Chindia a început entuziasmant partea a doua a campionatului, 3-1 acasă cu Clinceni. Honciu a fost imperial

Marius ANGHEL 06 Mar. 2017, 13:21 Campionat

Și pe 7 în Liga a 2-a, deocamdată relativ departe de podium, Chindia tot adună mii de oameni la meciurile de acasă. Stadionul „Eugen Popescu” e la fel ca acum multe decenii, ba mai rău, dacă ne uităm la pânza întinsă la tribuna a doua de cuplul Boriga – Porumbacu, dar pasiunea microbiștilor nu ține cont de astfel de detalii. Chindia trăiește, asta e bine, măcar financiar pare-se că n-ar avea probleme, și se încăpățânează să stea pe harta mare a fotbalului românesc.

2.000 de suflete au fost sâmbătă în tribună cu Academica Clinceni, care în ultimele sezoane și-a schimbat domiciliul la fiecare solicitare mai generoasă a vreunui Consiliu Local. Chindia a mers ceas cu ilfovenii, în prima apariție oficială din 2017: cu Căbuz și Dumitrașcu titulari, cu Pătru împins pe o poziție care îi convine de minune, chiar și la 37 de ani, și cu Honciu imperial, chiar în ziua în care urma să își creștineze băiețelul, Târgoviștea nu le-a dat nicio șansă lui Pulhac, Matache &co.

Neguț (6) a cerut penalty la contactul cu Matache, dar centralul Anghelinei i-a dat galben pentru simulare. Șapte minute mai târziu, Honciu a deschis scorul din centrarea perfectă a lui Pătru. Chindia a continuat să atace până la pauză, iar Neguț a fructificat o pasă la firul ierbii a aceluiași veteran-căpitan (39), pentru 2-0. La reluare, Chiacu a înscris contrar cursului jocului (51), cu mult noroc, pentru o notă de suspans care n-a ținut nici zece minute. Liviu Mihai (55) a fost aproape de 3-1, Honciu reușind apoi dubla dintr-un penalty scos de Neguț (61).

Pe final, arătând poftă de joc și prospețime, Chindia a cules aplauze sincere din tribună, Târgoviștea arătând încă o dată că fotbalul ar trebui să fie în capul listei la finanțare și infrastructură, și nu sporturile feminine atât de dragi foștilor doi și actualului primar, care consumă anual milioane de euro pentru a face act de prezență în competițiile lor mediocre.

Oprea la meci! Restul mai-marilor, la Paștele Cailor

Dintre edilii județului și ai orașului, doar președintele CJ Dâmbovița, Alexandru Oprea, și-a făcut apariția la meciul de pe „Eugen Popescu”, primul al Chindiei în 2017. Oprea a ajuns la stadion în repriza a doua și a vizionat ultima parte a jocului alături de președintele clubului, Marcel Ghergu.

Nici primarul Stan, nici viceprimarul Bozieru și nici alte nume de pe scena politică nu s-au afișat lângă Chindia sâmbătă, cu toții preferând manifestările din cartierul Sârbi, prilejuite de… Paștele Cailor. „Așa o să avem și noi stadion nou, tot la Paștele Cailor”, s-a vorbit în tribună.

Nici președintele CSM-ului, Ciprian Prisăcaru, nu a fost la meci, că doar nu mai e campanie electorală, să aibă nevoie de selfie-uri cu fotbaliștii.

Pătru și Honciu în zi mare, Dumitrașcu ok, Căbuz liniștit

Toți fotbaliștii cu care s-a întărit Chindia în iarnă au jucat contra Clinceniului: Căbuz a fost titular între buturi, unde n-a avut mari probleme, Dumitrașcu, și el integralist, a jucat bine, dar vizibil cu trac, iar Săftescu a prins un sfert de oră pe „Eugen Popescu”, prea puțin pentru a se putea trage concluzii.

Omul meciului a fost Dragoș Pătru, cu două pase de gol și o evoluție încântătoare, Honciu merită și el o notă mare pentru dubla de azi, așteptări mai mari rămânând în dreptul lui Neguț, autor al unui gol, dar și al unor ratări importante.

„Băieții au arătat că s-au pregătit bine și au obținut o victorie clară. Diferența de pe tabelă putea fi și mai mare. Îi felicit pe toți, dar acum e obligatoriu să dublăm victoria peste două săptămâni, cu Foresta”, s-a exprimat Nicu Croitoru la final.

Amical cu Alexandria, apoi acasă cu Foresta

Chindia va sta în campionat runda viitoare, a 24-a în Liga a 2-a, dar va primi trei puncte la „masa verde”, după abandonul celor de la CSM Râmnicu Vâlcea. Cel mai probabil, echipa din Târgoviște va juca un meci amical cu FCM Alexandria sâmbăta viitoare. Peste două săptămâni, Chindia va primi vizita Forestei, pe „Eugen Popescu”.

CHINDIA TÂRGOVIȘTE – ACADEMICA CLINCENI   3-1
Honciu 16′, 61′ – pen., Cr. Neguț 39′ / H. Chiacu 51′

Căbuz – Martac, C. Dinu, Ispas, D. Dumitrașcu – Pencea, L. Mihai – Dr. Pătru (cpt.)(Săftescu 78′), Honciu (Adnr. Șerban 85′), C. Stoica (Nisipeanu 72′) – Cr. Neguț
Rezerve neutilizate: Aioani – Vătavu, Dr. Grigore, Ad. Ioniță
Antrenor: Nicolae Croitoru

Matache (cpt.) – Vențer, Andr. Nițu, M. Marin, Bg. Matei (D. Benzar 46′), Perju – A. Cruceru (Onțel 46′), Ad. Udrea, Pulhac – H. Chiacu, Cioablă (M. Coman 71′)
Rezerve neutilizate: H. Iancu – C. Gheorghe, Al. Lazăr, Bg. Stancu
Antrenor: Ștefan Odoroabă

Stadion: „Eugen Popescu” (Târgoviște); Spectatori: 2.000; Arbitru: Bogdan Ionuț Anghelinei (Galați); Asistenți: Gheorghiță Bălan (Pitești) și Cristian Voicu (Focșani).

Articol scris de Ionuț MARIN (DBsport.ro)
Foto: Eduard Găiseanu
Video: DBSport.ro

Marius ANGHEL 06 Mar. 2017, 13:21 Campionat
Pe aceeași temă