Cazan cataloghează drept „bătaie de joc” arbitrajul de la Satu Mare: „Nu este vina lor, ci a celor de la CCA”

Marius ANGHEL 03 Nov. 2014, 17:29 Campionat
Cazan cataloghează drept

Arbitrajul brigăzii din Timișoara, conduse de centralul Flavius Roșu, la meciul Olimpiei Satu Mare cu Unirea Tărlungeni de sâmbătă, scor 1-0, din cadrul etapei a 11-a a Ligii 2, ultima a turului, i-a îngrozit pe oficialii echipei brașovene. Faza singurului gol al jocului, marcat de Maximiliano Laso în minutul 87, a fost contestată de oficialii Unirii.

După declarația de nemulțumire a antrenorului Daniel Bona, Claudiu Cazan, directorul sportiv al clubului brașovean, a tras și el un semnal de alarmă asupra arbitrajului din Liga 2. „Nu este vina arbitrilor pentru ce s-a întâmplat la Satu Mare, ci a celor de la CCA pentru ce se întâmplă cu arbitrajele din liga secundă. Arbitrajul a fost pur și simplu o bătaie de joc la adresa noastră, un arbitraj lipsit de moralitate, de valoare și de personalitate. Sunt și eu surprins de faptul că în acest campionat mai mulți antrenori au fost suspendați pentru că au avut curajul să spună lucrurilor pe nume. Chiar nu vede nimeni aceste lucruri? Săptămâna trecută a avut loc loc o întâlnire la FRF cu reprezentanții cluburilor din Liga a 2-a în care s-a stabilit ca cluburile gazdă să pună la dispoziția comisiilor înregistarea meciului. Nu este în regulă ce se întâmplă cu arbitrajele din liga secundă”, a declarat Cazan pentru Monitorul Expres.

Câteva exemple de suspendări ale oficialilor din Liga 2 după ce s-au adus acuze arbitrajului sunt Erik Lincar (antrenor CSM Râmnicu Vâlcea), Florin Stăncioiu (ex-antrenor AFC Fortuna) sau Dan Oprescu (antrenor FC Olt).

De cealaltă parte, Tiberiu Csik, revenit pe banca Olimpiei după demiterea lui Cosmin Bodea, spune că meritul victoriei este al jucătorilor săi. „Prin golul lui Laso ne-am descătușat puțin, a fost o victorie a dorinței, a inimii care mai mult ne caracterizează decât tehnica sau tactica. Felicit băieții, îl felicit pe Cosmin Bodea pentru că și el are merite mari că am câștigat până la urmă, dar meritul cel mai mare îl au jucătorii”, a declarat antrenorul Olimpiei în presa locală din Satu Mare.

„Doi jucători au căzut ca popicele, dați la o parte de adversar și nu s-a fluierat nimic. Așa ceva nu am trăit niciodată, cel puțin în acești doi ani de eșalon secund. Nu am fost lăsați să trecem jumătatea terenului, pur și simplu, au fost multe decizii luate aiurea, toate în defavoarea noastră. Poate că suntem considerați mici, poate deja deranjăm, dar cerem respect, ori așa ostilitate nu am întâlnit până acum. Încerăm să jucăm fotbal, dar în aceste condiții nu se poate. Ne vom apăra la Comisie, vom prezenta caseta meciului, am trăit o mare dezamăgire, parcă ne-am întors cu 20 de ani în urmă” a spus antrenorul Unirii, Daniel Bona, după meciul cu Olimpia.

Meciul de la Satu Mare a fost arbitrat de centralul Flavius Alin Roșu (Timișoara) și de asistenții Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Patricia Samsudean (Timișoara).

La finalul turului Ligii 2, Unirea Tărlungeni se află pe locul 5 în clasamentul Seriei II, la 10 puncte în spatele liderului ACS Poli Timișoara.

Foto: satumareonline.ro

Marius ANGHEL 03 Nov. 2014, 17:29 Campionat
Pe aceeași temă