilor. FC Snagov, Vâlcea, Reșița (toate avându-l în spate pe Cătălin Rufă actualul finanțator al Sportul Snagov), Caransebeș și Flota Swinoujscie au fost nu de puține ori în atenția pariorilor. De exemplu, la echipa din Polonia, unde a mers cu antrenorul Laurențiu Tudor, dar și cu mai mulți români, ca Alexandru Oprea, Marius Bâtfoi, Raphael Stănescu și Andrei Voineag, a fost acuzată pentru meciuri aranjate chiar în acea perioadă.

Florin Ionuț Ilie (26 de ani) – fundaș central

Originar din Alba Iulia, Ilie s-a făcut cunoscut în fotbalul românesc la vechea Poli Timișoara, a lui Marian Iancu, după ce junioratul și l-a făcut la Unirea. Ulterior, prima lui experiență în Liga 1 a fost la Concordia Chiajna și au urmat Corona Brașov, Gaz Metan Mediaș, din nou Chiajna și apoi a ajuns în Liga 2, la FCM Baia Mare. Clubul s-a desființat și a trecut la Luceafărul Oradea și după a mers din nou în prima ligă, la Pandurii Târgu Jiu. S-a întors din nou în Liga 2, la ASA Târgu Mureș, CS Mioveni și Sportul Snagov.

În ultimul sezon a evoluat pentru Sportul Snagov în 32 de meciuri, în toate ca titular, și a înscris un gol. Cu Laszlo Balint a colaborat la ASA Târgu Mureș și la Snagov.

Valentin Buhăcianu (25 de ani) – atacant

Originar din Vatra Dornei, Buhăcianu a avut în acest sezon cea mai bună prestație din cariera sa. A ajuns la borna 25 de goluri marcate în 37 de partide și a urcat pe primul loc în topul marcatorilor eșalonului secund chiar în ultima rundă, cu trei în plus față de atacantul Universității Cluj, Cristian Gavra.

La UTA a ajuns după ce i s-a terminat contractul cu Aerostar, echipă cu care semnase în vara trecută. Până acum, masivul atacant a jucat doar pentru formații din Moldova, precum Bucovina Pojorâta, Atletico Vaslui sau Știința Miroslava, astfel că experiența de la Arad e prima din cariera de fotbalist. Buhăcianu a avut o scurtă perioadă în care s-a și lăsat de fotbal și a plecat la muncă în străinătate. S-a întâmplat după ce Atletico Vaslui s-a desființat. Ulterior a semnat cu Miroslava.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 07 Jun. 2019, 14:54 Campionat
Pe aceeași temă