„Ce facem în Liga I?”

01 Jun. 2009, 11:08 Campionat
„Ce facem în Liga I?

Albaiulienii au revenit după patru ani în primul eșalon al fotbalului românesc. „Să vină Dinamo și Steaua!”, a decretat imediat după finalul partidei de sâmbătă, cu Minerul Lupeni, căpitanul Răzvan Dâlbea.

Elanul jucătorilor de la Alba a fost tăiat repede de Ovidiu Maier, fosta vedetă a echipei. „Fără trei-patru jucători de valoare o să vă faceți de rușine în Liga I”, i-a avertizat „Motanul”.

Nu au antrenor cu experiență

Adrian Falub este la a doua promovare în Liga I, după ce a dus-o și pe „U” Cluj în Liga I în vara anului 2007. Acesta a rezistat însă pe banca „șepcilor roșii” în Liga I doar zece etape, când a adunat trei puncte! După victoria cu Minerul Lupeni, Falub a fost confirmat de președintele Marian Sarmeș ca antrenor pentru sezonul viitor, însă tehnicianul nu este garantul succesului Unirii în Liga I.

Lot subțire din punct de vedere valoric

Jucătorii care au dus echipa în Liga I sunt în majoritate tineri, cei mai experimentați fiind portarul Rotaru, care va pune ghetele în cui în această vară, și atacantul Tibi Moldovan, care este împrumutat de la Farul. Președintele Sarmeș a recunoscut că echipa mai are nevoie de întăriri. „Avem o listă de jucători pe care îi dorim. În scurt timp vom începe negocierile. Vom aduce fotbaliști buni, deoarece nu vrem să ne facem de rușine în Liga I”, a spus
bossul de la Alba.

Au nevoie de 3,5 milioane de euro

Albaiulienii primesc bani de la autoritățile locale, iar bugetul pentru sezonul viitor nu va fi unul extrem de consistent. Chiar din acest motiv s-a speculat toată iarna că echipa uniristă nu ar dori să promoveze în Liga I. Totuși, șefii echipei speră să atragă oamenii de afaceri din zonă alături de Unirea în Liga I. Pentru a se menține în prima ligă, Unirea are nevoie de 3,5 milioane de euro.
 

Florin Dan, vedeta echipei

Fostul jucător al CFR-ului a ajuns în iarnă la echipa albaiuliană, după ce și-a reziliat contractul cu UTA. A fost decisiv pentru formația lui Falub în ultimele trei etape, când a reușit trei goluri. Este deja liderul echipei și va rămâne și sezonul viitor la Alba. „Aș putea să plec dacă aș returna toți banii primiți, dar vreau să rămân la Unirea”, a declarat Florin Dan.
 

Selagea a fost dorit de Steaua!
 

Juniorul Unirii, Ciprian Selagea, a intrat de ceva vreme în vederile echipei din Ghencea. În pauza de iarnă, șefii Stelei au dorit să-l transfere, dar s-au lovit de refuzul Unirii. Selagea este unul dintre cei mai promițători tineri jucători de la echipele din Ardeal și este convocat constant la loturile naționale. În acest sezon, el a marcat două goluri pentru Alba Iulia.

 

Șunda, demis din cauza rezultatelor

După ce și-au făcut toată iarna calcule legate de promovare, albaiulienii au început dezamăgitor returul. Cele nouă puncte pierdute în primele șase etape din retur i-au fost fatale lui Aurel Șunda, care a fost demis după remiza de pe teren propriu cu „U“ Cluj, scor 1-1. Rămași fără antrenor, șefii Unirii au început căutările. Refuzat de Ciobotariu și Neagoe, președintele Sarmeș l-a chemat pe Falub.


Am desfăcut o șampanie pentru promovarea Unirii. Acum îi avertizez pe șefii echipei că trebuie să aducă jucători de valoare pentru a putea să facă față în Liga I

Ovidiu Maier, fost jucător Unirea

Sunt mândru că antrenorii și jucătorii au acces în primul eșalon doar prin munca lor și nu mă feresc de cuvinte atunci când spun că Unirea a fost cea mai corectă echipă din acest campionat

Marian Sarmeș, președinte Unirea
 

 

Am realizat cea mai curată promovare din istoria fotbalului românesc. Sunt mândru de această echipă și de faptul că am reușit să aducem bucuria în inimile albaiulienilor

Vasile Trifan, vicepreședinte Unirea
 

 

01 Jun. 2009, 11:08 Campionat
Pe aceeași temă