Chin hibernal, fotbal hibernat! Fostele prim-divizionare ACS Poli și Daco Getica au remizat la Timișoara. Alb-violeții au încheiat turul pe ultimul loc

Anda DELIU, Marius ANGHEL 28 Nov. 2018, 18:45 Campionat
Chin hibernal, fotbal hibernat!** Fostele prim-divizionare ACS Poli și Daco Getica au remizat la Timișoara. Alb-violeții au încheiat turul pe ultimul loc

Chiar dacă la Timișoara nu a nins, vreme foarte rece și ploioasă și-a pus amprenta pe meciul dintre ACS Poli și Daco Getica București, terminat la egalitate, scor 0-0. Partida de miercuri a fost una slabă, desfășurată într-o asistență „intimă” pe Electrica, cu sub 100 de spectatori, și cu multe greșeli și fotbal slab din partea ambelor echipe fost prim-divizionare. La final, după episoadele „belicoase” din trecut, administratorul special Radu Birlică și vicele Viorel Boiț au mers să felicite brigada condusă de Mircea Ardelean la vestiarul „oamenilor în negru”, deși regulamentul nu permite oficialilor accesul acolo.

Bucureștenii au controlat ceva mai bine jocul în prima repriză, dar fără să aibă ocazii periculoase, în timp ce timișorenii s-au chinuit să atace și de multe ori s-au oprit singuri, în propriile greșeli. Oaspeții au încercat în principal să atace prin căpitanul Voicu și prin Bustea, dar fără succes. În minutul 29, Bustea nu a putut ajunge un balon trimis în fața porții, deși se afla în poziție ideală. Mingea a lovit bara laterală, iar Smaranda a prins-o în cele din urmă. La fazele fixe, bănățenii nu au fost periculoși, deoarece Drăghici a trimis peste buturi o lovitură liberă, iar Melinte s-a lovit singur la o astfel de fază. Pe finalul reprizei, Smaranda a reținut din fața lui Bustea o centrare a lui Acolatse.

Oaspeții au protestat pentru penalty

Chiar în debutul reprizei a doua, Voicu a trimis o minge periculoasă, în bara transversală. Spiritele s-au inflamat pe banca Daco Geticii în minutul 52, când oaspeții au reclamat un penalty. Acolatse a căzut destul de ușor în careu, încercând să treacă de patru adversari, iar arbitrul Mircea Ardelean nu a fluierat nimic. De altfel, tot meciul, Baciu i-a contestat deciziie.

Voicu nu a putut în continuare să îl învingă pe Smaranda, în timp ce gazdele au irosit ocazii prin Drăghici, Meinte și Bîrnoi. Vizitatorii au mai irosit ocazii prin Bustea și Neacșu, iar Drăghici a trimis un șut puțin pe lângă poartă, de la 23 de metri. În prelungiri, Daco Getica putea înscrie, la o minge trimisă în adâncime, dar Bustea a dat cu călcâiul și Smaranda a prins.

ACS POLI TIMIȘOARA – DACO GETICA BUCUREȘTI   0-0

Smaranda – Motreanu, Basic, Melinte (cpt.), D. Filip – Golda, Haruț, D. Codrea, Bîrnoi – Stere (S. Keita 76), Oct. Drăghici
Rezerve neutilizate: M. Contra – Bocșan, Iseini, Ivanov, Foca, Dav. Pop
Antrenor: Ștefan Nanu

Dr. Balauru – Călințaru, Cotigă, Motroc, Mușat – Al. Iordănescu (Carabela 61), Acolatse, Bustea (Al. Ilie 88), Rob. Neacșu – Ad. Voicu (cpt.), Eug. Nica
Rezerve neutilizate: Gavrilaș – Raph. Stănescu, G. Vladimir, I. Mihai, Val. Dima
Antrenor: Marius Baciu

Stadion: Electrica (Timișoara – Timiș); Arbitru: Mircea Ardelean (Arad); Asistenți: Ovidiu Timar (Marghita) și Casian Băla (Arad).

ACS Poli a terminat turul cu o victorie și patru egaluri, pentru un total de 7 puncte. Echipa bănățeană a rămas pe ultimul loc în Liga 2 și sâmbătă primește vizita celor de la SSC Farul. Cu 23 de puncte, Daco Getica a coborât pe locul 23 și sâmbătă are meci la UTA. Echipa rămâne cazată la Arad.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 28 Nov. 2018, 18:45 Campionat
Pe aceeași temă