Chindia visează la promovare după ce a umilit Reșița și s-a urcat în fotoliul de lider. „Suntem o echipă mare și merităm să fim pe primul loc”

Marius ANGHEL 10 Mar. 2016, 21:23 Campionat
Chindia visează la promovare după ce a umilit Reșița și s-a urcat în fotoliul de lider.**

9 martie 2016 – zi de ținut minte pentru microbiștii din Târgoviște! Chindia a urcat în fotoliul de lider al Seriei a II-a a Ligii 2 după o victorie entuziasmantă, 7-0 cu Metalul Reșița. Neguț (14), Cherchez (26, 42), Popa (59, 66), Honciu (82) și Vătavu (90+3) au înscris, miercuri, pe stadionul „Eugen Popescu”, la capătul unui meci-recital, jucat la o singură poartă.

După aproape 18 ani de la acel crâncen 1-6 de la Reșița, Chindia a umilit Metalul și s-a instalat acolo unde nu credea nimeni că va ajunge în 2016: pe primul loc în eșalonul secund, cel care asigură promovarea directă pe prima scenă a fotbalului românesc. Sigur, urmează un play-off greu, dar foarte interesant, dar Chindia a arătat și miercuri că autoritățile și toți factorii decizionali ar trebui să își îndrepte atenția – și finanțele – în primul rând spre fotbal. Nota zece și pentru public: 700 de fani au venit la stadion pe o vreme rece și ploioasă.

„Ne bucurăm și pentru victorie și pentru că am urcat pe primul loc. Pregătim de mâine meciul de la Pâncota, unde mergem să batem”, a spus Nicu Croitoru, antrenorul Chindiei.

Cherchez a ajuns la cota 11: „Chindia e o echipă mare și merită primul loc”

Cherchez e golgheterul Chindiei din acest sezon, cu 11 reușite în 21 de partide. În meciul de miercuri cu Reșița, atacantul, la fel ca și colegul său Daniel Popa, a reușit „dubla”. „Suntem o echipă mare și merităm să fim pe primul loc. Sincer, ne gândim la Liga 1. Chiar vorbeam cu băieții și am zis că dacă putem promova, de ce nu am face-o?”, a declarat Cherchez după 7-0 cu Metalul, cea mai clară victorie a Chindiei în campionatul 2015-2016.

„A fost un meci mai ușor. Am avut un teren greu, dar ne-am făcut treaba, am luat toate punctele și am înscris multe goluri. Mergem la Pâncota sâmbăta viitoare să facem un meci bun și să luăm cele trei puncte”, a vorbit atacantul dorit iarna trecută de Dinamo.

Chindia are pauză în runda a 22-a, programată în acest week-end, dar va primi trei puncte la „masa verde” pentru că ar fi trebuit să joace la FC Bihor și va rămâne, garantat, în fotoliul de lider al seriei.

„Mă bucur că oamenii vin în număr din ce în ce mai mare la stadion. Îi așteptăm și cu UTA, și cu Gaz Metan Mediaș, și în deplasări, să fie alături de noi”, a mai spus Cristi Cherchez.

11 goluri a înscris Cristian Cherchez în acest sezon, cu unul mai mult decât colegul său din atac, Daniel Popa

CHINDIA TÂRGOVIȘTE    7
METALUL REȘIȚA        0

Neguț ’14, Cherchez ’26, ’42, D. Popa ’59, ’66, Honciu ’82, Vătavu ’90+3

Aioani – D. Pătru (cpt.), Vătavu, Bg. Dinu, Martac – Nisipeanu (Neniță ’67), L. Mihai, Honciu, Neguț (Bg. Vasile ’83) – D. Popa (A. Grigore ’85), Cherchez
Rezerve neutilizate: Meilă – C. Dinu, Ispas, Ad. Ioniță
Antrenor: Nicolae Croitoru

Lucic – Julei, Elhad Naziri, Botezatu, Kis (Pitulice ’65), Makinde – Jamali, Vitorovoc (cpt.)(Buzdugan ’59), C. Anghel (A. Vlad ’57), A. Costea – Chira
Rezerve neutilizate: Knezevic – Al. Vlad, Crăciun, Kopre, Ponoran
Antrenor: Carol Gurgu

Stadion: „Eugen Popescu” (Târgoviște); Spectatori: 700; Arbitru: Andrei Lucian Țiții 3 (Sibiu); Asistenți: Gheorghită Bălan 3 (Pitești) și Doru Zamfir 3 (Slatina); Jucătorul meciului: Cristian Cherchez 4.

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto: Ionuț Parghel

Marius ANGHEL 10 Mar. 2016, 21:23 Campionat
Pe aceeași temă