Chindia prefera o echipă cu nume din Liga 1 decât să pice în 16-imi cu Clinceniul. „Cu siguranță în următorul tur putem aduce o echipă mare la Târgoviște”

Marius ANGHEL 12 Oct. 2017, 15:27 Campionat
Chindia prefera o echipă cu nume din Liga 1 decât să pice în 16-imi cu Clinceniul.**

Chindia a avut ceva de așteptat pentru a-și afla adversarul din 16-imile Cupei României. Târgoviștenii au fost extrași din urna B atunci când în aceasta se mai aflau doar patru bile, iar sorții au decis să pice tocmai împotriva unei colege de campionat. Academica Clinceni va fi următorul adversar din competiția KO, iar Chindia se poate declara mulțumită, având în vedere că putea să întâlnească echipe puternice din Liga 1.

Chindia și Academica Clinceni nu s-au întâlnit deocamdată în acest sezon al Ligii 2, iar după cele 11 etape desfășurate până acum au acumulat același număr de puncte, situându-se în partea superioară a clasamentului. Cu cele 21 de puncte strânse până acum, Chindia se află pe locul 3, iar Clinceniul e pe 4, deoarece are un golaveraj inferior.

Primul meci din acest sezon al Ligii 2 între cele două echipe va avea loc fix înaintea întâlnirii din Cupă. Pe 21 octombrie vor juca la Clinceni în etapa a 13-a, iar la mijlocul săptămânii următoare vor reedita întâlnirea, tot la Clinceni, de această dată pentru 16-imi.

Antrenorul Chindiei se așteaptă la un meci dificil cu Academica, dar spune că și-ar fi dorit mai degrabă un adversar din Liga 1 în această fază a Cupei României, pentru a desfășura partida pe teren propriu. „Sigur o să fie o partidă dificilă, ne aștepta un meci greu indiferent de adversar, pentru că în faza asta sunt echipe bune. Academica este o echipă bună, cu rezultate bune în acest sezon, vom juca și în campionat cu ei înainte de meciul de cupă. Nu aveam vreo preferință, dar cu o echipă de Liga 1 am fi jucat acasa și ar fi venit foarte multă lume la meci”, spune, pentru Jurnal de Dâmbovița, Nicolae Croitoru.

Vătavu: „Ne doream mult să aducem la Târgoviște o formație din prima ligă”

Unul dintre cei mai experimentați jucători ai Chindiei, fundașul Marian Vătavu, este încrezător că echipa sa va reuși să treacă mai departe în Cupă de Academica Clinceni. „Văd acest duel ca fiind o dublă manșă după ce ne vom întâlni și în campionat. Prioritar pentru noi este campionatul, dar nu vom neglija nici Cupa. Vom aborda meciul la victorie. Avem șanse mari să urcăm în optimi. Noi ne doream mult să aducem la Târgoviște o formație din prima ligă. Am fi vrut să jucăm cu Steaua, Dinamo, Craiova sau CFR Cluj. Dacă în această fază nu a fost posibil, cu siguranță în următorul tur putem aduce o echipă mare la Târgoviște. În Cupă ne dorim să ajungem cât mai departe. Am vrea să depășim faza 16-imilor. Vrem mai mult decât în ediția trecută, când am fost eliminați în 16-imi de Timișoara, o echipă de Liga 1”, a comentat, pentru DBonline, și Vătavu.

Chindia a ajuns în faza 16-imilor după ce a trecut cu 4-0 de AFC Hărman, în timp ce Academica Clinceni a învins-o cu 3-1 pe AFCM Alexandria.

Marius ANGHEL 12 Oct. 2017, 15:27 Campionat
Pe aceeași temă