CF Brăila a debutat cu o victorie chinuită în fața Baloteștiului

CF Brăila a debutat** cu o victorie chinuită în fața Baloteștiului

În ciuda vremii foarte bune pentru fotbal, în jur de 500 de spectatori au venit sîmbătă dimineață pe stadionul „Municipal” pentru a vedea la lucru pe CF Brăila, la debutul în noul sezon competițional. Lovitura de începere dată cu întârziere cu 10 minute mai târziu în semn de protest la adresa FRF, a aparținut fostului mare jucător a Brăilei Tudorel Cotigă.

Adversara brăilenilor a fost noua divizionară secundă CS Balotești, echipă care s-a dovedit a fi o nucă greu de spart, în ciuda tuturor așteptărilor. Deoarece are stadionul local în renovare, gruparea din Balotești a preferat să joace primul meci din actuala stagiune în deplasare și n-a lipsit prea mult să plece de la Brăila cu un mare punct. În cele din urmă, gruparea antrenată de Alin Pînzaru s-a impus cu scorul de 1-0 (1-0), grație golului marcat de Stelică Nicoliță în chiar minutul 3 al meciului.

A fost mai întîi o ocazie uriașă de a înscrie a lui Ndigwe care, aflat singur în careul ilfovenilor, nu l-a putut învinge pe Ciuculescu cu un șut de la numai 6 metri. Cornerul care a urmat a fost executat de perfect de Spătaru, a cărui centrare a fost reluată cu capul în plasă de Stelică Nicoliță, iar mingea s-a dus în stânga portarului advers: 1-0.  După marcarea golului, brăilenii s-au tăiat ca maioneza, dar nici oaspeții nu au pus vreun moment în pericol poarta apărată de Mitrea.

Până la sfârșitul reprizei am asistat la un joc destul de anemic, în care brăilenii au fost mulțumiți de rezultatul de pe tabela de marcaj, în timp ce oaspeții au contat în atac doar la faza din minutul 8, atunci când șutul lui Sandu de la 17 metri a trecut de puțin pe lîngă vinclul porții brăilene. A venit apoi rândul lui Nicoliță să fie blocat de Negrea la numai vreo 6 metri de poartă, iar în rest nu s-a jucat nimic. Dar nici ilfovenii nu au și-au depășit niciun moment statutul de nou promovați, dovadă și faza din minutul 43, când la centrarea lui Marinaș, Oprea trimite în plopi de la numai 5-6 metri de poarta brăileană.

Repriza a doua a fost începută de elevii antrenați de Alin Pînzaru cu hotărârea ca CF Brăila să mai puncteze măcar o dată, dar acest lucru a fost practic imposibil. Și asta chiar dacă Spătaru a cerșit un penalty la intrarea regulamentară a lui Ciuculescu (min. 52), iar șutul lui Nicoliță a fost respins greu de portarul advers (min. 54). A venit apoi rîndul lui Ndigwe (min. 56) să șuteze defectuos de la vreo 14-15 metri pe lîngă poartă. Același Ndigwe a tras tot în plasa laterală de la 14 metri, iar apoi a venit rîndul lui Mitrea să intervină salvator în fața lui Crăciun la 17 metri de propria poartă.

Singurul care a ieșit în evidență în această parte secundă a fost centralul Mihai Amorăriței, care a fost înjurat ca la ușa cortului de puținii spectatori aflați la meci, pentru deciziile controversate pe care le-a luat pe durata întregii partide. Ultima ocazie de gol a aparținut oaspeților, dar lovitura liberă executată de Crăciun (min. 89) de la vreo 25 de metri fost reținută cu siguranță de Mitrea.

Cam asta a fost, în linii mari, istoria unei partide câștigată de brăileni, fără să strălucească, dar care au fost totuși aplaudați la scenă deschisă de cei prezenți la meci.

CF BRĂ‚ILA – CS BALOTEȘTI  1-0
A marcat Stelică Nicoliță (min. 3)

CF Brăila: Mitrea – Petean, Ivan, Olenic, Ghiocel – Frunză (cpt.), Spătaru, Ndigwe (min: 89 Spiridon),  Iordache ( min. 89: Niță) – Nicoliță (min. 69: Onofraș), Agbleta. Antrenor: Alin Pînzaru

CS Balotești: Ciuculescu – Lupașcu, Flămînzeanu, Negrea, Filip – Sandu, Lucian Ion (min. 76 Ciocănaru) – Marinaș, Corcoveanu (min. 69: Butică), Dobrescu (min. 71: Crăciun) – B. Oprea. Antrenor Robert Panduru

Arbitru: Mihai Amorăriței (Câmpina); Asistenți: Florin Pucheanu (Ulmi) și Florin Liviu Burlacu (Urziceni)

 

Articol scris de Marcel SÂNPETRU

 

 


Știai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului din ligile inferioare?

Pe aceeași temă