Ceahlăul va menaja o parte dintre titulari

21 May. 2009, 13:12 Campionat
Ceahlăul va menaja o parte dintre titulari

Realizarea principalului obiectiv în curtea grupării pietrene de fotbal Ceahlăul, perioada scurtă rămasă până la finele sezonului și chiar interesul conducerii tehnice de a-și menaja o parte dintre jucători pentru impactul cu Liga 1 din toamnă.

Toate acestea au condus la ideea unei noi strategii pe care managerul Florin Marin și colaboratorii acestuia o vor pune în practică în restul celor trei etape oficiale, până la despărțirea de eșalonulul secund. Ideea a fost acceptată inclusiv de președintele Consiliului de Administrație, Viorel Măstăcăneanu. Concret, este de așteptat ca în deplasările cu FC Buftea și Dinamo II, respectiv la ultima reprezentație din acest campionat pe Borzoghean, contra celor de la FC Ploiești, Ceahlăul să-i folosească mai multe pe jucătorii care fie au fost utilizați prea puțin, fie n-au apucat să debuteze oficial. Însă chiar și într-o asemenea formulă, mult schimbată față de "unsprezecele" standard care a dus greul în întrecerile seriei I ale Ligii a II-a, dorința șefilor Ceahlăului de a intra, de pe primul loc, în lumea bună a fotbalului românesc, nu a dispărut. După un calcul postura de lideră pentru formația noastră până la finalul campionatului ar putea fi garantată în situația în care Ceahlăul va mai acumula încă cinci sau chiar patru puncte (în condiția unui golaveraj mai bun decât FC Ploiești), la viitoarele trei etape. Alt calcul favorabil promovării Ceahlăului de pe primul loc al seriei aduce posibilitatea ca ai noștri să mai câștige un singur meci în acest campionat, chiar cel contra ploieștenilor, de la Piatra Neamț, programat în penultima rundă. Spre deosebire de FC Ploiești, care joacă în toate cele patru etape, Ceahlăul mai are de disputat încă trei meciuri pentru că sâmbătă are etapă liberă după retragerea celor de la Prefab Modelu. La momentul de față, diferența de puncte între Ceahlăul și FC Ploiești este de 8 puncte.


„Noi am avut discuții între noi referitor la ceea ce înseamnă lotul pentru Liga I. Am așezat toți jucătorii pe posturi, am văzut unde trebuie dublate și unde sîntem descoperiți. Am făcut și un inventar la nivel de țară, de jucători. Sînt unii în atenția noastră, dar nu am concretizat nimic.  Ca lot, o să ne mai trebuiască vreo șapte jucători.Ca unsprezece, jumătate dintre cei șapte ne-ar trebui ca titulari. Cînd am discutat, am analizat și dublarea posturilor. Dar mai sunt trei etape, probabil că vom merge pe ideea de a le da șanse și celor care nu au jucat, să-i vedem. Mai sînt trei etape de analiză, construcție și pregătire a viitorului sezon”
a precizat Viorel Mestecaneanu presedintele executiv al Ceahlaului referitor la ultimile 3 meciuri ale nemtenilor din esalonul 2.

Articol scris de Eșanu DAN
 

21 May. 2009, 13:12 Campionat
Pe aceeași temă