CF Brăila câștigă la scor de tenis disputa cu FCM Dorohoi. Nicoliță a reușit un hattrick

CF Brăila câștigă la scor de tenis disputa cu FCM Dorohoi.** Nicoliță a reușit un hattrick

Zi de toamnă târzie sâmbătă la Brăila pentru meciul etapei cu numărul nouă din cadrul ligii secunde la fotbal dintre CF Brăila și FCM Dorohoi! Chiar dacă brăilenii au câștigat un punct din deplasarea făcută miercuri la Farul Constanța, doar vreo 200 de spectatori au venit la stadionul Municipal pentru a-și încuraja favoriții. Cei care nu au venit la meci au preferat probabil să vadă la televizor jocul de handbal feminin pe care HC Dunărea Brăila l-a cedat în deplasarea de la Corona Brașov și au pierdut ocazia să vadă la fața locului cel mai bun joc făcut de gruparea antrenată de Alin Pânzaru din actualul campionat! Scorul cu care s-a încheiat meciul de fotbal, 6-3, este comparabil cu un meci de tenis de câmp, deoarece brăilenii s-au impus fără absolut nicio problemă în fața unei echipe care (după cum a jucat la Brăila) a demonstrat că nu are față nici măcar de liga a patra!

Brăilenii au marcat primul gol în minutul 8, atunci când Onofraș a centrat perfect pentru Pușcașu, iar acesta a reluat cu capul din 6 metri, imparasbil în poarta apărată de Listaru: 1-0. Oaspeții nu se trezesc la realitate și în minutul 11 va fi 2-0: Onofraș a scăpat singur spre poarta oaspeților și, deși a fost talonat de Orășeanu, l-a driblat și pe Listaru și a marcat.

A urmat apoi o dominare sufocantă a brăilenilor, însă Onofraș (15) și Pușcașu (21) nu reușesc să mărească diferența pe tabela de marcaj. Apoi Frunză trage de la 25 de metri, dar Listaru scoate de la vinclu o minge care nu se prea apără (22), iar șutul expediat de Dima de la vreo 20 de metri trece puțin peste. Oaspeții au avut primul șut la poarta apărată de Mitrea abia în minutul 34(!), dar portarul brăilean a reținut fără probleme mingea expediată de Pavăl! Cu toate astea, scorul pauzei va fi 3-0 după ce Onofraș a reluat în plasă centrarea lui Pușcașu!

Echipa din Dorohoi începe partea secundă mai hotărâtă să marcheze și în minutul 47 Ghiocel respinge în ultima instanță o minge din fața lui Vrabie, scăpat singur spre poarta lui Mitrea. Apoi, oaspeții se „taie ca maioneza” și, după ce Ivan nu poate trimite cu capul în plasă lovitura de colț executată de Spătaru, va urma seria celor trei goluri reușite de Stelică Nicoliță. Primul dintre ele a venit în minutul 65, atunci când Onofraș i-a pasat excelent vârfului de atac introdus pe teren doar în urmă cu 8-9 minute în locul lui Frunză, apoi același Nicoliță va șuta pe colțul lung de vreo 16-17 metri, făcând 5-0.

Până la golul șase brăilean, oaspeții vor marca prin Vrabie în urma unui penalty inexitent: 5-1 (76) pentru ca apoi Gheorghe Marcel să nu poată trimite în plasă lovitura de colț executată de Spătaru (77).

Finalul de meci este unul care se joacă pe contre și se vor mai marca alte trei goluri. Mai întâi Nicoliță va face 6-1 în minutul 87 după o pasă primită de la Spătaru, iar în minutele de prelungiri oaspeții vor puncta și ei de alte două ori. Mai întâi Vrabie marchează cu un șut de la 14 metri ușor lateral dreapta (90+1), iar apoi Pavăl prinde un șut în vinclu de la vreo 22 de metri (90+2).

Cam asta a fost în linii mari „istoria” unei partide dominată cu autoritate de brăilenii care s-au impus la scor de tenis de câmp (6-3), în timp ce gruparea din Dorohoi a demonstrat din plin de se află în subsolul clasamentului.

CF BRĂ‚ILA        6
FCM DOROHOI    3

Pușcașu ”6, Onofraș ”11, ”36, Nicoliță ”65, ”66, ”87 / Vrabie ”76 – pen., ”90+1, Pavăl ”90+2

Cr. Mitrea – D. Spiridon, L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – Petean (M. Gheorghe ”70), Frunză (cpt.)(St. Nicoliță ”55), Spătaru, Mucuță (G. Iordache ”57) – Onofraș, Pușcașu
Rezerve neutilizate: Leu – G. Niță, M. Dima, Necoară
Antrenor: Alin Pânzaru

Listaru – A. Vlaicu, Cososchi, Barabaș, Lumaicu – Vrabie, Orășanu (cpt.), Stancoschi (Șuiu ”88), Pavăl – Grumezescu, T. Tudorache (Amarinei ”82)
Rezerve neutilizate: Cip.Ungureanu – Juncănaru, Lisandru, Mihalachi, Chiorescu
Antrenor: Vespazian Colban

Stadion: Municipal (Brăila); Spectatori: 200; Arbitru: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea) și Daniel Vlase (Galați); Jucătorul meciului: Stelică Nicoliță.

Articol scris de Marcel Sânpetru
Foto: FB CF Brăila

Pe aceeași temă