Cândva un derby violet, acum o comedie în alb-negru

Mihai Andries 29 Oct. 2012, 20:00 Campionat

ACS Poli și FC Argeș au încheiat la egalitate un meci împărțit în două: o primă jumătate care a provocat somnolență și o a doua în care câteva greșeli copilărești, de ambele părți, au dus la o evoluție spectaculoasă a scorului. Chiar dacă meciul a fost programat într-o zi de luni, la ora 15, iar vremea a fost foarte urâtă, pe stadion s-au prezentat la fel de mulți spectatori ca în etapele precedente, când era foarte cald. Aceiași 300 de suporteri împătimiți ai echipei în alb și negru au luat loc pe scaunele încăpătorului stadion „Dan Păltinișanu”.

Pe vremuri, alb-violeții din Banat și alb-violeții din Pitești se întâlneau în prima divizie. Acum, nu doar valoarea jucătorilor sau atmosfera de pe stadion au rămas simple amintiri, ci chiar și culorile pe care le poartă echipa ce joacă pe stadionul timișorean. Oaspeții au purtat astăzi alb-violet, pentru că ACS Poli joacă în alb-negru, motiv pentru care un spectator de la tribuna a doua și-a permis să facă haz de necaz, întrebând cu voce tare: „Care-i Poli?”, în momentul în care echipele au intrat pe teren.

Echipa mai necăjită din punctul de vedere al zestrei din clasament, FC Argeș, a ales să stea la cutie. Piteștenii au profitat de lipsa de imaginație în atac a jucătorilor în alb-negru și, la primul contraatac serios, au deschis scorul, prin Alin Popa. Un alt atu al oaspeților în prima repriză a fost Flavius Croitoru, care și-a salvat coechipierii în mai multe rânduri, când gazdele au avut tentative de egalare. „Croitorașul cel viteaz” s-a transformat însă în groparul propriei echipe după pauză. Dacă la primul gol, al lui Boldea, nu a mai putut face mare lucru, la reușita de 2-1 a lui Szekely a ieșit fără motiv din poartă, permițându-i atacantului timișorean să îl lobeze elegant.

Deși au preluat conducerea în minutul 80, timișorenii nu au fost în stare să mențină avantajul de pe tabelă. Cu cinci minute înainte de final, Poparadu l-a faultat în careu pe Alin Popa. Acesta din urmă a și executat penalty-ul și a devenit eroul piteștenilor. ACS Poli urcă pentru moment pe locul al doilea și rămâne neînvinsă, dar echipa în alb-negru mai are nevoie de foarte multe ajustări pentru a arăta ca o grupare cu pretenții de Liga I.

ACS POLI TIMIȘOARA – FC ARGEȘ PITEȘTI 2-2 (0-1) Boldea ’53, S. Szekely ’80 / Al. Popa ’34, ’86 – pen.

Poli: Kirev – Nohai, Petrovic, Șeroni, Marovic – Goge (Artean ’76), Poparadu (cpt), R. Trandu (Dobricean ’56), Bălace (Al. Boștină ’56) – Boldea, Sz. Szekely Antrenor: Valentin Velcea
FC Argeș: F. Croitoru – Ad. Voicu (cpt), C. Negoiță, Vișa, Briceag – Al. Popa (I. Niculae ’88), Răuță, M. Cârstoiu, L. Manole (Cr. Iancu ’73) – M. Ion, Ivănică (R. Stănescu ’90+1) Antrenor: Iulian Crivac

Articol scris de Radu FAUR

Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Mihai Andries 29 Oct. 2012, 20:00 Campionat
Pe aceeași temă