Ceahlăul, îngenuncheată la Berceni din prima etapă a play-out-ului. Nemțenii au șanse minime să se salveze de la retrogradare

Marius ANGHEL 11 Apr. 2016, 12:46 Campionat

Ajunsă cu noroc în play-out-ul Seriei I, după ce a profitat de marile probleme de la Oțelul, Ceahlăul are șanse minuscule să poată evita retrogradarea și posibil desființarea odată ce va ajunge în Liga 3. Măcinată și ea de situația financiară precară, gruparea nemțeană a început play-out-ul în genunchi. Înfrângere drastică, scor 0-5, înregistrată sâmbătă la ACS Berceni i-a menținut pe ultima poziție în clasament, cu doar 5 puncte, cu șapte mai puține față de echipa care merge la barajul pentru rămânerea în Liga 2.

În prima etapă a play-out-ului Seriei I, Ceahlăul a fost îngenuncheată la Berceni, acolo unde a egalat pentru a doua oară în acest sezon cel mai drastic eșec, 0-5. Același rezultat l-au mai înregistrat în campionatul regulat și în deplasarea de la Constanța, cu Farul, în rest, cele mai grele înfrângeri fiind 1-5 cu CS Balotești și 0-3 cu Dunărea Călărași, Rapid Suceava și SC Bacău.

La Berceni, Ceahlăul a avut șansă să deschisă scorul încă din minutul 13, atunci când Andrei Radu l-a faultat în careu pe Lupei. Totuși, Drăghiceanu a ratat lovitura de pedeapsă, iar gazdele au trecut repede peste șoc și l-au învins pentru prima dată pe portarul Barna. Ettien (16) a deschis balul contra nemțenilor după ce a speculat o greșeală a lui Călin, iar Cristea (42) a majorat scorul până în pauză, deși până atunci echipa sa a mai avut două bune situații de gol prin Ettien (35) și Pătrașcu (36).

În partea a doua a jocului, Lupei (55) și Drăghiceanu (57) au ratat ocazia golului de onoare, de partea cealaltă Neagu (60) ridicând diferența la scor de neprezentare după ce l-a lobat pe Barna. Pădurețu (73) le-a arătat puștilor de la Ceahlăul cum se înscrie din 11 metri, în timp ce Fîșie (80) a pus cireașa pe tort.

Cum situația financiară de la Ceahlăul e tot mai critică, jucătorii străini încep să plece, deoarece își dau seamă că au fost păcăliți, gruparea nemțeană are șanse tot mai mici să se salveze de la retrogradare. Gloria Buzău, ultima echipă care se salvează direct, are cu 11 puncte mai mult în clasament.

ACS BERCENI            5
CEAHLĂ‚UL PIATRA NEAMȚ    0

Ettien ”16, Cr. Cristea ”42, M. Neagu ”60, Pădurețu ”73 – pen., Fâșie ”80

M. Stoian – M. Rusu, Fîșie, Cioranu, Andr. Radu (M. Badea ”83) – Ettien, Al. Lazăr – M. Neagu, Pădurețu (cpt.), Al. Pătrașcu (C. Mihai ”73) – Cr. Cristea (Stăvărache ”75)
Rezerve neutilizate: Manciu – Ciucă, M. Ion, Cană
Antrenor: Marian Rada

Barna (cpt.) – G. Mendy, Cartells (Smău ”80), V. Călin, Al. Margină (Herbiștean ”79) – Copoț-Barb, Tăbăcariu – Lupei, Drăghiceanu, Amariei (Antim ”46) – D. Nedelcu
Rezerve neutilizate: Novara – V. Ungureanu, Cădere, Ov. Toma
Antrenor: Stefano Maccoppi

Stadion: Comunal (Berceni); Spectatori: 200; Arbitru: Florin Miron 3; Asistenți: Mihăiță Necula 3 și Dragoș Baluna 3 (toți din București); Jucătorul meciului: Boafo Ettien 4.

Foto: Gelu Crăcană

Marius ANGHEL 11 Apr. 2016, 12:46 Campionat
Pe aceeași temă