Călin Cojocaru ține isonul conducerii absente după o nouă înfrângere la ACS Poli. Ca de obicei, și arbitrii sunt de vină. „Diferența a făcut-o, câteodată, arbitrul”

Marius ANGHEL 18 Nov. 2018, 13:09 Campionat

ACS Poli a căzut pe ultimul loc după etapa a 17-a a Ligii 2, cu doar 13 goluri marcate în 17 etape și intrată în insolvență pentru 3,5 milioane de euro datorii. Chiar și așa, fără să vadă eșecurile din alcătuirea lotului și instabilitate permanentă, cei din club au meci de meci de comentat la adresa arbitrilor. Nici „secundul” Călin Cojocaru, venit de câteva etape, nu face notă discordantă.

Cojocaru a remarcat corect că nu s-a văzut diferența din clasament dintre echipa sa și Petrolul, la meciul direct, încheiat cu victoria ploieștenilor cu 1-0 dintr-un penalty obținut în repriza a doua. Antrenorul adus de la Sebiș e conștient însă că elevii săi nu mai pot continua fără să acumuleze puncte.

„Am întâlnit o echipă bună, a fost un meci dificil. După părerea mea, am făcut un meci foarte bun, am avut o atitudine foarte bună, dar nu am reușit să finalizăm acțiunile pe care le-am avut. Ultimul sau penultimul loc pentru noi e tot aia. Chiar dacă astăzi am jucat bine și băieții merită felicitări pentru atitudinea avută, noi trebuie să acumulăm puncte, să urcăm cât mai sus. După jocul prestat astăzi și atitudinea băieților, sunt convins că în următoarele meciuri vom acumula puncte. A avut și Drăghici ocazii, și Golda și Stere. Dacă atacam în prima repriză mingea care s-a plimbat pe linia porții, zic eu că altfel decurgea jocul. Advesarul s-a retras, nici pe parcursul meciului nu ne-a presat foarte mult. Nu am reușit să jucăm decât pe mingi lungi, fiindcă am intrat în criză de timp”, a declarat Cojocaru despre meci.

Și Ovidiu Petre a început să le comenteze „cavalerilor în negru”

După meci, pe lângă avalanșa de înjurături ale celor câteva zeci de fani ai ACS Poli care creează o atmosferă ce aduce deservicii unei viitoare capitale culturale, cu înjurături greu de reprodus, și oficialii au avut reproșuri. Dacă „principalul” Ștefan Nanu nu este la primul „episod” de acest gen, după ce la meciul cu ASU Politehnica s-a dus înainte de meci la brigada condusă de Mircea Ardelean pentru a sublinia că are un jucător de culoare ce trebuie protejat de scandări rasiste, acum și managerul Ovidiu Petre a început cu aceeași placă. Nanu și Petre i-au reproșat tușierului de lângă banca de rezerve că toate deciziile s-au dat pentru Petrolul.

Călin Cojocaru i-a reproșat lui Andrei Florin, central din Târgu Mureș, că a avantajat oaspeții. „Nu cred că s-a văzut că noi suntem echipa de pe ultimul loc și ei echipa de pe locul 2 sau 3. Cred că nu a fost nicio diferența. Diferența a făcut-o câteodată arbitrul. Deși nu-mi place să vorbesc despre arbitrii, sincer, la orice contact a fost decizie doar pentru ei. La penalty, aș fi subiectiv. Mi s-a părut foarte ușor. Am fost departe de fază și nu pot spune cu certitudine dacă a fost”, a punctat Cojocaru.

După 17 etape, ACS Poli se află pe ultimul loc al Ligii 2, cu doar cinci puncte. Meciul următor îl are vineri, de la ora 17:00, la CS Mioveni.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: ACS Poli / Sașa PASTOR (Cronica Violetă)

Marius ANGHEL 18 Nov. 2018, 13:09 Campionat
Pe aceeași temă