Cea mai bună reclamă pentru fotbalul mic: penalty-uri ratate, eliminare, autogol și fotbal spectacol

Cea mai bună reclamă pentru fotbalul mic:** penalty-uri ratate, eliminare, autogol și fotbal spectacol
  • Liga 2 a demonstrat luni seară, pe legendarul Giulești, că poate oferi meciuri spectaculoase și la fel de interesante precum cele propuse de echipele de pe prima scenă a fotbalului românesc.
  • Rapid București și Rapid CFR Suceava au terminat la egalitate, scor 1-1, după un meci cu două penalty-uri, ambele ratate, un autogol marcat de Kusnir și o eliminare dictată de arbitrul Iulian Călin.


Când afli că meciul în care vei juca va fi în premieră transmis de două televiziuni și că scouterii echipelor din prima ligă te pot urmări mai ușor, te gândești, probabil, să faci meciul carierei. Dacă mai adaugi și atmosfera din Giulești, unde oricine se simte cu adevărat fotbalist, și miza meciului, locul întâi la capătul etapei, ajungi la concluzia că trebuie să fie momentul tău. Și-au spus-o și fotbaliștii de la Rapid CFR Suceava, care au uimit întreaga asistență cu jocul prestat în prima parte.

Cu veteranul Semeghin în formă bună, capabil să alerge mai mult decât o făcea la începutul carierei, moldovenii au deschis scorul devreme, în minutul 13, când Kusnir a trimis în propria poartă o centrare a fostului dinamovist. Șocul din startul partidei avea să dureze până după pauză, pentru că sucevenii nu au dat niciun metru înapoi, ba chiar au vizitat des careul lui Romero. În minutul 24, Semeghin a executat magistral o lovitură liberă din lateral stânga, portarul giuleștean a rămas spectator, dar balonul și-a dat întâlnire cu încheietura barelor. A rămas 0-1, scor care avea să fie imprimat pe tabelă multă vreme. Rapid și-a creat singura ocazie a primei reprize în minutul 43, prin Tudoran, dar fotbalistul crescut la Academia Gheorghe Hagi nu a putut finaliza cum trebuie o fază în care a înșirat trei adversari. Imediat, Dan Alexa s-a gândit că ar fi bine să pătrundă puțin în teren și să oprească o minge, motiv pentru care arbitrul Iulian Călin l-a trimis în tribună.

Două penalty-uri ratate, o eliminare și cea mai frumoasă repriză a sezonului

Ultimele 45 de minute ale meciului au reprezentat cea mai bună reclamă de care putea avea parte Liga 2. Un campionat care deseori rămâne în memoria microbistului român prin răsturnări suspecte de scor și echipe care se retrag în timpul competiției a demonstrat că poate oferi un fotbal de un nivel ridicat, cum multe echipe din prima ligă nu au făcut-o în 15 etape. Rapidul s-a trezit greu, dar și când a făcut-o a devenit aproape imposibil de oprit. Startul a fost dat de același Tudoran, al cărui șut a fost blocat de Enciu (53), pentru ca aceeași aripă stânga să trimită în plasa laterală la un minut distanță.

După 20 de minute în care cei 22 de jucători și-au tras suflul, asaltul gazdelor a reînceput. De data aceasta și mai decis. Și cu rezultate pe tabelă. Tudoran, probabil cel mai bun om al lui Alexa, i-a pus mingea pe cap lui Martin, iar fotbalistul crescut în Giulești a restabilit egalitatea (73), dând startul unor 20 de minute incredibile. La scurt timp, Trandu s-a distrat cu doi adversari, Dănilă a intrat prin alunecare, iar arbitrul a dictat penalty. Fostul mijlocaș al Timișoarei a dovedit că nu e un tip superstițios, nu a ținut cont de regula care spune că omul care obține penalty-ul nu execută, a tras hotărât, în dreapta lui Niga, dar goalkeeper-ul sucevean a anticipat și a respins (78). Copleșită, Rapid CFR a încercat să revină în atac. A și făcut-o prin Vrabie, care în minutul 83 l-a păcălit pe Josl, a amplificat o intrare dură a cehului, iar Iulian Călin s-a văzut nevoit să-l trimită mai repede la cabine (83) pe singurul străin rămas la Rapid din lotul adus sezonul trecut pentru a fenta retrogradarea.

Cu un om în minus, dar cu câteva sute de fani gălăgioși în spate, gazdele nu au renunțat la ideea de a cuceri trei puncte. În minutul 87, Trandu i-a așezat perfect mingea lui Cioablă, dar șutul juniorului rapidist a fost respins în corner de Ciobanu. Imediat, pe contraatac, Semeghin și-a mai încercat o dată norocul. Tot cu stângul, din corner, dar Luque a respins de la bară. La cealaltă poartă, Tudoran l-a testat pe Niga de la 20 de metri, dar portarul a respins în corner. Din lovitura rezultată, Enciu s-a crezut jucător de volei, a lovit mingea cu mâna în propriul careu, iar un jucător de la Rapid se vedea pentru a doua oară în meci față în față cu Niga de la punctul cu var. A fost Luque, cel care a tras tare, dar mult peste poartă, năruind orice speranță a vișiniilor.

Așa s-a scris povestea unu meci superb, terminat la egalitate, scor 1-1, după două penalty-uri ratate, o eliminare și un autogol. În urma remizei, ambele echipe acumulează 19 puncte și o egalează pe SC Bacău în fruntea clasamentului Seriei 1.

RAPID BUCUREȘTI     1
RAPID CFR SUCEAVA 1

M. Martin ’73 / Kusnir ’13 – autogol

Romero – Kusnir, Robuste, Grassi, Josl – C. Raiciu (Cioablă ’46), Moke, Trandu – I. Popa (M. Martin ’28), Embalo (Luque ’69), Tudoran
Rezerve neutilizate: Manea – V. Nicolae, Jeslinek, Monzo
Antrenor: Dan Alexa

Niga – D. Bălan, S. Ciobanu, Ferariu, Semeghin – Golofca, Aeroaiei (Dănilă ’68), Sumanariu (Sfrijan ’55), Vrabie – M. Negru (M. Onciu ’71), M. Enciu
Rezerve neutilizate: Hânțescu – Ed. Sandu, Velescu, Apostol
Antrenor: Bogdan Tudoreanu

Stadion: „Valentin Stănescu” (București); Spectatori: 2.000; Arbitru: Iulian Călin (Ștefănești – Argeș); Asistenți: Adrian Vornicu (Iași) și Ovidiu Arușoaie (Piatra Neamț).

Articol scris de Cristian VOICU

Pe aceeași temă