Ceahlăul pierde cu Suceava și are șanse minuscule să evite retrogradarea. Massone cere ajutorul candidaților la postul de primar: „Dacă vor fi la înălțimea lui Gheorghe Ștefan, îi așteptăm aici”

Marius ANGHEL 17 Apr. 2016, 15:27 Campionat

Ceahlăul se îndreaptă încet, dar sigur către Liga 3. Gruparea nemțeană a pierdut, scor 0-2, sâmbătă, pe teren propriu, în etapa a 2-a a play-out-ului Seriei I, importantul meci cu Rapid CFR Suceava, echipă care se află pe locul de baraj pentru menținerea în Liga 2, și a rămas la zece puncte în spatele ei, cu doar opt etape până la finalul sezonului. Șansele de a rămâne în eșalonul secund se leagă acum doar de o minune.

Rapid Suceava, cu fostul nemțean Costel Ilie antrenor principal, a reușit contra Ceahlăului să spargă ghinionul și să câștige după o pauză de 16 meciuri fără victorie. Ultimul succes îl înregistraseră pe 17 octombrie 2015, scor 3-0, tot împotriva celor de la Ceahlăul. Sâmbătă, sucevenii și-au asigurat destul de repede cele trei puncte puse în joc după ce au înscris prin Mircea Neagu (14) și Ionuț Plămadă (21). În repriza secundă tot ei au fost mai periculoși, au avut o bară transversală, urmată de un gol anulat pentru o poziție de offsaid, iar gazdele n-au mai emis absolut nicio pretenție după ce au rămas în inferioritate odată cu eliminarea lui Gomis Mendy (87).

Massone: „Putem afirma aproape cu certitudine că FC Ceahlăul a retrogradat”

La final, finanțatorul Angelo Massone, însoțit de directorul executiv Ioan Mironaș, s-a prezentat în fața presei pentru a-și cere scuze față de situația în care a adus Ceahlăul, italianul făcând totodată un apel către cei opt candicați la postul de primar al orașului să ajute clubul. Totodată, Massone a admis că retrogradarea este iminentă și că doar problemele financiare ale altor echipe care pot retrograda prin sancțiuni ale comisiei de disciplină mai pot menține Ceahlăul în Liga 2.

„Este o zi foarte grea. Putem afirma aproape cu certitudine că FC Ceahlăul a retrogradat. Încă trebuie să sperăm că legea va fi aplicată și că echipele care au probleme și se află pe masa comisiilor de disciplină vor fi sancționate (n.r. – probabil Massone se referă la ancheta în cazul Gloriei Buzău, însă și în această situație e vorba de un singur club, deci Ceahlăul ar avea șanse mici să urce pe un loc neretrogradabil). În condițiile în care această șansă se va valorifica, vom face tot cei ne stă în putere pentru a fi în Liga a 2-a anul viitor. Eu personal îmi cer scuze pentru faptul că n-am putut aduce un aport suficient de consistent până în acest moment. Este foarte dificil să ajung după un mare conducător și președinte de club cum a fost Gheorghe Ștefan care a creat acest stadion, probabil cel mai frumos din România. A fost un mare politician și un mare om pentru club. Poate că dacă am fi avut posibilitatea să lucrăm împreună, lucrurile ar fi fost frumoase. În acest moment, ajutorul din partea actualului primar este zero. Avem nevoie să supraviețuim, trebuie să supraviețuim și pentru aceasta, deasemenea, avem nevoie de ajutorul celor opt candidați pentru funcția de primar al municipiului Piatra Neamț. Îmi doresc ca măcar unii dintre ei să înțeleagă cât de important este acest club și cât de important pentru oraș este să aibă un club. Au posibilitatea să se implice cu oameni onești și serioși. Avem planuri pentru supraviețuire și pentru a relua demersurile noastre de a reveni sus. Planul de reorganizare financiară este aprobat, totul este clar, simplu. Dacă acești opt candidați au într-adevăr orașul în inimă, îi așteptăm cu brațele deschise pentru a încerca să construim împreună ceva. Dacă vor fi la înălțimea lui Gheorghe Ștefan, îi așteptăm aici. Mulțumim deasemenea pentru sprijinul acordat de RIFIL, prin domnii Luigi Bodo și Ion Strătilă, care ne-au ajucat până în acest moment. Sperăm ca și alte societăți să ni se alăture în demersul de a salva acest club”, a spus Massone la conferința de presă, a-l cărui discurs a fost tradus de Mironaș.

CEAHLĂ‚UL PIATRA NEAMȚ    0
RAPID CFR SUCEAVA        2

M. Negru ”14, I. Plămadă ”21

Barna (cpt.) – M. Gomis, Cartells, V. Călin, Mitrofan (Antim ”46) – Copoț-Barb (Hebristean ”75), Tăbăcariu – Lupei, Drăghiceanu, Margină – Nedelcu
Rezerve neutilizate: Novara – D. Olteanu, Amariei
Antrenor: Stefano Maccoppi
Eliminat: 87 (cumul de cartonașe galbene)

Niga – D. Bălan, Dudea, Velescu, Semeghin (cpt.) – Aeroaiei (Dănilă ”84), Sfrijan – Golofca (Jitariuc ”84), G. Apostol (Bîgu ”74), I. Plămadă – M. Negru
Rezerve neutilizate: Hânțescu – Mateciuc, Gheorghiciu, Al. Andrei
Antrenor: Costel Ilie

Stadion: Ceahlăul (Piatra Neamț); Arbitru: Dorin Petru Voina (Reșița); Asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Răzvan Constantin Nistoran (Reșița).

Clasament play-out Seria I după desfășurarea etapei a 2-a:

1.     ACS Berceni     2     1     0     1     5-1     17 pct.
2.     Gloria Buzău     2     1     0     1     4-4     16
3.     Rapid CFR Suceava     2     1     1     0     3-1     15
4.     CS Balotești     2     1     1     0     3-1     15
5.     Bucovina Pojorâta     2     1     0     1     3-4     10
6.     Ceahlăul Piatra Neamț     2     0     0     2     0-7     5

*locurile 1 și 2 se vor salva de la retrogradare
**locul 3 va juca un baraj de menținere în Liga 2 cu ocupanta locului 3 din play-out-ul Seriei a II-a
***locurile 4, 5 și 6 vor retrograda în Liga 3

Foto și video: Dan EȘANU

Marius ANGHEL 17 Apr. 2016, 15:27 Campionat
Pe aceeași temă