„Ce voiați, să ne dăm bătuți, să fugim?” Antrenorul Baloteștiului spune ce i-a motivat pe jucătorii săi să învingă UTA

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 26 May. 2017, 12:01 Actualizat: 26 May. 2017, 13:34 Campionat

CS Balotești este cea de-a doua echipă ce pleacă cu toate punctele de la Șiria în această primăvară, din meciul cu UTA Bătrâna Doamnă. Precedenta a fost Brașovul, apoi Luceafărul a impus remiza, dar eșecul contra ilfovenilor era greu de prevăzut. Cu atât mai mult cu cât, șansele pentru o promovare nu erau de neglijat.

Practic, formația de pe locul 15 în Liga a 2-a a suprins pe toată lumea cu jocul curajos, pe poartă, având în Claudiu Herea un adevărat om de gol. „Ne așteptam la un meci bun, pentru a ieși cu capul sus de pe teren, dar nu pot să spun că ne așteptam la o victorie. Dar, e cu atât mai bine că am obținut cele trei puncte. În timpul jocului discutam cu un oficial al UTA-ei și nu își explica atitudinea noastră. Pe lângă această atitudine, a contat și oboseala UTA-ei. Dânșii, dacă sunt supărați, să nu fie pe noi, că am luptat, ci pentru că ei nu s-au ridicat la nivelul meciului cu Timișoara. Noi am profitat de starea lor de oboseală și de o îngâmfare, așa am sesizat eu de pe margine”, a comentat tehnicanul „alb-albaștrilor”, care și-a lăudat golgheterul, dar și pe alți elevi de-ai săi: „Herea confirmă prin jocurile lui, dar mai avem 5-6 fotbaliști care pot juca în Liga 1 pentru că merită”.

„Poate e frustrant pentru unii să creadă că poți lupta doar pentru prestigiu și onoarea ta, pentru atât am luptat noi”

Remarcând că întrebările presei sugerau o primă specială din partea lui Sepsi Sfântu Gheorghe la acest meci, Călin a adăugat: „Nu trebuie să vă gândiți la alte lucruri, s-a jucat sportiv. Vreau să înțeleagă toată țara că noi jucăm fără prime, primim bani doar de la primărie. De când sunt eu la echipă, din retur, nu am jucat pe prime niciodată. Avem salarii și atât. Ne-a motivat doar prestigiul, nimeni altcineva. Poate e frustrant pentru unii să creadă că poți lupta doar pentru prestigiu și onoarea ta, pentru atât am luptat noi. Pentru asta ne-a înjurat lumea. Nu mă așteptam ca în această parte a țării civilizată și foarte educată, oamenii să arunce cu semințe, cu cireșe, să mă facă țigan și în toate felurile. De ce, pentru că am jucat corect? Ce voiați, să ne dăm bătuți, să fugim? Cu toate astea, îmi doresc din tot sufletul ca UTA să ajungă în Liga 1. Orașul și suporterii merită acest lucru”.

Dacă la Arad, CS Balotești i-a dat o replică plină de forță UTA-ei, în schimb, în urmă cu o lună, gruparea ilfoveană aproape nu a existat în meciul de pe teren propriu cu Sepsi OSK, când a pierdut cu 0-2.

Chestionat asupra viitorului clubului ilfovean, antrenorul care are în spate o aventură în fotbalul algerian a fost cât se poate de concis: „La Balotești nu au fost probleme niciodată. Avem buget stabil de la primărie, cheltuieli restrânse, echipa e de trei ani în liga a doua. Se plătește mereu la timp totul, nu avem litigii. Așa că începem și anul viitor în Liga 2-a, întrebarea e unde va fi UTA, tot cu noi sau în Liga 1?”.

Sursa: Sport Arad
Foto: Ciprian Petcuț

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 26 May. 2017, 12:01 Actualizat: 26 May. 2017, 13:34 Campionat
Pe aceeași temă