Cât de importantă este regula U21? „De multe ori mă gândesc că m-am născut prea devreme”. Raphael Stănescu a debutat pentru Dinamo la 16 ani, dar interesele clubului l-au scos din echipă

Octavian Vasilescu 10 Aug. 2018, 15:38 Campionat
Cât de importantă este regula U21?

Raphael Stănescu (25 de ani) a declarat, în exclusivitate pentru ProSport, că strategia gândită de FRF pentru promovarea tinerilor fotbaliști este una benefică acestora. Mijlocașul consideră că, dacă ideea era implementată în urmă cu mai mulți ani, l-ar fi ajutat în carieră.

Stănescu debuta pentru Dinamo la 16 ani, când echipa era antrenată de Cornel Țălnar. Era văzut ca un tănăr cu potențial, dar încrederea primită din partea clubului a fost mică, deși demonstra că merită să evolueze mai mult. La 9 ani distanță, fotbalistul evoluează în Liga 2, pentru Daco-Getica.  Într-un interviu acordat pentru Pro Sport, Raphael Stănescu a mărturisit că regula U21 reprezintă o rampă de lansare pentru tinerii fotbaliști.

Am avut ghinion că nu am beneficiat de acestă regulă. În plus, la vremea respectivă erau mai mulți bani la mijloc și echipele nu riscau cu fotbaliști tineri. Aș fi fost avantajat dacă era în vremea mea regula U21. De multe ori mă gândes că m-am născut prea devreme. Poate era mai bine acum„, a declarat Raphael Stănescu.

Articol scris de Răzvan Stîngă

Octavian Vasilescu 10 Aug. 2018, 15:38 Campionat
Pe aceeași temă