Cernica: „Avem un program infernal în primele 5 etape”

Mihai Andries 20 Aug. 2013, 10:29 Campionat
Cernica:** „Avem un program infernal în primele 5 etape

Dacă săptămâna trecută nu a disputat niciun amical, Minerul Motru va juca mâine, de la ora 11, pe propriul teren, cu Alro Slatina, iar sâmbătă dimineața va primi vizita unei alte colege de serie, CSM Râmnicu Vâlcea. Mihai Cernica, directorul sportiv al nou-promovatei din Gorj, a vorbit despre ultima parte a perioadei de pregătire și despre programul infernal al echipei sale în primele 5 etape, în care va întâlni numai pretendente la promovare. Elevii antrenați de Ștefan Nanu vor debuta cu CS Mioveni și vor întâlni prima nou-promovată tocmai în runda a VI-a, când vor juca la Satu Mare.

„Programul de pregătire ne-a fost dat peste cap de cei de la Podari, care au amânat amicalul din urmă cu o săptămână. Zilele acestea avem planificate două partide de verificare, cu Slatina și Vâlcea, ambele la Motru. Încercăm să facem ultimele reglaje, înaintea campionatului, care va fi destul de greu. Cel puțin în primele cinci etape, ne așteaptă un program infernal, în care vom întâlni numai echipe cu pretenții de promovare. Debutăm cu Mioveni, o echipă foarte bună, care a confirmat în amicale și care vrea să revină în Liga I, apoi mergem la Bistrița, după care jucăm cu Universitatea Craiova. Deși va fi foarte greu, încercăm să scoatem maximum, măcar pe propriul teren, unde vom întâlni Mioveni, Universitatea Craiova și Târgu Mureș”, a declarat Mihai Cernica, pentru Ediție Specială.

Speră să nu aibă emoții pe finalul sezonului

Deși, prin prisma lotului, Minerul pare să lupte pentru evitarea retrogradării, oficialii din Motru speră să nu aibă emoții pe finalul sezonului. „Vrem să luăm cât mai multe puncte în acest an, ca să stăm liniștiți. Chiar dacă, nu cred că se pune, cel puțin în acest sezon, problema promovării la Motru, noi ne dorim să ne calificăm în play-off, pentru a nu avea emoții la retrogradare”, a conchis Cernica. Noul sezon debutează pe 7 septembrie, iar turul se termină pe 2 noiembrie, dar în 2013 se vor disputa și 5 etape din retur. În primăvară, după încheierea sezonului regulat, se va juca în sistem play-off și play-out, pentru promovare (locurile 1-6), respectiv evitarea retrogradării (locurile 7-12)

 

Programul turului

1: Minerul Motru – CS Mioveni (7 septembrie)
2: Gloria Bistrița – Minerul Motru (14 septembrie)
3: Minerul Motru – Universitatea Craiova (18 septembrie)
4: Metalul Reșița – Minerul Motru (21 septembrie)
5: Minerul Motru – ASA Târgu Mureș (28 septembrie)
6: Olimpia Satu Mare – Minerul Motru (5 octombrie)
7: Minerul Motru – CSU Craiova ( 9 octombrie)
8: Minerul Motru – UTA Arad (12 octombrie)
9: FC Olt Slatina – Minerul Motru (19 octombrie)
10: Minerul Motru – FC Bihor Oradea (26 octombrie)
11: CSM Rm. Vâlcea – Minerul Motru (2 noiembrie)

 

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Mihai Andries 20 Aug. 2013, 10:29 Campionat
Pe aceeași temă